banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 12:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2009, 10:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jun 2009, 10:45
pozdrav

htio bih doci u banja luku iz hr na jedan koncert sad preko ljeta (demo festival)...guglajuci banja luka samo dobijam vijesti hrvatski povratnik pretucen, ubijen, prosvjedi, okrsaj sa policijom i tako to

pa eto, ne mogu direktnije da pitam nego

da li moze hrvat doci u banja luku na koncert bez straha da ce mu netko razbit auto sa zagrebackim tablicama, ili ako netko cuje naglasak da cu pobrat batina?

imate neke savjete gdje ici tj gdje ne ici, koja mjesta u koje vrijeme izbjegavati

?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Što lažeš? Svi ljudi u Banjoj Luci se slobodno kreću, sva moguća prava su zagarantovana... Hrvati koji dodju automobilom hrvatskih tablica najnormalnije voze auta, niko ih i ne pogleda!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:00 
Voajer
Voajer

samo pitam jer google izbacuje takve vijesti..mene politika uopce ne zanima

samo bih htio doc na koncert grupe Therapy

...moze mi netko rec neku adresu garaže gdje se placa parking, da cuvaju vozilo...podzemne il neke druge?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jebo te Google, ako hoćeš pravu informaciju nazovi hrvatski konzulat u BL ili Komaricu pa se uvjeri na licu mjesta. Auto možeš parkirati bilo gdje, a ako hoćeš garažu imaš kod SD Borik (nekih 20 minuta pješačenja do centra i Kastela)...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:16 
Voajer
Voajer

pardon, nisam znao da ima hrvatski konzulat a i mislim da mi se ne bi isplatilo jer bi skupo platio telefon, za komaricu ne znam dal je to osoba il neko hrvatsko drustvo?

uglavnom, nikad nisam bio u banja luci tako da SD bornik mi bas ne znaci nista...ulica i kucanski broj bi mi puno pomogao jer to samo ukucam u GPS i vozi me tamo...ili krizanja nekih ulica?

ili jednostavno neki link sa opcim informacijama o banja luci. lokacije mjenjacnica, policije, bolnice...mijenjaju li HRK u marke, mozda neke znamenitosti grada koje vrijedi posjetiti i tako to?

..kad sam vec tamo da malo obidem...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:16 
Ja se ne sjecam da sam ikako cuo da je neko pretucen u BL jer je Hrvat...

Al uvjek ima prvi put... :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bilo je prije godinu i nešto, neki neraščišćeni poznanički računi, sreli se i rasčistili (potukli), naravno hrvatski mediji su to pripisali napadu na povratnike...

Mrnjau, evo ti adresa Komarice pa ih kontaktiraj http://www.biskupija-banjaluka.org/adresar.htm#01 i konzulata u BL http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=13&dmid=62#pocdrz pa ih nazovi i raspitaj se!

Poslednji put menjao socialbug dana 26 Jun 2009, 11:43, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Covece, opusti se, dodji na koncert i uzivaj!!!
Jesi ti isao negdje van Zagreba u zadnjih 15 godina? Zvucis mi kao da si ih proveo citajuci crnu hroniku i ratne vijesti. Jel' vi tamo gledate svake tablice i razbijate auta sa bosanskim tablicama? Ne. E, pa tako je i ovde.
Kako reagujes ako te neko iz takvog auta pita za neki pravac - vecina ljudi ce ti pomoci, a ako si baksuz da naletis na nekog idiota... onda si baksuz. Imas milion auta iz Cro ovde, posebno ljeti.
Desi se, jbga, recimo mom prijatelj koji je srbin i zivi u Zagrebu a radio je u Banjaluci, klinci na parkingu nasaraju na prljavstini na autu neku glupost zbog tablica, ali nikakva steta. Bolje ces proci nego u Splitu sa Zg tablicama.
Pridrzavaj se ogranicenja brzine (policija nekako voli "strance"), obavezno je kratko svjetlo i danju, a sto se tice parkinga - ne znam da ima neki cuvan, na kom ti garantuju za auto. Imas dvije parking zone - u prvoj je sat parkinga pola eura, a u drugoj duplo jeftinije. Euri zvanicno nisu u opticaju, ali ces ih malo lakse zamijeniti u KM nego kune, mada ni za kn nije problem.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:27 
Voajer
Voajer

dobro, sad znam da je Komarica neki biskup u bosni...nikad prije nisam cuo za njega

hvala na telefonskim brojevima, al kao sto rekoh...politika me ne zanima, samo bih htio doci na koncert

ako bi mi netko mogao dati adresu neke podzemne garaze(ili krizanje olica gdje je otprilike), i mozda link neke turisticke zajednice grada Banja Luke sa informacijama koje su znamenitosti grada..

telefonski brojevi me ne zanimaju

hvala

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:28 
Voajer
Voajer

puno hvala, putujem ja po sviejtu, samo pitam...ne volim doci negdje da nemam bas nikakva pojma gdje sam i gdje idem

hvala na infu za cijene parkinga!

