banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 13:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2004, 22:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Ovo je pitanje za vas o topiku :
mentalno retardirani ljudi, ili uopsteno retardirani.
Zbog cega ih gledamo kao slabije,,i JADNIJE>>>

Zbog cega tvrdimo da su nasi ZIVOTI fantasticni , znajuci kakvi su , a isto tako znajuci da retardirani ljudi o nasim pretvaranim fantasticnim zivotima neznaju nista, zasto mislimo da su njihovi zivoti nesrecni>>>vjerujem da jedino oni znaju>
Ko je ovdje zaista RETARDIRAN??? Mi ili ti ljudi??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 09:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 20:21
Iskreno to smo MI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Mashala i Haleluja Tough !!! :angel:

:angel: Power to u and to the powerless ! Power to different, to children, to weak, to sick, to Black, to Indian, to all who feel the pain. Love u all. :angel:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Zbog cega tvrdimo da su nasi ZIVOTI fantasticni

Ko to tvrdi?

Japanese rose, čemu engleski?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 11:55 
Pripravnik
Pripravnik

Najgora je napisao:
Citiraj:
Zbog cega tvrdimo da su nasi ZIVOTI fantasticni

Ko to tvrdi?

Japanese rose, čemu engleski?

zbog cega se plasis smrti????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najgora, :roll:

Mislila sam, mislila...i smislila! Odgovor na tvoje pitanje je - obicna paranoja! :fadein:

Tough,

Je li pitanje upuceno Najgoroj ili meni ? :oops: Mozda da pokusamo skupa? :-? Na ovakvo pitanje ionako nikad dosta odgovora. :popcorn:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 21:04 
Pripravnik
Pripravnik

OFFSITE -You mean the last one, it was directed to her not to you...

-------------------------------------------------------------------------------------

A Rose, ovo je upuceno tebi>>> Fantasticno stavljeno u rjeci, tvoj prvi odgovor, pa koga briga na kojem jeziku,,je ,,,,,ukoliko znaci nesto i cini razliku na ovom paranoja svjetu ????

Izjavljuje najgora( what a name) KO TVRDI da su nam zivoti fantasticni,,,pitanje da li se boji smrti ce je ciniti da razmisli dva put da li voli svoj zivot ili ne,,,a da ga nevoli,,i da joj nije fantastican,,,,nevjerujem da bi sad ovdje bila sa nama ???a ti??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2004, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Hm, nije fer pisati engleski zbog ljudi koji ga ne razumiju, mislim da je to jasno.
Dalje, bila je tema o strahu od smrti, da ne tražim sad link pogledajte tu negdje niže na ovom podforumu, tu je i moj odgovor.
Ne kontam tu logiku prema kojoj je život fantastičan ako nećeš da se ubiješ. Pitam ko tvrdi da mu je život fantastičan, da mi prebaci recept po kome je to uspio, pa možda i meni tako bude bolje. Ja prva tvrdim da moj život trenutno nije fantastičan ( mada je definicija fantastičnog subjektivna ), al' valjda sam tu da ga učinim fantastičnim, boljim, odličnim, a ne da konstatujem loše stanje i ubijem se.
Što se tiče retardiranih ljudi, ne znam o čemu oni misle, šta osjećaju, kako im je, treba li im pomoć, ni da li im ja mogu pomoći. Mogu jedino svojim znanjem pokušati spriječiti eventualno oštećenje ploda uzimanjem lijekova u trudnoći. Šta vi možete učiniti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Šta vi možete učiniti?

Mozemo ih tretirati s postovanjem, bez sazaljenja, i to je za pocetak dosta. :fadein: A normalni i "normalni", kako je to samo relativna kategorija, to je bar svima jasno, zar ne mislis i ti tako ?

Poz Tough i Najgora

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 22:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Eh, logika ima koliko je i ljudi. To su logike drugih i one nemaju nista sa mojim logikama. Ali ipak ako je neko postigao srecu (sta god da ona znaci) to je ucinio tako sto je uvijek sve dublje i dublje ulazio u probleme koji ga muce, i razrjesavao ih, a ne tako sto je bjezao od problema po cijenu srece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2004, 12:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Jan 2004, 15:54
Jos od kad se rodimo, roditelji i sredina nam nalazu odredjene forme ponasanja i zapazanja, tako da u mozgu imamo pretinac za takozvano "normalno" i "ne normalno", po mom misljenju, retardirane osobe su osobe od krvi i mesa kao i svi drugi, mozda ti ljudi samo vide drugacije od ostalih, i ne spadaju u onu formu o kojoj su nama pricali da je "normalno", s druge strane, ljudi koji sazaljevaju takve osobe, vjerovatno na taj nacin zele sebi reci da su u bilo cemu bolji, pa im to dodje kao dusevna utjeha ili sta vec. Ja kazem da je sve sto je ljudsko normalno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2004, 03:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
femme_fatale je napisao:
Jos od kad se rodimo, roditelji i sredina nam nalazu odredjene forme ponasanja i zapazanja, tako da u mozgu imamo pretinac za takozvano "normalno" i "ne normalno", po mom misljenju, retardirane osobe su osobe od krvi i mesa kao i svi drugi, mozda ti ljudi samo vide drugacije od ostalih, i ne spadaju u onu formu o kojoj su nama pricali da je "normalno", s druge strane, ljudi koji sazaljevaju takve osobe, vjerovatno na taj nacin zele sebi reci da su u bilo cemu bolji, pa im to dodje kao dusevna utjeha ili sta vec. Ja kazem da je sve sto je ljudsko normalno je.

