banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 08:41 Danas je 16 Jun 2026, 08:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2008, 16:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
da li ima ikakve literature ili drugih ponuda sto se tice Banjaluke i njenih odmaralista i turistickih atrakcija? Pitam konkretno za njemacki , ali i druge jezike.
Ja bih rado ovdje u Frankfurtu reklamu pravila kod radnih kolega i poznanika za Banjaluku, muza sam vec 100% ubijedila :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
http://www.banjaluka.rs.ba/_c/default.a ... ype=master

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala na prijedlogu The Godfather, tu stranicu imam, nazalost (za nase ne) tu je sve samo na nasem latinicom ili cirilicom pisano.
Ja to mogu procitati, ali hajde ti to sada jednom strancu preporuci?
Trazim nesto sto se moze ljudima (koji nas jezik ne govore) pokazati ili preporuciti, tako da se mozda neko odluci da u nasem lijepom gradu odmor napravi i domacu infrastrukturu i turizam podrzava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
http://www.banjaluka-tourism.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 11:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala, stranica je jako dobra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Natasa75 je napisao:
hvala na prijedlogu The Godfather, tu stranicu imam, nazalost (za nase ne) tu je sve samo na nasem latinicom ili cirilicom pisano.
Ja to mogu procitati, ali hajde ti to sada jednom strancu preporuci?
Trazim nesto sto se moze ljudima (koji nas jezik ne govore) pokazati ili preporuciti, tako da se mozda neko odluci da u nasem lijepom gradu odmor napravi i domacu infrastrukturu i turizam podrzava.

Razumijem tvoju ljubav prema Bl ali sta ima u njoj sto bi odusevilo jednog Svabu?!? A da nije vezano za klopu? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Banjalucanke... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

prvo taj moj kako ti to kazes "svabo" voli naravno i dobru nasu kuhinju, a pogotovo i nase dobre ljude, njihov mentalitet, mozda takve kao sto si ti, voli prirodu i jos puno to ga. A brate i ja volim nasu klopu, sto bi to samo svabo ili englez volio?!? Da ja sam Banjalucanka i cudi me da dolazi ovakva reakcija, klopa i druge stvari. Pa zar bi radije da vam turisti ne dolaze? Makar i zbog dobrog jela? Da bi neko od toga mogao da nesto zaradi i svoju egzistenciju poboljsa, a i grad bi sigurno imao nesto od toga. Ne razumijem, treba li da ovdje da ljudima da kazem : "nemojte vi ici dolje, nije to vrijedno da se spomenei vidi!"?!? Mozda sutra neko dode na odmor, a prekosutra odluci da tu otvori firmu ili investira u nesto svoje pare.
To mi je islo kroz glavu i eto mislila sam da za svoj rodni grad ovdje u Njemackoj, u Frankfurtu pravim malo reklamu. Mozda dobije grad nesto od tog turizma.

Pozdrav od Banjalucanke :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
daj dovedi ih meni, imam zemlje, priroda raj boziji,pa nek ako hoce i aja sofiju prave sta me briga samo 'ojro' da donesu :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 18:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa ako si tako gostoprimljiv napisi gdje si :wink:
Zao mi je da to tako ismijavate...Podrzavati domacu industriju ili gastronomiju, turizam nije losa stvar, to sve pomaze ljudima koji od toga dole zive. Da li je to € ili $ svejedno je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 19:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2008, 13:35
Martin brod je ineresantna lokacija,jedno malo mjesto na vodopadima rijeke une.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2008, 08:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Natasa75 je napisao:
prvo taj moj kako ti to kazes "svabo" voli naravno i dobru nasu kuhinju, a pogotovo i nase dobre ljude, njihov mentalitet, mozda takve kao sto si ti, voli prirodu i jos puno to ga. A brate i ja volim nasu klopu, sto bi to samo svabo ili englez volio?!? Da ja sam Banjalucanka i cudi me da dolazi ovakva reakcija, klopa i druge stvari. Pa zar bi radije da vam turisti ne dolaze? Makar i zbog dobrog jela? Da bi neko od toga mogao da nesto zaradi i svoju egzistenciju poboljsa, a i grad bi sigurno imao nesto od toga. Ne razumijem, treba li da ovdje da ljudima da kazem : "nemojte vi ici dolje, nije to vrijedno da se spomenei vidi!"?!? Mozda sutra neko dode na odmor, a prekosutra odluci da tu otvori firmu ili investira u nesto svoje pare.
To mi je islo kroz glavu i eto mislila sam da za svoj rodni grad ovdje u Njemackoj, u Frankfurtu pravim malo reklamu. Mozda dobije grad nesto od tog turizma.