BLAF77 je napisao:
Covece, opusti se, dodji na koncert i uzivaj!!!
Jesi ti isao negdje van Zagreba u zadnjih 15 godina? Zvucis mi kao da si ih proveo citajuci crnu hroniku i ratne vijesti. Jel' vi tamo gledate svake tablice i razbijate auta sa bosanskim tablicama? Ne. E, pa tako je i ovde.
Kako reagujes ako te neko iz takvog auta pita za neki pravac - vecina ljudi ce ti pomoci, a ako si baksuz da naletis na nekog idiota... onda si baksuz. Imas milion auta iz Cro ovde, posebno ljeti.
Desi se, jbga, recimo mom prijatelj koji je srbin i zivi u Zagrebu a radio je u Banjaluci, klinci na parkingu nasaraju na prljavstini na autu neku glupost zbog tablica, ali nikakva steta. Bolje ces proci nego u Splitu sa Zg tablicama.
Pridrzavaj se ogranicenja brzine (policija nekako voli "strance"), obavezno je kratko svjetlo i danju, a sto se tice parkinga - ne znam da ima neki cuvan, na kom ti garantuju za auto. Imas dvije parking zone - u prvoj je sat parkinga pola eura, a u drugoj duplo jeftinije. Euri zvanicno nisu u opticaju, ali ces ih malo lakse zamijeniti u KM nego kune, mada ni za kn nije problem.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Zvanična internet prezentacija
Banja Luka internet guide
Banja Luka turizam

Eto nekoliko linkova pa pogledaj. Što se tiče tog prvog pitanja, ja isto nisam čuo da se takvo nešto desilo otkad živim ovde. Osim toga, U BL živi i veliki broj hrvata a hrvatska zajednica je zastupljena u gradu. Parking, ovaj u Boriku, to ti je Aleja Sv. Save 48.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ovde imas online plan grada http://blmap.inecco.net/index.html , samo sto je malo zastario jer je ta garaza preko puta ovog groblja i sportske dvorane Borik, i ovde nije ucrtana, ali imas okolo dovoljno naziva da se snadjes.
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 11:34 
Voajer
Voajer

hvala!

..budem se dalje snasao

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ćuj bratac u buduće nemoj koristiti neku velikošovinistićkohrvatsku tražilicu.

http://www.google.ba/search?rlz=1C1DVCA_enBA329BA330&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=banja+luka

Hajde da provjerim tvoje navode i ništa. Ni riječi o pretučenim, iskasapljenim, ugaženim Hrvatima. Pa kako vam samo više ne dosadi ta trula propaganda?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 12:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
evo ja sam spreman da demonstriram banjalucko gostoprimstvo. Ipak je to DEMO FEST :) Ako ti bude ista trebalo u bl javi se na pp ostavicu ti br. telefona, pa da razbijemo te predrasude jednom za svagda :D 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 14:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Znači, čitam temu od početka i ne mogu da verujem, šta čovek lupeta, isto kao i ona što je pitala kako mi sa strancima na Medicinskom faluktetu :roll: i kontam da napišem da se obrati na pp za bilo šta mu zatreba kad evo Schwabo je to već uradio :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 15:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Nicole je napisao:
Znači, čitam temu od početka i ne mogu da verujem, šta čovek lupeta, isto kao i ona što je pitala kako mi sa strancima na Medicinskom faluktetu :roll: i kontam da napišem da se obrati na pp za bilo šta mu zatreba kad evo Schwabo je to već uradio :D

Imas istu takvu temu o ljetovanju u HR gdje ljudi iste gluposti pisu, samo sa druge strane.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
mrnjau je napisao:
pardon, nisam znao da ima hrvatski konzulat a i mislim da mi se ne bi isplatilo jer bi skupo platio telefon, za komaricu ne znam dal je to osoba il neko hrvatsko drustvo?

uglavnom, nikad nisam bio u banja luci tako da SD bornik mi bas ne znaci nista..

Pa covjece znas li ti ista uopste ili samo zabijes glavu u tu svoju Cro?!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Men ovo vise lici na neku provokaciju nego na ozbiljnu diskusiju. U jednom postu kaze da bi ga skupo izasao tel. ako bi zvao BL :roll: a u drugom kako on putuje po svijetu nema to puno veze ali brate ako putujes po svijetu onda se otvori i 20 Kuna za telefon , mislim malo mi je sve to cudno kao da u najmanju ruku putuje u Zimbabve a ne 200KM od kuce.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ote mi slova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]