banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 07:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Vader je napisao:
Po čemu je onda podizanje stepenice samokontrole loše?

Lose je po onoga ko kontrolise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
misk0 je napisao:
Ako cemo vec detaljisati po meni 'dobacivanje iz kafica' je odraz nekulture i nema veze sa erotskim nabojem

Ima tu istine...ali ne bih rekao da svako dobacivanje predstavlja odraz nekulture i da nema veze sa erotskim nabojem. Ispucavanje gnjeva prema nekome, pogotovo na javne i nedolične načine, jeste odraz nekulture ali potiče i od naboja gnjeva koji je u čovjeku. Neko je rekao da usta govore ono čega je srce puno, dakle ono što imaš u sebi to ćeš reći. Naravno da postoje šale i zeze ali može se uočiti šta spada pod šalu a šta potiče iz drugih pobuda. Nije nepoznato da ljudi kad žele iznijeti neki stav za koji misle da bi mogao naići na negodovanje to onda iznesu kroz polu-šalu, na način da se kasnije mogu vaditi da je to bila samo šala. To je nekakav odbrambeni mehanizam. Viđao sam to.

Prošle sedmice sam bih na fakultetu u hodniku sa još nekim fakultetskim kolegama i prošla je neka djevojka a jedan od momčina je kolegi do sebe dao ogavan seksualni komentar o toj djevojci, što sam ja čuo. Nije on to rekao iz šale ni zato što nije imao ništa drugo da kaže.

Negdje lijepo piše: "ne hvali čovjeka prije nego što progovori jer govor je kušnja ljudi".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ljudi donose zakljucke prebrzo i bez razmisljanja.
Darvinov sistem prema poslednjim proucavanjima stoji na staklenim nogama.Sad koliko je cika Darvin bio u pravu ili ne ne zelim da komentarisem zato sto ne znam, ali ovo sam naveo samo zato sto to sto je rekao Darvin je postala teorema, a teoreme ni u kojem slucaju ne smeju sluziti kao dokaz.
MiskO, dobro receno, dobacivanje je odraz nekulture i borba za priznanjem u krdu. Zar i to nije dokaz neceg izmedju ostalog zivotinjskog u nama, samo sto to ljudi bar ponekad rade komentarom, a ne busanjem u prsa.
Vader, vecina toga je Ok, ali mislim da se svakom mnogo puta dogodilo da nije nekoj osobi rekao/la sta stvarno misli, vec je to ispoljio/la ponasanjem i delom.
Ljudi ne treba biti isfrustiran ako smo blizu zivotinja, pa sta ima veze, zar su zivotinje prljava i necastiva bica i zasluzuju manje od nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 18:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Ако се човјек пода ђавлу (еротском набоју и нагону) овисно о човјеку и свијести његовој – долази до комплетног растројства духа – уколико развијенији дух – већи крах. Апсолутно човјек постане будала, без паметне ријећи. То је тако јер ђавли овладају човјеком, а анђели се одмакну и благодат божја. То је равно смрти. А ђавли перманентно нападају и та еротска тачка је у човјека најслабија и тешко је не подлећи. Треба у том моменту борит се мислима при богу, а даље од нагона.
ОВО ЈЕ ЗА УТОПИЈУ ОДГОВОР НА ПРВО ПИТАЊЕ. Чак и на нижој степеници од животиња, као трећа солуција.

Ово је највећи друштвени проблем. Вијеке вијекова. Будалештина влада – паметни падају, трпе, остају пострани, одбачени, а друштво никакво – уздање у бога само.
Поздрав теми, о овоме треба причати, боље и причати него мутити и чутати – паламудити.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik

Кефало
Има тачног у том да ми контролишемо а животиње не нагон.
Али и посматрајмо како то чине животиње, врло се разликују. Има их на женку десет мужјака, а вуци нпр. читав живот исти пар – колико знам.

Вадер
Тачно.-контрола у мислима – контрола? – не трпња – не Рат!
Citiraj:
muškarci mnogo više pale na ono što vizuelno doživljavaju dok se žene više pale na emocije.
– интересантно

Еј Ђипси
И ти пијеш а? :drinking:

Вадер

Citiraj:
već će ta kontrola sama izvirati iz njega jer će vidjeti da je to normalno i prirodno stanje a da ni neće primjetiti da se kontroliše i da ulaže ikakav napor u to. I opet će se osjećati potpuno slobodnim.

