banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Шта је боље за туристе: ЦГ или Хрватска?
Црна Гора 23%  23%  [ 15 ]
Хрватска 58%  58%  [ 38 ]
Не знам 12%  12%  [ 8 ]
Тема има политичку конотациjу 6%  6%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 65
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
CG i Hrvatska u “ratu“ za turiste

PODGORICA, Hrvatska i Crna Gora, prema navodima brojnih medija, trenutno vode “tihi rat” za turiste koji će ih posjetiti narednog ljeta.

Hrvatska smatra da je njihova dobra usluga ono što ih preporučuje, dok Crna Gora koristi poznati recept istočnog i južnog Mediterana – izuzetno niske cijene.

Ipak, ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić tvrdi da nema „turističkog rata“ i objašnjava da Hrvatska i Crna Gora nisu konkurenti „zbog različitih prirodnih preduslova, stepena razvoja, smještajnih kapaciteta, pa i pojedinih strateških opredjeljenja, ove države se ne mogu smatrati konkurencijom“.

Nenezić dodaje i da bi zajednički nastup dvije države mogao da bude posebno značajan za privlačenje turista iz zemalja Dalekog Istoka i sa sjevernoameričkog kontinenta.

Istovremeno, Žarko Radulović, direktor Crnogorskog turističkog udruženja, objašnjava da je na tri i po puta manjoj crnogorskoj obali koncentrisano više kvalitetnih smještajnih jedinica privatnog smještaja i malih hotela sa četiri i pet zvezdica, nego što je to slučaj u Hrvatskoj.

„Crna Gora je kompaktnija, kvalitetnija u smislu raznolikosti. Za jedan dan se može uživati i na planinama i na moru, u smeštaju čije su cene od 10 do 30 odsto niže u odnosu na Hrvatsku“, kaže on.

Radulović ne sumnja da će jedan dio turista iz Srbije i BiH, koji čine više od trećine onih koji odmaraju u Crnoj Gori, ovog ljeta odabrati Hrvatsku. Ali, to ga ne brine, jer smatra da će predstavnici crnogorske turističke privrede biti dovoljno pametni i spretni da privuku dovoljan broj gostiju zahvaljujći 10 do 30 odsto nižim cijenama nego u Hrvatskoj.
http://www.capital.ba/cg-i-hrvatska-u-% ... a-turiste/

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 12:09 
smijurija.. hahahaha.. kako se te dve zemlje uopste mogu porediti.. strasno.. hrvati znaju sta znaci ivjeti od turizma i tako se i ponasaju.. crnogorci su tako iskompleksirani, lijeni i prljavi, a pri tom jako halapljivi, i u svemu gledaju korist... i pri tom uopste, ali uopste nisu jeftini..

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Niti Hrvatska ima dobre usluge, niti je Crna Gora jeftina. Proći će mnogo vremena dok dostignu nivo Turske, Grčke ili Španije, mediteranskih turističkih velesila. I jedni i drugi žive, u glavnom, od turista iz "bratskih republika" Bosne i Hercegovine i Srbije, jer kupovna moć građana dotičnih država još uvijek ne dozvoljava većini da koriste blagodati čarter-turizma, pa su prisiljeni da se prepuste na milost i nemilost komšijama.
Na zapadu je prisustvo Hrvatske i Crne Gore više nego marginalno, osim Istre teško je da se može pričati o nekoj značajnijoj ponudi.
Potrebna je prije svega promjena mentaliteta kod ugostitelja, a i lokalnog stanovništva. Svi bi da ti uzmu pare, a da ti ne ponude ništa za uzvrat. Kao, ostanite vi kod kuće, samo nam pošaljite pare.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Niti Hrvatska ima dobre usluge, niti je Crna Gora jeftina.

bas tako, hrvatska uopste nema dobru uslugu, a nit im je turizam razvijen.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
majlili je napisao:
smijurija.. hahahaha.. kako se te dve zemlje uopste mogu porediti.. strasno.. hrvati znaju sta znaci ivjeti od turizma i tako se i ponasaju.. crnogorci su tako iskompleksirani, lijeni i prljavi, a pri tom jako halapljivi, i u svemu gledaju korist... i pri tom uopste, ali uopste nisu jeftini..

