banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 17:39 Danas je 15 Jun 2026, 17:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Avg 2007, 23:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2007, 22:37
stigmata je napisao:
lepo, sada nam jos daj reportazicu i koju fotku iz trebinja.

....evo reportažica.....

Sjedim juče pod platanima, ispijam polagano prvu jutarnju kafu u dubokoj hladovini.......pri svakom novom gutljaju pogled mi se susretne sa Dučićevim....stavio ruku u lijevi džep i onako stojećki gleda sav taj svijet oko mene, automobile, prolaznike......posebice prodavca knjiga što fizionomijom podsjeća na Rašu Popova iz mlađih dana, koji svako malo mora ostaviti kafu da se hladi makar samo da bi trebinjcima kazao cijenu prevedenog izdanja "Mein Kampf".........vrućina i sitni komadići pepela posvuda, svako malo doleti poneki......."Tetka!"- zovnu glasno ženski glas iza mojih leđa....trznuh se..... u isto vrijeme udar u "dvosjed" na kom sjedim.......zagužva se situacija pa se okrenuh nakon riječi: "Ne trebate se vi gospodine pomjerat, nego ovi vamo....".......Potjerala mlađa plavuša dijete u kolicima kroz uzak prolaz među stolovima, povela još i dvije prijateljice.......Skočih, izmaknuh dvosjed nekih po metra...."Hvala!" - zgodna će mama....."I drugi put" - uzvratih........Tik što sjedoh, zagužva se situacija za susjednim stolom, gdje je jedno naspram drugog, sjedio sredovječni bračni par.......U momentu kad pogledah tamo mlađahni konobar je već dovršavao svoj drski nastup iziritiran njihovom primjedbom da bi trebao počistiti sto od pepela, prolivenog soka, posuđa i ambalaže preostalog iza gostiju koji su tu sjedili unazad po sata.........Stvarno, dođe mali odma, pokupi sve sa stola, iz visine baci prljavi truleks natopljen vodom, primi narudžbu i ode...........Gotovo odmah se začu "No, No!" slijeva - mlađi par "uniformisanih" stranaca raskomoćivao se kaciga, okovratnika i jakni.........Tip koji im je prišao i ostavio dva privjeska sa košarkaškim lopticama pođe pravo prema meni i bez riječi spusti na sto dva mirisna autoborića........."Svaka ti čas, prijatelju!" - ne izgovorih do kraja kad ode......Uzeh boriće u ruke, i tek nakon što pročitah zaključih da je čovjek gluhonijem i da traži 1,5 KM za ponuđenu robu.........Čujem iza sebe baca neko svežanj ključeva da testira njegovu gluvoću..........Uto se začu i zveket i lom stakla........Okrenuh se instiktivno - vidim onaj moj konobar upravo posluži neke ljude...........S namjerom da krenem, ušmrknuh posljednji gutljaj kafe, ustadoh se i otresoh pepeo koji je još uvjek padao ko da je Trebinje podno Vezuva.....

.......a evo i koja fotka.....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 03:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2004, 13:09
Ovde jos nekoliko slika iz Trebinja (2005 g.):

http://www.bosnia.ru/photogallery.php?album_id=1

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 08:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sergo je napisao:
Ovde jos nekoliko slika iz Trebinja (2005 g.):

http://www.bosnia.ru/photogallery.php?album_id=1

...pozz........Tomsk?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 09:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2004, 13:09
dr Zhivago je napisao:
...pozz........Tomsk?

Tomsk. Da li znas nekog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Najljepsi grad R.Srpske...nisam imala prilikuda duze boravim u Trebinju,ali svaka pauza u istom mi je nezaboravna...ljudi su preljubazni.. :) ..hm obozavam njihov naglasak.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2007, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
dr Zhivago je napisao:
....evo reportažica.....

hvala ti do neba za ovo :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
LillyBg je napisao:
Najljepsi grad R.Srpske...nisam imala prilikuda duze boravim u Trebinju,ali svaka pauza u istom mi je nezaboravna...ljudi su preljubazni.. :) ..hm obozavam njihov naglasak.

Sjecam se kad sam bila na faksu bila cura iz Trebinja.. Asistent se jedva uzdrzavao da ne pukne od smijeha kad je ona pocela na svom akcentu da izlaze nesto na ispitu. :lol: Al meni to bas slatko bilo

Imam i ja nesto slika iz Trebinja, ali nikako ne mogu da rasirim slike ida ih fino ovdje postavim. Fin je gradic, a posebno klima. Premda premalen. Kad bih mogla dobit njihove masline i mandarine, al da ih posadim u BL :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2007, 15:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Sjecam se kad sam bila na faksu bila cura iz Trebinja.. Asistent se jedva uzdrzavao da ne pukne od smijeha kad je ona pocela na svom akcentu ........Kad bih mogla dobit njihove masline i mandarine, al da ih posadim u BL :D

......masline i mandarine su "malo više" zapadnije.... 8) .......a taj naglasak jeste trebinjski, ali "sa Zubaca"...........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2007, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Leo grad,tamo sam bio u Armiji

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
al sto su im cure visoke to je za ne vjerovati.. a zgodne... :P :P
sve vitke, visoke..mmmm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I ja cu da potvrdim da je prelep grad, ali kad se pogleda u globalu, cela Hercegovina je prelepa. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 18:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Posto sam sluzio vojsku u Bileci :evil: imao sam priliku svaki vikend da idem u Trebinje a i mnoge "armijske" kolege su iz Trebinja tako da sam dobro upoznao taj grad i ljude i sve najnajnajbolje o njima. I danas XY godina poslije vojske imam iste kolege sa kojima obavezno popijem koju gajbu piva kad prolazim kroz Trebinje na putu za Crnogorsko primorje.

Vrh

[ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]