Šetaliste u Larnaki. Inače, je mnogo lijepo i tu je svako veče pala šetnja. Na kraju je jedan mali trg, gdje se djeca igraju, voze bicikle, itd... Inače napravljeno je skoro, prije nekih 5 - 6 godina. ranije je ličilo na kasabu, ništa od ovoga nije postojalo. Napravljeno je pred dolazak engleske kraljice.
Ulica koja vodi sa aerodroma u centar. Nije ništa posebno, ali može da se stekne neki utisak o gradu, koji je baš takav otprilike.
Gradska plaža. Ona je odmah pored šetalista sa prve slike. U stvari, dio plaže je oduzet da bi se šetaliste proširilo. Ono drveca je sve što ima. Kao što može da se vidi, nema ni ostrvceta na vidiku, ničega. Sama pučina... Tako sve do Egipta, koji je prvo slijedeće kopno s te strane.
Jedan od hotela u turistickom delu Larnake i pogled s njega. Inace, ti hoteli su udaljeni nekih 5km od centra grada.
Crkva Sv. Lazara. Jedina stara i lijepa. Nalazi se u centru grada. Tu uglavnom dolazi njihov krem, za praznike. Inače su vjernici slični nama! Onako, to je u trendu dolaziti u crkvu... Ali svejedno, crkva je jako lijepa i u njoj se čuvaju navodno mošti Sv. Lazara - tvrde da je to njegova lobanja.
Marina. To je moje omiljeno i najljepše mjesto. Iza nje ima jedna uvala gdje sam išao da plivam, jer je voda duboka, a ne plićak kao na plažama. Inače tu je koncentracija kosmopolitizma, tu ima ljudi svih nacija (najviše Engleza), jako su normalni i obični, a ne kao što se misli da su oni koji posjeduju jahte i slične vrste luksuza. Tu sam cak svojevremeno vidio i jahtu Marka Miloševića, koju mu je oduzela kiparska vlada. Najbjesnija od svih! Sad je vlasništvo jednog Kipranina. Kako? Pojma nemam, niti iko zna! Tu sam upoznao i bivšeg predsjednika Kipra, Kleridisa, koji je isto jedan normalan čovjek.
Trg na kraju šetalista. Mjesto kao upisano za djecu i starce. Šetnja, sjedenje na klupi ili u kafani pored. Fontana koja se vidi uglavnom ne radi! Radila je kad je izgradjena.
Eto, to je ukratko slika Kipra, bar onako kako sam ga ja ovog ljeta vidio i šta je meni najljepše. Sve je otprilike tako, samo što je bilo jedno 60*C! Pa sad zamislite! Najlepše je u aprilu, maju i oktobru, kad stvarno može da se doživi na pravi nacin. Ljeti je stvarno pretoplo.