drigi je napisao:
Sa svojom dragom planiramo ovo ljeto na odmor u SAD. Plan je posjetiti NewYork ,Vegas i Miami pod obavezno a ostalo sta se stigne. Uglavnom cemo odsjedati kod nasih rodjaka ili prijatelja.
Sad imam neka pitanja :
Kako je sa rent a car-om? Koji su uslovi da se uzme kakvo auto? Kakva posebna vozacka, godine, koja kreditna kartica?
Da li bi se vise isplatilo kupiti kakvo jeftino auto tamo pa ga na kraju ponovo prodati, odnosno da li to mogu stranci uopste uraditi?
Zatim trebam par savjeta u vezi sa hotelima u Vegasu ( koliko para da ponesem, gdje mogu najjeftinije prespavati)
Sta jos da posjetim? Na sta da obratim paznju prilikom boravka?
Ako je ko bio ili ako zivi u SADu, molim za pomoc!!!!!!
Nazalost ne mogu ti odgovoriti na ovo pitanje iz licnih iskustava jer Las Vegas , je grad koji ja nikada necu posjetiti iz principa, zbog takvog odvratnog stila, svako ima svoj ukus, ipak, i naravno zbog tolikog rasipanja energije koja bih vjerovatno obezbjedila manju drzavu, to je ludost. No , manih se toga, rent a car je relativno jeftino u USA, no ti auto nebih mogao kupiti jer bi morao posjedovati bankovski racun i prebivaliste u USA zbog service i MOT , ovo govorim bazirano u UK, mada tamo nije mnogo drugacije sto se tice nekih stvari jeste ipak, neke stvari su jeftinije kao sitnice , budi pazljiv gdje osjedas, jer moras imat osobu koja poznaje areu mnostvo area nisu sigurne zbog pljacke itd, takve area su ovdje zvane rough areas, i ja ih mrzim, mnostvo credit cards su prihvacene Visa ,mastercard, americ.expres,itd.. opet molim te podsjeti se da ti ovo sve govorim iz onog sto sam slucajno u prolazu informisana. stvari mogu biti drugacije, sta posjetiti , to vjerujem da mozes biti preporucen sa tvojim prijateljim ili ko god vec zivi tamo, opet zavisi kakav ti je zivotni stil, ako zelis glamur shopinge i td onda dolazis na pravo mjesto, ne mogu a da ti ne preporucim da posjetis nasu drzavu koja je mnogo drugacija i istorijska te da bih nekim stvarima bio impresioniran, recimo dodirnuti nesto sto su ljuid prije dva vjeka dodirivali ili slicno takve svari malo gdje mozes vidjeti u Americi, jer nema its isoriju sacuvanu.Ovo ti samo govorim usput, kakogod, zelim ti veoma provodan i zabavan posjetu i budite pazljivi sa financijama...
Love!!!
B Ann