Pozdrav od Banjalucanke :D

Jedno je voljeti nesto svoje a nesto sasvim drugo je biti realan i sagledati cinjenice onakve kakve jesu.

Jedno nisam shvatila?! "Tvoj" Svabo se odnosi na tvog partnera ili tvoje prijatelje/poznanike?!?

A kod nas je malo teze dovesti strane ulagace koji nisu u talu sa Milom :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2008, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
natasa, imas 'Krupa ' vajarska kolonija, vodopadi, priroda, šetalište, crkva, šuma, ribarnik.. predivno mjesto.. ne znam jesi li bila već? to ti je nekih pola sata vožnje izvan BL, prema Mrkonjicu. jeste da je malo 'zatvorenog tipa' jer je većina zemlje vec kupljena od strane banjalučkih sudija, političara i drugih biznismena :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2008, 13:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ajkula, ne razumijem te , na kakve cinjenice mislis ?! Mislis politicke prirode?
Zasto se ne bi mogla praviti reklama za jednu regiju koja ima potencijala za takve stvari ??
Moj muz je rodom Nijemac, ali kroz mene je upoznao moj rodni kraj, moje prijatelje, stekao je nove (nase ljude) prijatelje i voli sve sto je u i iz Banjaluke. Rado bih, a ponosna sam na svoje rodno mjesto, da jos vise ljudi upozna te prelijepe krajeve. Zasto da ne? Zasto je to tako za neke tako cudna ili imam osjecaj strana stvar ?! Ovdje ljudi koji sa turizmom imaju dobru ruku, zaraduju milione, a sto se reklame pravi za produkte itd. da ne pricam. Pa ne samo da bi sam grad od toga imao sta nego i svi privatnici koji imaju privatne firme, restorane i ostalo. Domaca bi industrija mozda i buknula, a ko zna dode ti i neki investor pa ulozi jos pare u Fabrike i radna mjesta. I to samo mozda sto je bio jednom kao turista na odmoru. Ima dosta takvih slucajeva...
Mozda sam naivno mislila, ali eto makar kroz par dobrih rijeci bi dosli turisti tamo i od toga se moze nesto napraviti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
da, Natasa.

Jos se mi nismo naucili dobro prodati. Ha, ko nam je kriv. Neki zamotaju go'no u celofan i prodaju ko krem bananicu, a mi ne znamo ni cokoladu zamotati pa prodati.

Ko nam je kriv, nit imamo osvjestenost niti edukovanost na ovom polju, evidentno.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
XIX century je napisao:
da, Natasa.

Jos se mi nismo naucili dobro prodati. Ha, ko nam je kriv. Neki zamotaju go'no u celofan i prodaju ko krem bananicu, a mi ne znamo ni cokoladu zamotati pa prodati.

Ko nam je kriv, nit imamo osvjestenost niti edukovanost na ovom polju, evidentno.

to je tacno,jako puno stranaca je proslo kroz moju kucu,tj bili moji gosti(ameri,italijani,danci,irci,englezi,portugalci...) i svi od reda su odusevljeni vrbasom,gradom,okolinom(krupa,zelenkovac...a svi su rekli da bi se sutra preselili u vikendicu mog tate :lol: koja je u jednom selu u okolini bl) naravno odusevljeni su gostoprimstvom,hranom,lijepim zenama,jeftinim alkoholom i svasta necim...
znaci imamo potencijal za dobar turizam ali to nije ni 1% iskoristeno :(

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

da potencijala ima, samo me cudi da i sama vlada tu ne "vuce" ?!?
Pa samo sta bi drzava na turistima zaradila i koliko bi radnih mjesta "mozda" jos uz to nastalo, da ne pricam. Privatno se ljudi trude tu i tamo, pokusavaju nesto da stave na noge, pokusavaju sebi egzistenciju osigurati. Turizam je nesto sa cim Banjaluka ima jako dobrog potencijala i ne samo grad neko i na selima bi se dalo puno toga napraviti.
Ja sam neki dan turisticki biro u Banjaluci pitala da li imaju bilo kakvu literaturu na Njemackom ili drugom jeziku, i sta da vam kazem, bolje da nisam pitala. Stranica u Internetu bi trebala makar na dva jezika da bude prevedena, to ce (po njihovoj izjavi) trajati, neke prospekte mozete dobiti na mozda jednom ili drugom jeziku. Tuzno....Za suvenire nisam ni pitala.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 09:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2004, 13:09
Ако има нешто на руском, могу то понудити на моj саjт Slika.

Vrh

[ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]