puno hvala, putujem ja po sviejtu, samo pitam...ne volim doci negdje da nemam bas nikakva pojma gdje sam i gdje idem
hvala na infu za cijene parkinga!
BLAF77 je napisao:
Covece, opusti se, dodji na koncert i uzivaj!!!
Jesi ti isao negdje van Zagreba u zadnjih 15 godina? Zvucis mi kao da si ih proveo citajuci crnu hroniku i ratne vijesti. Jel' vi tamo gledate svake tablice i razbijate auta sa bosanskim tablicama? Ne. E, pa tako je i ovde.
Kako reagujes ako te neko iz takvog auta pita za neki pravac - vecina ljudi ce ti pomoci, a ako si baksuz da naletis na nekog idiota... onda si baksuz. Imas milion auta iz Cro ovde, posebno ljeti.
Desi se, jbga, recimo mom prijatelj koji je srbin i zivi u Zagrebu a radio je u Banjaluci, klinci na parkingu nasaraju na prljavstini na autu neku glupost zbog tablica, ali nikakva steta. Bolje ces proci nego u Splitu sa Zg tablicama.
Pridrzavaj se ogranicenja brzine (policija nekako voli "strance"), obavezno je kratko svjetlo i danju, a sto se tice parkinga - ne znam da ima neki cuvan, na kom ti garantuju za auto. Imas dvije parking zone - u prvoj je sat parkinga pola eura, a u drugoj duplo jeftinije. Euri zvanicno nisu u opticaju, ali ces ih malo lakse zamijeniti u KM nego kune, mada ni za kn nije problem.