Zato ću ja ove godine da skoknem do Neuma.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
filozof sa vrbasa je napisao:
majlili je napisao:

Zato ću ja ove godine da skoknem do Neuma.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 18:51 
e kad je u pitanju neum, ja bih onda i o crnogorcima porazmislila.. hehe

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ni lijevo, ni desno, već pravo (ravno) u Neum.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50

Neum je hrvatskij od bilo kog grada u hrvatskoj, kad odeš vidjet ćeš

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Od 10 puta u Hr, samo jednom me neki majstor pokusao zavaliti, a ljubazni su i usluzni inace odreda..... U Cg nisam nikad isao, prvenstveno zbog daljine i losih puteva, a prijatelji koji su bili, imaju raznolika iskustva, te jedino cim su daleko ispred Hr je Balkan-Las Vegas-ugodjaj po nekim mjestima, kome se to vec svidja...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43

Ja sam bio prošle godine. Imam lijepo iskustvo. Mogu vam reći lijepih 10 dana gdje smo posjetili Dubrovnik, Mljet, Pelješac, Ston, deltu Neretve, Opuzen, jeli slatkih plodova iz neretvanse doline i pri tome smo potrošili 500 evra za sve te dane i gotivljenje dolje. Naravno tu je uračunato i gorivo do dole i plus kilo jagnjetine u Zdravoj Vodi i tu Smo završili s ljetovanjem i pravac nazad u BL bez marke.
Imam jednu anegdotu. Naime, skonto sam da su željni gostiju iz RS a naročito il BL, Laktaša i Krajine uopšte, jedne poprilično pijane noći sa vlasnikom pansiona gdje smo odsjeli, nakon x bevandi, onako u polusuzama kao pravi hrvat ugostitelj u trenutcima istine kad nas vino uzelo(In vino veritas), priznao, da je Neum srpski. Ismijali smo se do suza i priznao je da im bošnjaci ipak dragi gosti ali niko ne troši lovu kao krajišnici.
Znam slučajeva koji su zasrbovali dole i odmah su dobili po pičci. Tako je i u CG. Idi brate na odmor a srbovanje ostavi za ovdje.

U suštini, Neum je naš jedini biser Jadrana, doživljavam ga svojim kao i cjelu obalu Jadrana. To mi nemože oduzeti nijedan političar nit je ikad mogao(jedina mi je jeba što sam srbin i imam bosanski pasoš ali opet se snađem za neku šengensku vizu). Lijepo je otići svugdje, ali nigdje do plavog Jadrana...

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 09:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
priznao, da je Neum srpski. Ismijali smo se do suza i priznao je da im bošnjaci ipak dragi gosti ali niko ne troši lovu kao krajišnici.

Хаха, одлична идеjа - туристичка експанзија!
Мислила сам о Неуму, али као што пишу овде - пут тамо jе веома опасан..

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 18:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 10:56
Crna Gora iz emotivnih razloga.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ma dosadno je i u HR i u CG

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Руjа je napisao:
Citiraj:
priznao, da je Neum srpski. Ismijali smo se do suza i priznao je da im bošnjaci ipak dragi gosti ali niko ne troši lovu kao krajišnici.

Хаха, одлична идеjа - туристичка експанзија!
Мислила сам о Неуму, али као што пишу овде - пут тамо jе веома опасан..

Ja sam išao preko Metkovića, Opuzena(šteta da se neide tuda, jer je pogled fantastičan, pogotovu neretvanska dolina koja je puna svojih plodova i boja), put je korektan.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Gazda je napisao:
ma dosadno je i u HR i u CG

Upravo tako. :angry3: Ili što su "već viđeno" ili što su mi blizu, ne privlače me ni jedni ni drugi.
Možda bih radije za iste pare otišla na neku egzotičniju destinaciju, bar da imam šta da vidim.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Hrvatska.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 09:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako je izbor samo izmedju Hr i CG, onda je definitivan izbog Hr
Ipak Hr je poprilicno skupa za ono sto nudi, tako da je Grcka, Tunis i Turska daleko bolji izbor za skoro iste pare

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta se podrazumijeva pod pojmom - ponuda? Smkedtaj, ljubaznost osoblja, cistoca mora? A mislim da se HR obala ne moze porediti sa hotelskim komleksima u Turskoj ili Egiptu ili Kanarima gdje na 20 ili vise km nemas nista.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2010, 23:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
Sto se nocnog zivota tice - CG, odmora i usluge - HR... Mada ja oce godine planiram neke druge destinacije... Sta je bolje sto se nocnog zivota tice - Turska ili Grcka?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]