banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jun 2006, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Cene u crnogorskim hotelima kao prošle godine
Ponedeljak, 5. jun 2006. 14:04

Cene usluga tokom letnje turističke sezone u hotelima na budvanskoj rivijeri, gde je u ponudi oko 13.000 kreveta, ostaće, uglavnom, na prošlogodišnjem nivou.

Tako će cene u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u junu biti od 24 do 110 evra, izuzev u hotelu "Sveti Stefan" i Vili "118", gde dnevni najam ove vile dostiže čak 2.500 evra. Visoke cene važe i za pojedine, takozvane predsedničke apartmane u hotelima "Splendid" i "Ibero star" u Budvi, gde su cene, takodje, visoke.

Direktor hotelsko-turističkog preduzeća "Budvanska rivijera" Duško Laličević ističe, medjutim, da su cene smeštaja u objektima tog preduzeća znatno niže za goste koji dolaze posredstvom turističkih agencija, pa čak i u eksluzivnom gradu hotelu "Sveti Stefan".

On je predočio da cena polupansiona u "Svetom Stefanu", u aranžmanu turističkih agancija, do 15. juna košta 50 evra, od 15. juna do 11. jula 66, a u glavnoj sezoni od 11. jula do 26. avgusta 79 evra, što je, kako kaže, prihvatljivo i za domaće goste.

U svim hotelima cene su odredjene stepenasto, tako da u petrovačkom hotelu "Palas" za polupansion, preko agencije, treba izvojiti 20, odnosno 28 evra, a u vilama "Oliva" u Petrovcu 17 i 30 evra.
U hotelu "Aleksandar" u Budvi polupansion u junu košta 22 i 25 evra, a u glavnoj turističkoj sezoni 32 evra.

U turističkom naselju "Slovenska plaža" u Budvi, koje može da prima oko 2.500 gostiju, polupansion staje od 18 do 22 evra u junu, a u špicu turističke sezone 30 evra.

U budvanskom hotelu "Prestiž" za polupansion treba platiti od 39 do 65 evra, a u hotelu "Saj" do 16. juna 55 evra, a od 16. juna do 25. avgusta 65 evra, dok u grand hotelu "Avala", takodje u Budvi, polupansion sada iznosi 75 evra, a u julu i avgustu biće 85 evra.

U bečićkom hotelu "Montenegro" polupansion u junu košta 61, a u julu i avgustu 78 evra.
U hotelu "Maestral" u Pržnom polupansion do 1. jula iznosi 93, od 1. do 21. jula 113 i od 21. jula do 1. septembra 124 evra.

Na budvanskoj rivijeri cene kreveta u privatnom smeštaju u dvokrevetnim sobama sada su osam evra, a u julu i avgustu biće 12 evra.
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/story.php?vest=19636

Ko nadje za Hrvatsku i ostale zemlje, samo naprijed, neka kaci. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
http://www.adriatica.net/private/main_hr.htm

Mozes sam da izracunas otprilike koliko je smjestaj i gdje:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2006, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jun 2006, 00:10
Ako neko moze malo vecu svotu para da odvoji na ljetovanje, evo mu pijedloga jednog. 8)
Bol na ostrvu Bracu u Hrvatskoj, prelijepo mjesto.
Jest, jedno od skupljih mjesta na Jadranu, ali vrijedilo bi ga posjetiti.
Najpoznatije je po plazi "Zlatni rat", kaja je specificna jer ima dve strane.
Na jednoj strani plaze more je uvijek mirno, dok je druga strana znacajna po velikim valovima, dusu dalo za surfere.
Na mnogobrojnim drugim plazama se nalaze tereni za odbojku na pijesku, postoji skola za pocetnike surfere,za ronioce,..., tu su i teniski tereni, setaliste(koje prolazi kroz borovu sumu; duga je oko kilometar i po) - odlicno za voznju biciklom, rolanje,...
Nocni zivot: razno-razni kafici sa zivom muzikom, no za mladje generacije je tu i jedna od poznatijih diskoteka Jadrana, 'Faces'.
.....
Mislim da nema potrebe da na dugo to pisem.Za vise informacija:
http://www.bol.hr
8) 8) :P :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2006, 16:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2006, 22:45
Ja sam htjela ove god na Bol, al idem u Split.... Vjerovatno cu navratiti i do Bola... De mi recite je l guzva ljeti u Splitu? Bila sam sad skoro, al van sezone....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2006, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ja idem za Šibenik...samo da završim sa ispitom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2006, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik

Bella je napisao:
Ja sam htjela ove god na Bol, al idem u Split.... Vjerovatno cu navratiti i do Bola... De mi recite je l guzva ljeti u Splitu? Bila sam sad skoro, al van sezone....

