banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2008, 08:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
imali ste iskustva sa domacim agencijama i kakva, koje preporucujete? gdje ste putovali i s kojom agencijom? htjela bih organizovati odmor a da nije uludo bacen novac a ako imate neki lijep prijedlog za isti, napisite, bicu zahvalna! sve destinacije dolaze u obzir! 'fala!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 11:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Pusti agencije, sama organizuj putovanje. Uplati sebi preko neta smestaj i putne karte, sto se tice vize, uganjaj garantno i mirna si, plus za sengen vize vise ne treba garantno nego izvod sa racuna.

Ako te smara ganjati vizu, imas nekoliko zemalja za koje nam ne treba viza

odaberi zemlju i imas sve podatke u vezi s avizom

http://www.mfa.gov.ba/HTML/Ambasade/Pre ... oruke.html

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 11:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Utopija je napisao:
plus za sengen vize vise ne treba garantno nego izvod sa racuna.

Otkad ovo?

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cini mi se od ove godine. Evo primera za Nemacku. Posto je sengenska viza i za ostale koji su u tom sistemu se pika isto.

http://www.sarajewo.diplo.de/Vertretung ... =Daten.pdf

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 17:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Ako imas preko 50 godina i brdo love svaka agencija ce ti biti dobra. Inace, organizuj sama preko neta ili na licu mjesta. Do sad sam bio u CG, Hrvatskoj, Sjevernoj Koreji(preko agencija vecinom), Tajlandu, Kambodzi, Vijetnamu,Hong Kongu, Kini(Bez agencije). Ako imas viska vremena, preporucujem jugoistocnu aziju, jer se cijena karte pokrije sa smjestajem od 2eur. Naravno sve zavisi ako je porodicni odmor, onda nesto malo konzervativnije. Takodje u jugoistocnu aziju ti je najbolje ici zimi, jer je tad toplo a ne pada kisa.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam ovo za garantno... Onda je je li dovoljno garantno bez para? Ja bih poslala sestri onda...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 05:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste, ali moras biti drzavljanin.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne moraš. Samo boravišnu dozvolu i da si prijavljen da živiš tu...

P.S. Da odg na temu: i ja sam za samoorganizovanje... Agencije uzimaju previše... Npr meni su za avionsku kartu jednom uzeli 60€... Tako da od tad samo karticom kupujem na netu... Ako hoćeš nešto od ovih putovanja Turska, Tunis, Egipat, onda nemam pojma, možda ti je bolje da ideš preko ag jer su to charter letovi, pa ti dođe na isto. Ovako bi sama morala ganjat avion...
Ako imaš dovoljno para i nije ti bitno da li je more ili ne, dođi u Italiju.. :D
Ako želiš i more i obilazak, idiu Španiju, za 2 sata si tamo.... Ja sam hostel u Barsi sa matrimoniale sobom i zasebnim kupatilom našla za 26€ po osobi. U centru... Tako da odatle poslije možeš da biraš gdje hoćeš... A plaća se depozit samo 10%, s tim odeš u ambasadu i dobiješ vizu....
Ako hoćeš Turska, Tunis, Egipat, da ponovim, idi preko agencije da se ne smaraš... Izaći će te oko 1000 maraka, možda +/- 100. Sad je možda poskupilo, pa možda i nisam u pravu... Ja sam išla prije 4 god...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
ne zelim da sama organizujem putovanje zato sam i pitala za agencije jer mi je koliko toliko sigurnije preko agencije zato sto imam malu djecicu pa ne bih rizikovala, ako razumijete...
EiLeen je napisao:
Ako imaš dovoljno para i nije ti bitno da li je more ili ne, dođi u Italiju..

nemam dovoljno para ali ako me zoves, rado cu do italije :D
EiLeen je napisao:
Ako hoćeš Turska, Tunis, Egipat, da ponovim, idi preko agencije da se ne smaraš... Izaći će te oko 1000 maraka, možda +/- 100. Sad je možda poskupilo, pa možda i nisam u pravu... Ja sam išla prije 4 god...

