banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2009, 21:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2009, 20:53
sta mislite o ovome,bila sam u Valensiji mesec dana,smestaj,kurs spanskog,viza za 490e...plaza u gradu nikad lepsa,arhitektura,korida,nocni provod,pun grad mladih(200.000 studenata)...san snova!...u pitanju je edukacija, to sam nasla na netu radi jedna agencija emanera... p.s.(u Spaniji je sve dozvoljeno;-)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2009, 08:37 
Citiraj:
viza za 490e

viza je 490 ili???

Btw i ja sam trebao proslo ljeto ici za slichan novac, ali na kraju odustao jer sam trebao ici lichno ganjati vizu u Sarajevo...

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2009, 17:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2009, 20:53
ma jok,sve je 490...a za vizu naravno mora licno kad je individualna!vidi na netu,pise smestaj,kurs i viza!'emanera'

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 15:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
490 eura su male pare? :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mjesec dana, pa jesu... Samo stan je skup, a ako je plaćala samo sobu, opet ne može ispod 250€... Kursevi isto nisu jeftini... Ja bih gladovala da moram izdržat mjesec dana sa 500€...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Imam pitanje za spaniju, ustvari uopsteno za let avionom mada je lat za spaniju u pitanju.

Kad kupujem kartu(u ovom slucaju ryanair)online ima opcija kad unosim koliko cu prtljaga( izabrao sam samo 1 torba) da li zelim baggage online check in ili on airport? Razlike su u ceni a sta je u stvari uopste sad tu razlika?
Kako mogu prtljag online check in?

Jel moze neko objasnjenje?

Drugo,sad cu let da provedem 3 meseca u spaniji,konkretno Barselona i Madrid.
Jel moze kakve informacije iz prve ruke,na sta da obratim paznju,ima li nesto da treba da uradim pre polaska ili nesto slicno.
Svi uveliko pricaju o tim dzeparosima,kazu da hrana i pice uopste nije skupo i tako
Hajde malo pomoci!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako kupuješ Ryan air, plaća ti se prtljag koji nije ručni, odnosno velika torba 10€... Znači ako ideš na kraće vrijeme, nosi samo ruksak i u njega potrpaj sve - tako sam ja uradila. Na povratku nam nisu ni mjerili, al na odlasku nije smio težiti više od 6kg mislim...
Španija je baš jeftina i izlasci i hrana... Ja sam bila samo u Barsi. Obišla sam dosta muzeja jer sam kupila neku karticu za 2'€ i imala sam 6 muzeja uključeno za te pare : Picasso, Miro, Nacionalni muzej, Muzej savremene i dr. Uglavnom , to se isplatilo. Ostale znamenitosti smo isto imali snižene jer imamo kartice da smo eu studenti, pa se to svuda priznaje...
Online check in mogu samo građani eu, moraš upisat br pasoša iz Eu inače ti ne da dalje... Tako da pretpostavljam da to ne možeš sem ako nemaš Eu pasoš, je li...
Ako želiš ići metroom, mi smo kupovali one karte sa 10 vožnji i one su 10€ mislim... To se isplati. Ako ćeš biti na duže vrijeme, kupi mjesečnu jer imaju metro i neku renfe željeznicu koja ide iznad zemlje i za nju ide druga karta. Ne znam koliko to košta.
Mi smo još išli vozom u Figueres da vidimo Dalijev muzej za koji smo takođe doobili popust na kartice od faksa. Vozovi su jeftini, mislim da je oko 5€ karta u 1 pravcu do tamo...
Pitaj još šta te zanima. Što se tiče cijena, mi smo puno potrošili jer smo jeli po restoranima svaki dan (htjeli da probamo tapas svuda), inače nije skupo, možeš proć za 300€ i put i smještaj za 7 dana...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 08:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
slannnica je napisao:
sta mislite o ovome,bila sam u Valensiji mesec dana,smestaj,kurs spanskog,viza za 490e...plaza u gradu nikad lepsa,arhitektura,korida,nocni provod,pun grad mladih(200.000 studenata)...san snova!...u pitanju je edukacija, to sam nasla na netu radi jedna agencija emanera... p.s.(u Spaniji je sve dozvoljeno;-)

Ja sam bio 11 dana u Grčkoj,prevoz,smještaj,hrana za 60 KM.........To su male pare...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Sad je malo poskupilo
Idem s jednom torbom,do 20kg je dozvoljeno i check in je ako je na aerodromu onda eur40 ali inace cela povratna karta kosta 120eur tako da i nije nesto skupo. To je inace nelicni prtljag. Dozvoljen je jos licni prtljag,1 torba do 10kg.

To mesecnu kartu za prevoz cu definitivno jel bicu celo leto. Nisam bas u Barsi nego u Sant Cugat del Vallès, znas li gde je to?
Navodno 5km od centra metroom.
Gde kupujes sve te studentske karte za znamenitosti? U bilo kom muzeju pa vaze za sve ili imaju bas lokacije gde se prodaje?
Karticu eu studenta imam,studiram u AT.
Ja inace ostaje celo leto idem da radim nekim praktikum za magistarski tako da iskreno neznam sta bih prvo ponio, Predpostavljam ono najkrace i najlakse od robe sta imam da ponesem posto su tamo vrucine.

A da jos jedno pitanje. S hrvatskim pasosom nema problema za ulaz u Spaniju. Koliko smem ostati? Jel zna iko?

I da, koliko smem kesa poneti uz sebe?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Smiješ ostati do 3 mjeseca s cro pasošem.
To ti nije jeftina karta, ja sam platila 20€ povratnu s taksama (nisam nosila prtljag već samo ručni). To je jeftina karta :D Ryan air je ubjedljivo najjeftiniji, samo trebaš stalno kontrolisati, možda i snize tu cijenu za par dana. Meni je bila special offer, pa nisam platila ni takse, samo 5€ i 5€ check in, ako se dobro sjećam...
Tu karticu za muzeje možeš kupiti u muzeju svaremene (mi smo tamo kupili) i košta mislim 22€ i imaš spisak svih stvari u koje možeš da uđeš besplatno. I što je najbolje ne moraš da čekaš red, ako to imaš, fino odeš odmah do kase (čak i ako je kilometarski red) i kažeš da to imaš i odmah ti naprave kartu jer ti ne moraju naplaćivat. Zbog toga je najbolja ta kartica :D
Keša smiješ ponijeti koliko hoćeš. Bankomati su im malo glupi, meni nije htjelo na nekim isplatit pare, pa je to baš bilo gusto :D
S AT karticom ćeš imati dosta popusta, mi smo s talijanskom imali na sve, čak i na akvarijum...
Što se tiče vremena - nama je padala kiša 5 dana od 7, znači pukli smo. Taman kad smo imali let tad je bilo sunce zasijalo! Inače kažu da je najveća vrućina. Mi smo bili u oktobru.
Ja sam baš dosta obišla s obzirom da smo bili samo 7-8 dana... Hrana im ubija, ima par restorana što nam je jedan Španac preporučio, ostala mi je vizitka od jednog.. A ima jedan još bolji tačno iza pijace, ako hoćeš objasniću ti gdje se nalazi... Inače ta je pijaca jeftina a super stvari ima... Povrće voće prejeftino, školjke, losos itd. sve po par eura, puno jeftinije nego It...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]