ja kad sam isao voda je bila dosta malena pa nije bilo atrakcije kao kada je malo veca ali opet kazem fenomenalno. poenta je da budes na mjestima gdje jedva da je krocila ljudska noga. ono sto jemene izbilo je sto nismo svi dobili neoprenske carape pa su nam nogice ozeble jer je jako ledena voda. vodje puta su bili neki ronioci iz Foce/Srbinja koji su nas "ohrabrivali" pricama kako spasavaju utopljnenike iz vjestackih jezera na Drini i kako za 20 godina jos nikoga zivog nije izvadio. takodje pricao mi je kako kad rade na satnicu i kad nadju les za nekih 50-ak minuta ostanu pod vodom jos 20 minuta da zagaze u drugi sat
sad malo vedije teme. odsjeo sam u motelu Brioni u Foci/Srbinju i motel je ok. samo mi je smetalo sto u njemu rade iskljucivo zatvorenici jer je on u sastavu lokalnog zatvora koji je posliej zenice jedan od najgorih po krivicnim djelima. malo mi je smetalo sto je krevet bio kratak za moju visinu no da ne zakeram fino je na kraju ispalo. sam motel je na jednoj adi koju pravi Djetinja pa sam vece proveo gledajuci kako pastrmke love muhe. sutradan sjedamo u minibus i picimo na taru. prelazak granice i truckanje jos nekih 20Km. ne sjecam se tacno mjesta odakle smo krenuli an splavarenje ali znam da smo 400m kroz sumu vukli one gumenjake i da mi je desno rame i sada nize od lijevoga

doel smo nasli par kampera, slikali se na pravom drvenom splavu koji je eto iz turistickih razloga

malo se slikali, ubacili pice u camac i otisli niz brdo. par puta smo se zaustavili u sred brzaka pa smo morali rucno gurati camac jer je voda bila neobicno plitka. valjda je susa navalila...
da zaboravih reci da je cijela tura za 8 ljudi sa tim nocenjem i vecerom + dorucak kostala nekih 1000KM mozda malo vise nisam siguran. tu je bilo ukljuceno i neograniceno pice tokom raftinga jer je u svakom camcu bilo po 2 kartona kojekakvih sokova.
i da zajeb'o samse to je bilo 99 a ne 2000 godine.
pozdrav