Kada mislis na more?
Ukoliko ides ovaj mjesec, nisu ti velike guzve sve do prve polovine jula mjeseca.Tada pocinje polagana guzvara, nagore je u avgustu. Nadam se da imas rezervisan apartman, sobu ili gdje vec ides, jer u 8. mjesecu tesko je naci nesto komotno i po pristupacnoj cijeni. U Bol mozes doci trajektom za Supetar(koji vozi oko sat vremena), a onda auto ili busom do Bola (isto oko sat vremena voznje). Ili mozes jednostavnije od Splita do Bola katamaranom, vozi direktno za Bol( sat vremena), ali tada moras naci i smjestaj posto katamaran dolazi u Bol oko 17 sati, a tek za Split vozi sutradan oko 6 sati ujutro.
Ako jos nisi odlucila u koje doba ljeta na more, preporucujem ti avgust, najljepse doba, jake vrucine, toplo more, razno-razne 'feste' ili ti 'fijere' skoro svaki dan, a de ne govorim o dobro gradjenim talijanima koji dolaze najvise na ljetovanje u avgustu mjesecu.
Dobar izbor za mjesto gdje ljetovati!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2006, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Bol je meni predivan zaista! Plaza Z. rat je bozanstvena, boja mora i onaj sitni pijesak , bas onako tropski djeluje, kao i borova suma iza :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Pozdrav narode,

Interesuje me jel bio neko mozda u Petrovcu na moru? Ove godine planiram malo da se brckam dole, pa me interesuju utisci ako je neko vec tamo boravio. Isto tako, cijene u privatnom smjestaju ako se ne varam, krecu se izmedju 8 - 10 Evra po krevetu? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2006, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
E, mozhe li neko da stavi neki link sa adresama i brojevima telefona gde bih mogao da saznam cene smeshtaja.Zanima me Hrvatska..nije ni bitno koji grad, od Makarske pa na dalje.Cene po krevetu, uklapam se negde do 7-8e.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2006, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.makarska.hr

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2006, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BlackHand 7-8 eura u Hrvatskoj?? Tesko....izvodljivo ali tesko. Doduse ne znam kako je na "kopnu" posto ja ljetujem na ostrvu. Ali opet mislim da je tesko naci za 7-8 eura krevet.

Lisa, sta ces u Splitu??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 01:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
De mi recite je l guzva ljeti u Splitu?

Kako mislis,jeli guzva?Na plazama, u gradu, gdje?
A mislim da ti ipak imas informacije iz prve ruke. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 10:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2006, 22:45
honey je napisao:
Kada mislis na more?
Ukoliko ides ovaj mjesec, nisu ti velike guzve sve do prve polovine jula mjeseca.Tada pocinje polagana guzvara, nagore je u avgustu. Nadam se da imas rezervisan apartman, sobu ili gdje vec ides, jer u 8. mjesecu tesko je naci nesto komotno i po pristupacnoj cijeni. U Bol mozes doci trajektom za Supetar(koji vozi oko sat vremena), a onda auto ili busom do Bola (isto oko sat vremena voznje). Ili mozes jednostavnije od Splita do Bola katamaranom, vozi direktno za Bol( sat vremena), ali tada moras naci i smjestaj posto katamaran dolazi u Bol oko 17 sati, a tek za Split vozi sutradan oko 6 sati ujutro.
Ako jos nisi odlucila u koje doba ljeta na more, preporucujem ti avgust, najljepse doba, jake vrucine, toplo more, razno-razne 'feste' ili ti 'fijere' skoro svaki dan, a de ne govorim o dobro gradjenim talijanima koji dolaze najvise na ljetovanje u avgustu mjesecu.
Dobar izbor za mjesto gdje ljetovati!!! 8)

Mislim sad i u avgustu. Apartman mi ne treba :laughing6: :laughing6: :laughing6: i vrlo vjerovatno da cemo ici par dana i na neko ostrvo, pa te zato pitam i za Bol...
Talijani? Dosta mi ih je, sad sam iz Italije... Znam da su dobro gradjeni, znam da se od njih ne moze progovoriti.... A i moram priznati da nisam nimfomanka, pa ce mi biti dovoljan moj dragi... :glasses2:
@Helena: hihi, pa na pp ti objasnim... :toothy7: :toothy8:
laoce je napisao:
A mislim da ti ipak imas informacije iz prve ruke.

Naravno da ih imam, al mislim da nije od neke vrijednosti razgovarati sa chovjekom kojem je sve guzva..... :toothy4: Bolje ovako pitati turiste.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naravno da ih imam, al mislim da nije od neke vrijednosti razgovarati sa chovjekom kojem je sve guzva..... toothy4 Bolje ovako pitati turiste.... Very Happy

Onda sorry, ni ja nisam tamo bio kao turista. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
guzva u Splitu, meni jeste i nije mi za ljetovanje , mada imam varijantu tamo da idem u prazan stan :P , ali vidjecemo.

