banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 20:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: konzulat i ambasada
PostPoslato: 03 Mar 2007, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
svaki put kat trebas vizu moras otici u sarajevo...
pitam se kako i zasto konzulat ne moze da odobri vizu, bar za neke zemlje koje su u blizini i da recimo bude moguce dobiti vizu za sloveniju u banjaluci...

to sve sa sarajevom i putovanjem mi izgleda kao ona scena iz djekne kad se spremaju da posalju paket pa idu u grad....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
konretno slovenacka je i mogla dok nisu i oni u EU usli.
NE DAJU zato sto su bosnjaci u sarajevu podijelili nekoliko hiljada pasosa mudzahedinima i kojekakvim indijancima i nece nam dati jos 20 godina....a sva ostala objasnjenja su supljak....svi smo mi za njih teroristi.....i adio ....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

konretno slovenacka je i mogla dok nisu i oni u EU usli.
NE DAJU zato sto su bosnjaci u sarajevu podijelili nekoliko hiljada pasosa mudzahedinima i kojekakvim indijancima i nece nam dati jos 20 godina....a sva ostala objasnjenja su supljak....svi smo mi za njih teroristi.....i adio ....

poslovne se lako i danas dobijes ako si pravi igrac, nikuda se ne ide i konzulati udare ovdje, a mali smrtnik, kao i svako govno mora ici dole da ga karaju oni sluzbenici pihtijasti smradovi sarajevski....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
boris_wz je napisao:
pitam se kako i zasto konzulat ne moze da odobri vizu, bar za neke zemlje koje su u blizini i da recimo bude moguce dobiti vizu za sloveniju u banjaluci...

to sve sa sarajevom i putovanjem mi izgleda kao ona scena iz djekne kad se spremaju da posalju paket pa idu u grad....

Welcome to my world... :roll: :roll: :roll: :roll:
Ne može.. A za Fr moraš poslije putovanja da dođeš kod nas u konzulat da im pokažeš pasoš... Ma diiiiivno.. Aj Francuzi bar lako daju vize i nema reda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Aj Francuzi bar lako daju vize i nema reda...

Ali zato Talijani .. :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:

ma talijani su najveca govna :)

al za svaki kurac moras ici u sarajevo, i to kad sam isao u oslo 2 puta se moralo ici, prvo da popunim neki ultra giga sega mega formular a onda da potpisem nesto kad su mi odobrili vizu

mislim, ne znam koja je onda svrha konzulata ako ne moze ni vizu da odobri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za konzularne poslove.. Ako hoćeš tamo studirat možeš preko konzulata. A kod nas imaju samo 4 konzulata, pa ako nećeš ni jednu od tih država, put pod noge za Sa... I dobro si prošao - išao si samo 2 puta.
Što se tiče Talijana, ono gore je ironija.. Oni su najneljubazniji... I teško daju vizu. A u ambasadi rade čvake koje gledaju odakle si. Ako si iz BL, jadan... :roll: :roll:
Situacija s vizom se nikad neće promijenit...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2007, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:
boris_wz je napisao:

Welcome to my world... :roll: :roll: :roll: :roll:
Ne može.. A za Fr moraš poslije putovanja da dođeš kod nas u konzulat da im pokažeš pasoš... Ma diiiiivno.. Aj Francuzi bar lako daju vize i nema reda...

Francuzi daju vize bez reda? Bogami ja kad sam isla, a jos sam imala i shtelu, nit je bilo lako( ovo manje-vise) nit je bilo bez reda. A teta sa shaltera je bila super nadrndana( mozda stho je procitala da sam iz B.Luke i sto mi je link bio konzul iz BL)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam bila prije mjesec i nešto... Nisam čekala red, bilo je još samo dvoje ljudi osim mene. Viza je bila gotova iste sedmice, a nisam je pokupila ja jer se ne mora ići lično. Samo nazoveš i pitaš je l gotova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
EiLeen je napisao:
Ja sam bila prije mjesec i nešto... Nisam čekala red, bilo je još samo dvoje ljudi osim mene. Viza je bila gotova iste sedmice, a nisam je pokupila ja jer se ne mora ići lično. Samo nazoveš i pitaš je l gotova.

mozda je sad tako, ja sam isla prije par godina.

