breskvica je napisao:
mi cemo u septembru pocetkom ili na krf ili na tasos, autom..kako stvari stoje vjerovatno krf, jer je razlika 130 km sto nije toliko strasno..a zelja mi je da odemo do otoka Vida, i da vidim taj star grad Krf kojim su svi odusevljeni a navodno i otok je zelen, slicno kao Tasos a mozda i ljepse.
jeste vi uplatili apartman ili hotel i koji , privatno ili preko agencije? I kako putujete avionom, busom?Mi kontamo da ne rezervisemo nista jer kada se iskrca sa trajekta ceka masa ljudi koji nude apartmane a imaju i agencije u Krfu gradu koji nude razne apartmane a ako kazes da si Srbin, jos bolje nadju ..tako barem svi iz iskustva pricaju
E da jel idete u Ag. Georgios gore na sjeveru ili na jugu? Imaju dva koliko znam. cula sam da su pjescane plaze u juznom dijelu i da je puno bolji put do krfa grada od juznog dijela nego sa sjevernog, gdje se putuje i po 1 h do starog grada, iako ima npr samo 30 km, jer ceste su lose i krivine haos
lijep provod u svakom slucaju
Idemo preko agencije iz Beograda, busom u apartmane... Imaju dva Ag. Georgios, mi idemo u onaj juzni...
Hvala, lijep provod i tebi...