billy je napisao:
Zasto ne...
Istina je da ljudi koji su vodili brigadu i nisu bili nesto posebno,prije bi se reklo uzasno(cas izuzetcima),ali svaka cast ljudima(blizu hiljadu) koji su bili kao dobrovoljci u toj brigadi...
Ne nije sramota bilo sta da kazes(naravno da je istina)
Ali ne treba zaboraviti koje je oslobodio Derventu(doduse uz pomoc mehanizovanih brigada(necu da navodim koje jer neznam tacno)iz Banja Luke)Obodni kanal,Brod i ostale gluposti.......
Da Billy, ljudi su OK, vodje nase nisu valjale. Opstine su finansirale brigade, a Derventa je ionako bila skroz unistena a i imale svoje brigade, pa je Osinja ostala relativno izolovana. Zato sam ja u ratu uvijek vristao na te osinjske, krnjinske, ozrenske, trebavske brigade koje bi po logici SDS-s tada trebalo da finansiraju neke mjesne zajednice. Ma uzas, bolje ne ulaziti uopste u to.
Ipak je ovo forum o turizmu.
Nego ti meni reci osim onih polja i livada i rijecice, imal ista konkretno Osinja da ponudi turisticki. Ja sam ovdje u Moskvi povezan sa Ruskom Medjunarodnom Akademijom Turizma i ljudi vec pisu i interesuju se za nas dole i mene stalno pritiscu da nadjem lokacije interesantne.
Al meni se cini da toga kod nas nema (osim onih starih za koje svi znaju).
Lokacija interesantnih ima, al nema infrastrukture. I da ubjedimo turiste da dodju u Osinju npr., kako ce oni do nje doci, gdje ce biti smjesteni, gdje i cime ce se hraniti itd itd itd.
Autobusi do Dervente i Doboja su skoro pa misaone imenice, a kamo li za neke tamo strane (ili domace) turiste.
Pa onda cim ce se ti turisti tamo zanimati. Obici ce Osinju i okolinu za jedan dan i sta dalje?
Da skratim, sve je to na jednom duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugoooooooooom stapu i apsolutno ne vidim da ce ista biti od toga.