ovo mi se dopada i kontam da je tu negdje oko 1000+/-

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e ako te to zanima ja ću ukratko da ti dam neke info...
Bila sam u Tunisu 2004. Imali smo hotel od 5* sa polupansionom. Doručak je bio prilično loš (prosječan), a je zato večera bila kao iz snova... Znači kad dođeš gladan s plaže za večeru je bilo 50 jela, dezert, ma sve predivno, preukusno, baš sam se oduševila.... Za ručak smo se snalazili....
Plaže su stvarno divne, dugačke, pješčane sa pletenim suncobranima. Ljudi su preljubazni. Za par tunižanskih dinara si mogao da iznajmiš i ležaljku.... Ja na kraju tamo i sa taxijem i sa poklonima nisam potrošila ni 80€ koliko se sjećam... Znači nešto oko 1100 maraka me izašlo... Bolje ti je da uzmeš hotel all inclusive da se ne brineš oko hrane... Hoteli su stvarno lijepi, mada sam ja u principu za drugi stil ljetovanja... Al dobro, sve treba probati. Tebi će s djecom biti lijepo.... Sve je jako uredno, ljudi su uslužni...
Ja sam išla preko agencije Ars Tours koja se nalazi kod Hypo banke, blizu ex robne kuće Centar...
Ponude su većinom svuda iste... Kontiki travel mislim ima najbolju ponudu. Postoji mogućnost i da letiš iz Bl. Imaju letovi iz Bg, Sa i Bl. Bar su tad bili...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Moj savjet su agencije zepter passport ili unis turs. Oni imaju ugovore i sa kontikijem i jolly-jem, stim d aako bas planiras dalje putovanje. onda je jos bolje skoknuti do bg i direktno preko kontikija ili jolly-ja uplatiti aranzman jer je povoljnije a izbjegnes troskove koje obracuna bl agencija... tj. bolje tamo direktno uzeti jaci aranzman :)

I sama planiram neko ino putovanje ove godine, i pretpostavljam da cemo izabrati neki aranzman preko neke od ovih agencija.
Mislim da je all inclusive najbolja varijanta.
Eileen: u kom si mjestu u tunisu bila? I koji hotel?I koje mjesto preporucujes? U smislu d aje plaza extra, hotelski kompleks takodje.
I na koje si izlete isla? Sta preporucujes , sto se tice Tunisa?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovako... Ja sam obišla tad sve i jednu agenciju, sve su manje-više imale iste aranžmane, al su najbolji bili Kon-Tiki. Dosta ih ima njihove, al naravno ne potpune... Tako da, svakako, ko ode u Bg direktno kod njih da će imat više izbora... Ja sam letjela iz Bg jer je sve iz Sa bilo popunjeno....
Ja sam bila u Yasmin Hammametu. To je neko malo mjesto, sve novo izgrađeno... Hotel je bio prvoklasan, imao je vanjske i unutrašnji bazen, predivan vrt, odličan restoran itd. Kako sam već napisala imala sam polupansion...
Plaže su raj. To mi je u stvari, najbolje kod Tunisa. Mjesto nema baš neke kafiće tako da smo mi stalno šetali po korzu, cjenjkali se... Gradić je baš baš malen... Hotel mi se zvao Imperial park ako se dobro sjećam.
Na moju veliku žalost, nisam imala para za izlet u pustinju, mislim da je bio 50€... da, tad sam bila mala i siromašna :D Vjerujem da je to super, čula sam poslije da sam baš propustila doživljaj, al tad sam bila knap s parama...
Cjenjkanje je pravi doživljaj. Možete neku stvar spustiti sa 80 na 10 dinara. Znači, nikako ne odustajati. Na kraju čak i kad prodavac kaže da neće... Nastavite :D Imaju neke slatke kožne torbice i super nakit... bilo je i lijepih šalova, sjećam se...
Taxi je prejeftin... Znači, za par dinara te preveze 5km... Jeftiniji je nego kod nas, ako se dobro sjećam... Dinar je marku i po...
Ljudi su stvarno super, ljubazni, zezaju se... Svi znaju francuski, al pričaju malo i eng. Ovi prodavci po korzu ok znaju eng, legendarni su, zezaju se. I sam doživljaj cjenjkanja je legendaran... Radnjice su preslatke, male i pune svega....
Moj je hotel bio s 5*, al mislim da to nije 5* kao npr. u It, al who cares... Hotel je stvaaaarno bio odličan. Meni je bilo bitno da mi je plaža lijepa. Duge, pješčane, nikog živog... Suncobrani od trske svuda.. Besplatni... Ležaljke jeftine... More prečisto i preplavo... Ja sam stvarno mrzitelj gužve...
Minus: morala sam ići do Bg (sad letim do Zg i odatle mi se daleko kotrljat do Bl...), povratni let je kasnio 2 faking sata... Došli smo u Bg kad više nije bilo busa za do grada i taxi nam je naplatio 1200 dinara (valjda 20€), ma fuj. Ako imaš kod koga ostat u Bg, savršeno....
Inače, Tunis kao zemlju treba vidjeti. Potpuno druga kultura, ishrana... Kad sam prvi put vidjela kamilu... :lol: Ogromne su :D Žao mi je što nisam išla na taj izlet u pustinju, al ima vremena... Sad kad bih išla u Afriku, otišla bih negdje u neku desetu zemlju da upoznam male crnčiće... Marokanaca i Tunižana mi je ovdje na vr' glave, samo travu prodaju...... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
EiLeen je napisao:
Marokanaca i Tunižana mi je ovdje na vr' glave, samo travu prodaju...... :lol:

...opet se drogiraš... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam mislio.... Ako imaš nekih novaca..... :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
hvala puno na detaljnom odgovoru :) upravo to mi treba , sunce, super plaza, more, udoban hotel, egzotika i hmmmm :P 8) 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]