banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Banja Luka - Pristina
PostPoslato: 23 Nov 2009, 16:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Kojim putem najbrze i najbezbolnije ici?
Svi savjeti su dobrodosli.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
probaj na zvornik, užice, čačak, kraljevo, raška, kos. mitrovica, priština ili
zvornik, užice, čačak, kraljevo, kruševac auto put do niša isključenje za prokuplje, kuršumliju, podujevo, priština.
:oops: nego brate jesi li siguran da želiš dole?
čuvaj se i srećno :wave:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Ja sam isao ove godine, nekad u februaru.
Imas kombi iz Beograda, koji krece nekad u 6 ujutro za Prisitinu ( ne mogu se sjetiti tacno kada). Ali fora je u tome da nazoves tog like koji vozi, zbog mjesta, jer nekad zna biti prepuno. Nazalost, izgubio sam broj, al otidji na forum Serbia Travel Club, i procackaj malo ima negdje broj. Znaci, obavezno nazovi. Nadam se da znas kako doci od BL do BG.
To je mali bijeli kombi, i njime uglavnom putuju Srbi u Gracanicu, i on ce ti stati na putu pored Prisitine. Karta nije skupa.
Prisitina je prljava i velika, ali se nemas cega bojati...totalno je opusteno, ja sam pricao ( mi smo pricali) srpski na ulici, izlazili navece u kafice, znaci nikakva frka cak ni poprijeki pogledi. Opet u Pristini je koliko toliko urbana raja, al gledaj da ne budes sad bas preglasa. Cijene su jako niske. Mobilna mreza Srbije se moze uhvatiti samo na nekim mjestima.
Takodjer, iz BG mozes doci busom do Kosovske Mitrovice, a zatim preci most i iz juzne Mitrovice uhvatiti prigradski kombi za Prisiitnu. U Mitrovici je malo napetija situacija. Ne znam za ostale dijelove Kosova, al siguran sam da neces imati problema u Pristini. Jest da tamo Srbi ne zive vise, al jako puno njih dolazi na posao.
I da , jos nesto. Ponesi pasoso i licnu kartu, jer ako ti slucajno KPS udari pecat u pasos, neces moci uci u Srbiju ( mada to rijetko rade) i u tom slucaju sa licnom kartom mozes preci granicu ( sa Kosova u Srbiju)
Eto, ako te jos nesto zanima, pisi...
Sretan put!

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I da, valuta je euro

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 19:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo nadjoh i broja na mailu, valjda je jos uvijek aktuelan. Lik se zove Djura a broj je +381 63 666-038

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

odluceno, autom, via BG - Nis.
razmisljao preko Zvornika i Kraljeva, ali sam shvatio da mi je lakse autoputem Okucani - BG - Nis, jer obicno na lokalnim putevima izgubim neki dio auta.

klauss, hvala za savjete!
iako su autom, zapisacu ipak broj tog lika.

javim iskustva :)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:D skupi malo utisaka o prištini baš me zanima

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Svaka tebi cast... ja se ne osecam prijatno kada odem u istocni deo Mostara, a kamo li medju te sipke u Pristinu... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 01:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Veni, vidi, vici. :)

Vratio sam se uspjesno. Hvala na podrsci. :)
Putovao sam rutom BL – Okucani – BG – Nis – Kursumlija/Prokuplje – Merdere (granica) – Pristina. Dionica Nis - Pristina je najsporiji dio puta, jer je cesta prilicno losa, a prolazi se i kroz dosta naselja, pa moze biti lokalnh vozaca koji ulecu sa strane. Od BG do Nisa treba 2 - 2.5 sati, od Nisa do Pristine jos 2.5.

Sama granica je prica za sebe. Sa strane Srbije postoje dva stopa – staje se na prvom, priceka, produzi do drugog i tu ceka na signal granicne kontrole. Kako to nigdje ne pise, stao sam na oba stopa, pricekao malo i nastavio do kontrole, a onda su me zafrkavali zbog toga, htjeli da naplate kaznu i kojesta jos su mi napricali. Kad su culi da sam iz BL onda su me pustili, ali su vracali neke ljude da cekaju na prvom stopu po pola sata i naplacivali 20E.
Na kosovskoj strani sam platio osiguranje 50E, jer nisu medju zemljama (nisu drzava op. a.) zelenog kartona. Placa se 50E ako ostajete do 15 dana, za duze je nesto vise. Na granici problema nije bilo, svi stariji pricaju srpski i ne prave se ludi.
Pristina kao grad je siv i zivi spomenik socijalizmu. Ima nekih novijih zgrada i dotjeruju se fasade starijih, pa to i pocinje da lici na nesto ljepse, ali je u sustini kombinacija kasabe i sivih betonskih zgrada. U gradu se vozi bez puno propisa, vecina semafora radi, a pjesacki treba zanemariti da uopste postoji. Ljudi su ljubazni i pomoci ce kako god mogu, pa makar da, iako skontaju da nista ne razumijem albanski, ponove sve sta su mi rekli samo malo sporije kao da to pomaze. :) Stariji pricaju srpski, a mladji uglavnom ne, poneki govore engleski. U gradu se tesko snaci kada trazite izlaz, jer su znakovi rijetki i slabo vidljivi, pa su GPS ili stara dobra mapa obavezni. Btw, nemojte koristiti mapu na engleskom kao dole potpisani, jer lokalcima nista nece znaciti National Library, Teather,... :)
Cijene su uglavnom nesto nize nego kod nas, a kako je klauss vec rekao, placa se u evrima.
Sto se tice sigurnosti, bili smo kao grupa u nekoliko lokala i bilo je sve u najboljem redu, ali ne bih puno eksperimentisao sa kafanama. I sami domacini su nam tako sugerisali. U lutanju gradom (i pjeske i autom) priupitao sam vise od 20ak lokalaca za pravac, i nikakvih problema nije bilo.

Ako treba jos info, javite.

Poslednji put menjao langolijer dana 28 Dec 2009, 15:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam se zaledio od citanja tvog posta :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
zivio sam godinu dana u Mitrovici i Pristini u tih godinu dana sam mozda dva puta isao preko zvornika i cacka nije mi se svidio taj put. Autoput za bg pa za nis i sad ili da se odvojis u kragujevcu i onda za kraljevo rasku i mitrovicu pa onda sat do pristine ili da ides prema prokuplju pa direkt za pristinu. Mitrovica- Pristina je nekih sat vremna (lagano vozi jer drotovi vole strane table ;) ). Kad ides svojim autom moras da platis dodatno osiguranje zeleni karton ne vrijedi ne sjecam se vise da li je 100 maraka ili 50 maraka.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2009, 20:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Govorio sam ti da ides busom:) Nisam znao za ovaj problem sa kartonima, dobra informacija.
Drago mi je da je sve proslo kako treba, tj da nisi imao problema. Jer i ja idem opet kroz mjesec dana, doduse u sjeverni dio Kosovske Mitrovice, s kratkom posjetom Gracanici i Pristini. I usudicu se otici u Prizren i Pec, mada mi svi savjetuju da odustanem ( pogotovo od Prizrena) ali sam odlucio da posjetim taj stari romanticni i nekadadasnji multinacionalni grad.
Pa napisacu u februaru sta se tamo desava:)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sto ljudi sto savjeta ja bi ti licno preporucio prizren a rekao da se pazis kad budes isao u pec veca je netrpeljivost u peci nego u prizrenu koliko sam ja vidio.

Last bumped by langolijer on 28 Dec 2009, 15:37

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]