Recimo imaš ljude koji se moraju kontrolisati da se ne okreću za oskudno odjevenim djevojkama a imaš ljudi kojima je neobraćanje pažnje na te stvari sasvim normalno i to rade bez po muke, bez da sebe muče nekom kontrolom. To sad već zavisi od ličnog duhovnog nivoa.

Вадер ја мислим да ђавли увијек нападају и то се осјети на кожи и души, не вјерујем да не примјетим сугестију Сотоне ма који духовни ниво да имам, можда могу говорити о различитом погледу озбиљности на то, кад ми ђаво то убацује.- а ја контролом одбацујем. Мислим да ма који духовни ниво има човјек он осјети негативан притисак и предлог Сотоне, само значи од човјекове озбиљности и чврсточе зависи и читаво здање људске тврђаве – а не спаси ли Бог човјека – ко ће? Који сем Исуса не подлеже?

Људи су духовно различити – већ са мање образованим теже је споразумјети се.

Бебиш
Па зашто ти коментари и може ли се без њих – типа ''види га'' – зашто видјети га?-а ђаво вуче, јел? – тешко се одупрети.

Citiraj:
Da se covjek ne kontrolise i ne suzbija svoje porive svaki dan bismo imali na hiljade silovanja u BL ili bilo gdje drugdje

ВЈЕРУЈ МИ БЕБИШ УПРАВО ИМАМО ХИЉАДУ СИЛОВАЊА НА УЛИЦИ ДНЕВНО И ДЕСЕТИНЕ, ЈЕР МИСАО ЈЕСТ РАВНА ДЈЕЛУ, - ВИДИШ – ПОМИСЛИШ – ГОТОВО (НЕ МОРА УОПШТЕ ФИЗИЧКИ) – ПА КО ЗНА ЗНА – А АЛЛАХ НАЈБОЉЕ ЗНА!

Вадер

Ти и Бебиш сте одлични у пребиркама (gle erotski naboj na forumu), и ја сам пре пребирао са Бебиш, она далеко? – ето је у Бања Луци – успаванка љепотна, не љути се. Послушај Бебиш пјесму на вебу мом и све ће ти бити јасно. Једно је хармоника која урличе лудачки весело, али ова пара тихо, и овдје сам заволио хармонику.

Утопијо,
Контралабилни филозофира неразумљиво.

Бебиш Љепотна
Па ко каже да је Дарвин у праву? Ја нисам од мајмуна, то и по овој теми се види.

Ама људи различити смо и различито видимо. Бебиш ти не знаш, мање знаш, Вадер више зна. И ђаба ти, А Аллах најбоље зна.

БОЖЕ ПА КАКО ЈЕ У ПАРКИЋУ И ТА ДОБАЦИВАЊА? ХА ХА ХА? МОГУ МИСЛИТИ, МАХНЕ ГУЈИЦОМ ЦИМ ЗВИМ СТУЦ? ХЕЈ МАЛА ИМАШ ДОБАР ГУЗ! А ТЕК ОВЕ ЛАЧЕ НАПРЕД ИЗЛИЗАНИХ НОГАРА – КО ДА СТИМУЛИШЕ НА КЛИЗАЊЕ И ТРЉАЊЕ, ФУЈ!

Мишко
Ма врага Мишко опалио би он њу, а већ и је ју опалио, - у мислима, -у праву си да си диже его лудалаштва, као популаран је, ха хе хи хо хухуху – сова,
Кад мјењаш мото?-никад?-то је најбоље.

Утопљениче
Људи су рођени као животиње, а да ли ће постати људи и господари то овиси о њиховом зрењу, тако да јесмо животиње.

БY3
Slažem se s tobom :drinking:

овакве теме сречом и добро је да нису у подфоруму секс како би лакше приступали озбиљној проблематици

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 00:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Zanima ma na sta si Utopio, mislio kada si rekao erotski naboj?
Na seksualnu zelju ili na zracenje tj. eroticnost koja zraci iz neke osobe?
Jer to su dva razlicita pojma, a koliko vidim ovdje se svi zakacili na dobacivanje i je li to dobro ili lose.

Zanimljiva tema, ako se od nje ne odmakne. :D

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 06:36 
Pripravnik
Pripravnik

Zivan Muktarevic said
Citiraj:
na sta si Utopio, mislio kada si rekao erotski naboj?
Na seksualnu zelju ili na zracenje tj. eroticnost koja zraci iz neke osobe?