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
mozda je sad tako, ja sam isla prije par godina

ma da, sad kad smo blizu evropskoj uniji to sve postaje puno lakse, sad samo dva covjeka cekaju na vizu i samo jednom moras putovat cetri sata u oba pravca..
mozes mislit sta ce bit za 10 godina, pa moces prvi bit u redu.. :)

a hebaji ga valjda ce se jednom popravit

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

boris_wz je napisao:
ma da, sad kad smo blizu evropskoj uniji to sve postaje puno lakse, sad samo dva covjeka cekaju na vizu i samo jednom moras putovat cetri sata u oba pravca..
mozes mislit sta ce bit za 10 godina, pa moces prvi bit u redu.. :)

a hebaji ga valjda ce se jednom popravit

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
austrijski konzulat u bl daje vizu bez problema, ne mora se ici u sarajevo, konzulat sve papire salje tamo. lose je to sto su promijenili ambasadora, stari je dijelio i sakom i kapom, ja sam kod njega na sprdnju dobila dva puta po 6 mjeseci. otkad je novi ambasador tu, ne daju bas tako lako na tako duge periode.

tuke u talijanskoj ambasadi nisu normalne, u zivotu nisam vidjela arogantnije stvorove, naravno odbili su me i pored svih urednih papira, i nikad vise tamo necu otici. uzasavam se power tripova obicnih salterskih radnica. ne samo u ambasadama nego generalno.

od svaba sam jednom dobila na tri mjeseca, ali kad se sjetim kako su mi prekopali torbu i na ulazu oduzeli kais (valjda su kontali da planiram da zadavim nekog unutra, ili da se svecano objesim za luster :roll: ), i kako sam tri sata stajala u redu trudeci se da mi hlace ne spadnu, ne pada mi na pamet da vise tamo privirim.

austrijski sengen i dalje ostaje najbolja opcija, cak je valjda moguce dobiti (doduse ne znam da li sengen ili obicnu, pretpostavljam da nije sengen) na poziv nasih studenata koji tamo borave i studiraju, iako nisu drzavljani. s tim da se tako dobija na jako kratak period, tipa par dana i jedan ulazak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
austrijski sengen i dalje ostaje najbolja opcija, cak je valjda moguce dobiti (doduse ne znam da li sengen ili obicnu, pretpostavljam da nije sengen) na poziv nasih studenata koji tamo borave i studiraju, iako nisu drzavljani. s tim da se tako dobija na jako kratak period, tipa par dana i jedan ulazak.

Ja koliko znam moze se samo porodici poslati. Jedino ako nesto nisu promjenili :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 23:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2003, 07:03
zato i napisah valjda. znam da se pricalo o tome al nisam se nesto puno raspitivala jer mi nije trebalo.

a ta za porodicu, jel sengen ili ne? ako nije, jel prave problem onda slovenci da daju tranzitnu?

juce smo se nesto smijali, dva lika iz bl trebaju u boliviju da servisiraju nekakav cajevcev aparat tamo negdje. i najbliza ambasada u austriji. i sad moraju ganjati tri vize :D

uzas. jadni li smo, isuse boze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Znam da dobijes vizu na 15 dana. I mislim da ne treba viza za SLO. Samo porodica je imala pravo na ove papire. E sad...ne znam jesu li nesto mjenjali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja muke i proUblema ..........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Madam Lash je napisao:
austrijski konzulat u bl daje vizu bez problema, ne mora se ici u sarajevo, konzulat sve papire salje tamo. lose je to sto su promijenili ambasadora, stari je dijelio i sakom i kapom, ja sam kod njega na sprdnju dobila dva puta po 6 mjeseci. otkad je novi ambasador tu, ne daju bas tako lako na tako duge periode.

Ambasador je isti, samo zbog spomenutih problema poturanja ispod
stola, svi zahtjevi idu prvo u Beč, pa se vraćaju dole u RS ili BiH.
Što se tiče dobijanja šengenske preko studenata,mogu samo mama
i tata.... čak ni rođeni buraz/sestra ne mogu... Napredujemo,to je sigurno,
samo u suprotnom smjeru, to je još sigurnije.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
A mozete onda da zamislite kako je kad dodjete u austrijsku ambasadu u bratislavi gdje niko ne trazi vize osim nas par ... pa te gledaju ko marsovca ... pa dok im objasnim da samo hocu tranzit i da se meni ne ostaje u austriji prodje cijela vjecnost ... katastrofa

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]