filozof sa vrbasa je napisao:
Ni lijevo, ni desno, već pravo (ravno) u Neum.
Ja sam bio prošle godine. Imam lijepo iskustvo. Mogu vam reći lijepih 10 dana gdje smo posjetili Dubrovnik, Mljet, Pelješac, Ston, deltu Neretve, Opuzen, jeli slatkih plodova iz neretvanse doline i pri tome smo potrošili 500 evra za sve te dane i gotivljenje dolje. Naravno tu je uračunato i gorivo do dole i plus kilo jagnjetine u Zdravoj Vodi i tu Smo završili s ljetovanjem i pravac nazad u BL bez marke.
Imam jednu anegdotu. Naime, skonto sam da su željni gostiju iz RS a naročito il BL, Laktaša i Krajine uopšte, jedne poprilično pijane noći sa vlasnikom pansiona gdje smo odsjeli, nakon x bevandi, onako u polusuzama kao pravi hrvat ugostitelj u trenutcima istine kad nas vino uzelo(In vino veritas), priznao, da je Neum
srpski. Ismijali smo se do suza i priznao je da im bošnjaci ipak dragi gosti ali niko ne troši lovu kao krajišnici.
Znam slučajeva koji su zasrbovali dole i odmah su dobili po pičci. Tako je i u CG. Idi brate na odmor a srbovanje ostavi za ovdje.
U suštini, Neum je naš jedini biser Jadrana, doživljavam ga svojim kao i cjelu obalu Jadrana. To mi nemože oduzeti nijedan političar nit je ikad mogao(jedina mi je jeba što sam srbin i imam bosanski pasoš ali opet se snađem za neku šengensku vizu). Lijepo je otići svugdje, ali nigdje do plavog Jadrana...