To su dve povezane stvari u jednom. Jedno zraci-a drugo privlaci-naboji isti u cilju-ne I prema osobi, ali generalno-sex, tj. blud
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zasto instinkt pripisati podavanju djavolu ?? Mislim da to nije nuzno tako?? :-?
BY3, dobra je i ta treca stepenica, ko zna ..... :-? :-? :D
JivanMukta, odnosilo se na seksualnu zelju, all Ok moze i ovo drugo, doce sve na red ako smos trpljivi. Zar ne??? Pa za sad smo malo samo odmicali, ali se nismo puno ni puno primakli?? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 18:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pa to se osjeti – ne svako, vec onaj ko iskreno trazi, jer ljudi su razliciti u duhu.
Ako se osjecam lose – a sta no da sam se dao djavolu?, znajuci uzrok – pohotno npr.zuriti u dupe djevojcansko, izlizana medjunozja, mastarenje I slicno, moj instinct me navodi na to, ali razum je upravljac.

Vidi instikt u zivotinja – odma se pare, tako I covjek, ali to nije dobro kaze Jahve, covjece da bi bilo dobro postoje norme za zajednicu – Razumom obuzdavaj.

E a sad ;u vas podsjetiti na ЂУРЂЕВДАН
Спремни гости? Живио!
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2004, 08:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
erotsko u nama, sastavni je dio nas. mi ga nismo izabrali niti nas je ko pitao za misljenje o tome. jednostavno....to je nas DAR!

no, kao i sa svakim dobrim darom, ako padne u lose ruke zna biti...los.
neko ce svoj dar iskoristiti na svoju ili tudju stetu, pa cak i na unistenje.
koristice ga za bludnicenje i nasilje. jos kad se takve strasti podrzavaju od drustva, posljedice mogu biti ogromne.

do svih darova koje covjek dobije, ovaj dar je mozda najvece iskusenje za onog ko pokaze volju da sa svojim darom upravlja na ispravan nacin.
i upravo zbog toga, sto je to veoma tesko, ljudi se uglavnom odlucuju da svom nagonu "puste na volju".pogotovo danas, kad se pod zagvoorom ljudskih sloboda, mnogo toga tolerise.

sretni su oni, koji...VIDE!
koji vide sta imaju i od koga im je i sta trebaju sa tim ciniti.
a zalosni su oni koji nevide i necuju, jer svo jdar uludo rasipaju i zaradjuju sebi platu koju nece zeljeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 22:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2004, 12:46
Regular sex helps students :wink:

A German sociologist Werner Habermehl says regular sex can help university students pass exams and get better grades.

Habermehl from the University of Hamburg said he and his team had tested students before and after sex.

They found that regular sexual activity significantly increased mental capability, but they found celibate students found it harder to make the grade.

As well as decreasing the length of time needed to complete a course, students with a healthy sex life also received better marks, said Habermehl.

The research was carried out together with German research institute GEWIS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2004, 16:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
ja sad ne razumijem,zar samo momci imaju seksualni naboj 8)
i jos ga tesko kontrolisu jer da nije tako imali bi smo dosta silovanja
a jeste li sigurni da bi to bila silovanja
i zar samo momci mogu silovati :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2004, 09:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rebbecka, svaka cast. Kratko, ali jasno.
:wink: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 07:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
I na ovoj temi, ako i inace :lol: , imamo masu bukvalaca. Ja licno ne dobacujem za momcima glasno, vec u krugu svojim bliskih prijateljica. To sto kazem da neko ima dobro tijelo, ne znaci da bih otisla u krevet sa istom osobm. To je cista glupost. :oops:

Ja kada za nekim prokomentarisem je na istoj ravnini kao da gledam lijepu umjetnicku sliku ili cujem dobru muziku - prokomentarisem i ostajem na tom. Nemojte mi samo jos reci da svi momci koji dobacuju gradom su sekusalni manijaci. Koja glupost. :o

I ako nije tajna - kada ste zadnji put vodili ljubav sa osobom koju volite - kada ste tako frigidni do bola? Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2004, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Jan 2003, 12:54
problem najveci na svijetu,ljudi ne mogu
da shvate da se misljenja razlikuju i da
sve mora 'biti zacinjeno' prozivanjima i svadjama...
posledica seksualnog naboja 8) :lol: neispraznjenog :oops:

Vrh

Tema posta: Narode...
PostPoslato: 20 Jun 2004, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
moj kont o ovome...
mislim da se sva ova kontrola moze provjeriti kad se ostane sam ili sama sa osobom suprotnoga pola!
tu covjek moze sam sebe provjeriti koliko se moze kontrolisati!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]