banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 11:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Malta
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jel bio neko na Malti? Ako nije, nek zna da će u budućnosti još teže otići pošto su i oni uveli vize za građane BIH!!! Sestra uplatila prije 15-ak dana i trebala ići 27., do sad se viza plaćala 20E na ulasku u zemlju na aerodromu, kad ono stiže dopis da od 15. jula ove godine sa BIH pasošem ni na Maltu više ne može!!! Ispade izlgeda sreća što su Turci poturčili pola ove države pa se kod njih "još uvijek" može bez vize, i naravno u Afriku!

Poslednji put menjao Sondri dana 09 Jul 2007, 14:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Malta
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Sondri je napisao:
Jel bio neko na Malti? Ako nije, nek zna da će u budućnosti još teže otići pošto su i oni uveli vize za građane BIH!!! Sestra uplatila prije 15-ak dana i trebala ići 27., do sad se viza plaćala 20E na ulasku u zemlju na aerodromu, kad ono stiže dopis da od 15. jula ove godine sa BIH pasošem ni na Maltu više ne može!!! Ispade izlgeda sreća što su Turci poturčili pola ove države pa se kod njih "još uvijek" može bez vize, i naravno u Afriku!

Izmjena, prebaciti temu na turizam, moja greška!

Blago nama, mozemo u sve muslimanske, potencijalno teroristicke zemlje. JUPI!! Posebno me raduje Turska. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ja sam bio u januaru prosle godine i ne sjecam se da sam tek tako mogao otici dolje i pokupiti vizu na aerodromu, vec su je oni prvo morali odobriti (od strane ministarstva ili nekog odsjeka za strance) pa tek onda da je ja dobijem na aerodromu. Nisam isao preko turisticke agencije.
I kakva je sad ta nova procedura? Svejedno ako se ide preko turisticke agencije, oni ti sredjuju vizu.

By the way, Maltezani su najgori moguci ljudi koje sam ja upoznao. Nikad vise ne bih otisao dolje. Uzasno su hladni i negostoljubivi. Odvratni. Fuj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Svejedno ako se ide preko turisticke agencije, oni ti sredjuju vizu.

Trebala je ići preko agencije, ali je ista fora kao sa Grčkom, moraš u Sarajevo po vizu, a nema slobodnog dana do tog 27. kad ide na godišnji, a još Maltežani ne garantuju da ćeš dobiti vizu, iako ju platiš! Znači naše agencije služe samo da uzmu proviziju što ti sve dogovore sa nekom beogradskom agencijom, za sve ostalo su nesposobni!!! Ti si još dobro prošao što si išao samostalno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prosle godine nije bilo ambasade Malte u BiH i ja sam sve papire faxirao direktno na Maltu, tako da sam izgleda dobro prosao :)

Nisam znao da moras ti sredjivati vizu ako ides preko agencije. To je kretenizam najveci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
hm...bas veceras palim u Bg da odgodim let za Maltu jer sam prekasno predala za vizu.inace nema neke velike frke ceka se 20 ak dana i kosta 10 funti

Mi smo uvijek trebali imati vizu,isla sam prosle godine.

Maltezani su izraziti katolici,...kakvi muslimani vam padaju na pamet...jest da ima dosta Egipcana...ali nakon Maltezana najbrojniji su Talijani i Britanci.

A Malta,Ghozo i Comino su raj na zemlji,Paceville je svjetsko ludilo u julu i avgustu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve je to fino kad imaš ambasadu u svom gradu, ali ovako treba prvo otići u Sarajevo predati za vizu pa onda ići opet po vizu, a let je za 15 dana što je gotovo ne moguće uklopiti da sve ispadne kako treba! Nije vrijedno tolike brige i stresa, a što je najgore već mjesec dana čeka pasoš pa ni da hoće još ne može ići! Zato je i tražila zemlju za koju "ne treba" viza jer ko zna kad će pasoš biti gotov zbog gužve! Malta je bila jedna od zemalja, ali od 15-og ni tamo nam više ne daju! Utješna nagrada joj je Tunis, razočarana je totalno, inače ne voli mjesta na koja svi idu! Znači može joj samo biti extra jer uvijek je tako kad se ne nadaš tome!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Niko nije ni spomenuo da tamo ima muslimana.

E da, ispravljam se, na Gozou su ljudi pristojniji i normalniji od "Maltezana".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
eh ne znam Sondri ali mislim da je tu agencija kriva...jer kako to da su joj rekli da ne treba viza kad treba.prosle godine meni je trebala i imam BiH pasos..nek ganja ako jos mogne da stigne :( ja nemam pojma kako se ganja jer meni je strica tamo pa on to sredi...al sigurno je jeba zesca...

A za Maltezane,iskreno ne znam sta da kazem...bukvalno ih nisam i vidjala.
Mozda zato jer u Slimi ima najvise Tal. i Brit...ali i navece u St.Julianu ih nisam zapazila...jedino predvece se sjecam nekih bakica i dekica koji dodju na plazu da probleje...

Al` ima dosta nasih ljudi tamo....vise sam njih upoznala nego Maltezana.

Vrh

Tema posta: Re: Malta
PostPoslato: 11 Jul 2007, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Sondri je napisao:
Ispade izlgeda sreća što su Turci poturčili pola ove države pa se kod njih "još uvijek" može bez vize, i naravno u Afriku!

Izgleda da mi malo pomjesao Maltu sa Kiprom... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nisam, opaska se više oslanjala na istoriju naših prostora pa zbog toga imamo "povlasticu" u Turskoj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 08:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Sondri je napisao:
Nisam, opaska se više oslanjala na istoriju naših prostora pa zbog toga imamo "povlasticu" u Turskoj!

mislim da se nismo razumjeli...pricas o malti, a mislis na kipar. Malta ti je do 1964. bila pod UK, dok je danas u EU. Kipar je podjeljen na dva dijela...jedan je grcki, a drugi je turski...ti si vjerovatno mislio na kipar kad si rekao da su Turci poturčili pola države pa se kod njih "još uvijek" može bez vize...nisam li u pravu... :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nisi!!! Koji dio ne razumiješ??? Mislio sam na ove ovde prostore gdje su Turci poturčili pola naroda za vrijeme svoje vladavine od 500 godina! O Malti nisam rekao ni riječi, nego o Turskoj! Malo bolje pročitaj moj post pa ćeš razumjeti! Rekao sam da imamo sreću jer je 1/3 stanovništva ove države poturčena pa nam Turci još uvijek daju povlasticu da uđemo bez vize! Malta nije spominjana u tom postu o "privilegiji"!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]