Pa ne slazem se u potpunosti, sve je to ljudski ali da je normalno nije bas sve, ako 'normalno' i 'nenormalno' shvatamo bas tako.. onda ne moze biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2004, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
kontrolabilnost, mislim da si izvukao/la pogresan zakljucak. Sretni su oni ljudi koji ne primjecuju svoju inferiornost, nedostatke i probleme... ili im barem ne pridaju znacaj. Svi ostali su prilicno sjebani. Mislim da na celu armije sjebanih upravo marsiraju oni koji tragaju za odgovorima, rjesenjima ili kako god to zoves... Odgovora, ako uopste i postoje, ima manje od pitanja... Ako prelistas stranice istorije provalices da su obicni ljudi po pravilu imali najugodnije zivote.

Samim tim se moze reci da ljudi koje nazivamo ‘retardiranim’ nimalo nisu nesrecni. Cak sta vise, retardiranost je veliki dar (narocito u danasnje vrijeme).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2004, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik

Hari_Haler je napisao:
kontrolabilnost, mislim da si izvukao/la pogresan zakljucak. Sretni su oni ljudi koji ne primjecuju svoju inferiornost, nedostatke i probleme... ili im barem ne pridaju znacaj. Svi ostali su prilicno sjebani. Mislim da na celu armije sjebanih upravo marsiraju oni koji tragaju za odgovorima, rjesenjima ili kako god to zoves... Odgovora, ako uopste i postoje, ima manje od pitanja... Ako prelistas stranice istorije provalices da su obicni ljudi po pravilu imali najugodnije zivote.

Samim tim se moze reci da ljudi koje nazivamo ‘retardiranim’ nimalo nisu nesrecni. Cak sta vise, retardiranost je veliki dar (narocito u danasnje vrijeme).

wow koja izjava, slazem se 100%( mada se veoma rjetko slazem sa nekim)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2004, 21:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Hari_Haler
Postoji jedno stanje gore od toga da ti se neke zelje ne ispune ili/i da se osjecas inferiornim: DA TI SE SVE ZELJE ISPUNE!

Ja sam u onom postu napisao sreca - sta god da to znaci. Ja je ne razumijem. Postoji sreca tijela, uma, srca ... i sam nisam sve to dobro ispitao. Ne ulazim zbog toga u pricu oko toga ko je srecan a ko nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2004, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Wtf, kako god, ljudi o kojima je rec u ovoj temi su kao i svi drugi, samo za razliku od vecine jednostavniji. Da bas tako, jednostavniji. :D :P :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2004, 12:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
tough je napisao:
Ovo je pitanje za vas o topiku :
mentalno retardirani ljudi, ili uopsteno retardirani.
Zbog cega ih gledamo kao slabije,,i JADNIJE>>>

Zato sto je ljudski mentalitet takav da svaka osoba zeli da se druzi sa ravnomjernima ili boljima od sebe. Nikakvo zadovoljstvo ne vidimo u druzenju sa takvim poremecenim i zaostalim osobama, ne vidimo napredak pored njih, smatramo ih teretom. Cast izuzecima naravno.
Podjite prvo od sebe. Da li biste radije bili u drustvu manekenke/manekena ili neke ispodprosjecne osobe? Paralelno tomu, vise biste zeljeli igrati neki sport sa profesionalcem, nego sa invalidom, zar ne?
Citiraj:
Zbog cega tvrdimo da su nasi ZIVOTI fantasticni , znajuci kakvi su , a isto tako znajuci da retardirani ljudi o nasim pretvaranim fantasticnim zivotima neznaju nista, zasto mislimo da su njihovi zivoti nesrecni>>>vjerujem da jedino oni znaju>
Ko je ovdje zaista RETARDIRAN??? Mi ili ti ljudi??

Ne tvrde svi. Oni koji tvrde tako, uglavnom to koriste kao masku kako bi prikrili svoje nedostatke, da ih ljudi ne bi sazalijevali. Svako ima neki problem, niko nije savrsen. Samo sto to neki bolje kriju, a neki se ne opterecuju time uopste.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2004, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Digresija je napisao:
Da li biste radije bili u drustvu manekenke/manekena ili neke ispodprosjecne osobe? Paralelno tomu, vise biste zeljeli igrati neki sport sa profesionalcem, nego sa invalidom, zar ne?

Fizicki izgled ne znaci nista.... losh primjer :) Ako je neko maneken ne znaci da moze sabrati 2 i 2.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2004, 10:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
To je bilo samo poredjenje, isto kao sto bih mogao reci da bi radije sjeo u BMW nego u Yugo, jel tako? Isto nema veze sa pamecu, nego oznacava razliku zbog koje se pojedinci drugacije odnose prema normalnoj/iznadprosjecnoj osobi po pameti i izgledu (poredivsi u ovom slucaju BMW), a drugacije prema retardiranoj/ispodprosjecnoj osobi (u ovom slucaju Yugo).
Isto tako, radije bi se druzio sa nekim doktorom/naucnikom/inzinjerom, nego sa pacijentom iz neke rehabilitacijske ustanove.
Da ne misli neko da nisam bio u kontaktu sa zaostalim osobama, moram reci da u mojoj uzoj familiji nema retardiranih, niti zaostalih u bilo kojem obliku, ali u siroj ima. Daljnja rodica ima Alzheimerovu bolest i uvijek sam se trudio zabaviti ju i biti joj prihvatljivo drustvo u svakoj mogucoj prilici. Ne znam da li bih imao snage svakodnevno se brinuti o njoj, jer bi to znacilo odricanje mnogih stvari u zivotu i privikavanje na sasvim novi bioritam i nacin zivota.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]