Sto se tice plaze, ja sam s ekupala na Bacvicama, more jeste lijepo, ali je brate, covjek na covjeku, onda se osjeti da je gradska plaza i nije mi bas nesto opusteno. Sitni je pjesak i ima dosta plicaka.
Sto se tice Djardina, ocekivana je guzva.
A ako upadnes u spic ujutro oko 7-8 h na ulazu u split, bilo sa sjevera ili juga na magistrali, poprilicno sporo ide.

evo malo da se rashladite....
...meni jedne od "najlosijih" lokacija na Jadranu :D
http://www.privaturlaub-kroatien.de/infos/brac/pics/zlatni_rat.jpg

http://www.livaja.com/Zlatnirat1.JPG

a bogami i Brela su tu negdje
http://www.pointernet.pds.hu/touristinfo/free_wallpapers_5/Croatia_Brela_1.jpg

:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se Split kao ljetovaliste ne svidja. U Splitu sam samo u prolazu kad hvatam trajekt za Hvar. I to mi je dovoljno. Bolje ti, Lisa, idi na Bol:) Tamo je super. Samo pazi, vecina mjestana na ostrvima ima stalne goste (talijane) u avgustu. Pa vec krajem jula ne zele da izdaju sobe nikome, mozda eventualno na par dana dok se ne pojave njihovi gosti.

Zlatni rat jeste odlican samo im je problem "sanitarni cvor" :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik

Lisa, dobro ti Helena govori.
Split definitivno nije mjesto za pozeljeti ljetovati. Prevelike su guzve, a i plaze nisu bogzna-sta ciste.Cak je i Makarska ljepsa od Splita. Bolje ti je uhvatiti neki trajekt i uputiti se na koje ostrvo.Hvar, Brac, Solta i druga ostrva imaju dosta lijepih mjesta koje bi definitivno trebalo posjetiti (ako ne i ljetovati na njima).
A sto se tice Zlatnog rata:
Citiraj:
Zlatni rat jeste odlican samo im je problem "sanitarni cvor"

Sta si Helena mislila pod ovim?Meni je plaza sasvim OK!

Premda ima Bol i mnogo drugih plaza, na kojima nije velika guzva,a provod na njima sa dobrim drustvom ili momkom je zagarantiran.
:wink: :wink: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sto se tice plaze, ja sam s ekupala na Bacvicama

Bacvice su ok,a istina je da ima puno ljudi.
Imas jos mnogo varijanti:
-firule, pored Bacvica, slicno more, pjesak sitni, ides kilometar u dubinu, more do koljena(kao Igalo)
-Trstenik, jos malo dalje od Firula, nisam bio odavno, valjda je uredjeno, sljunak
Sad na drugu stranu, tj Marjan, , pocinjem sa sjevera:
-"druga voda" stjenovita plaza(ako se moze nazvati plazom),prednost;nema puno ljudi, nema penzionera i roditelja sa malom djecom, ima ponegdje i hlada
-Bene, nemam pojma, tuda sam uglavnom samo prolazio, jer ima male djece i penzionera
-jezinac,sljunkovita plaza, nije lose, ima svakakvog svijeta, prema otvorenom je moru
-Jadran(zaboravih kako se zove zapravo, ali znam da tamo ima njihov bazen), stijene...
Imas jos mnogo mjesta u samom Splitu za kupanje(ovo je sve u Splitu), samo je pitanje sta ti zelis i kakav si plivac i koliko si motorizovana(mada imas bus za sve ove plaze).
I sad ono najvaznije: ovo je stanje od prije 15 godina, mada sam cuo da je sad jos bolje. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2006, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sanitarni cvor - WC ... u shumi su postavili ona dva plasticna "chuda" od wc-a i vjecita je guzva. :wink:

Ma shalim se naravno - kome na moru treba WC (mnogi ce reci). Ali na toliku plazu i toliku koncentraciju naroda na jednom mjestu treba jos takvih plasticnih "chuda":)

Dobra stvar je sto gdje god da si bilo Makarskoj ili Bracu ili Hvaru mozes uvijek sa turistickim brodovima na cjelodnevni izlet na neki od obliznjih ostrva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2006, 07:59 
Pripravnik
Pripravnik

Helena je napisao:
sanitarni cvor - WC ... u shumi su postavili ona dva plasticna "chuda" od wc-a i vjecita je guzva. :wink:

Ma shalim se naravno - kome na moru treba WC (mnogi ce reci). Ali na toliku plazu i toliku koncentraciju naroda na jednom mjestu treba jos takvih plasticnih "chuda":)

Dobra stvar je sto gdje god da si bilo Makarskoj ili Bracu ili Hvaru mozes uvijek sa turistickim brodovima na cjelodnevni izlet na neki od obliznjih ostrva.

:) Sa sanitarnim cvorom se slazem u potpunosti. Boljani su toliko skrti da bi napravili jos koje "cudo" od WC-a. Premda imas u sumici i restoran, gdje mu se sa sjeverne strane nalaze pravi WC-i, jest da moras platiti, ali Boze moj, sta se danas ne placa, pogotovo u Bolu.

:P :P :P
Lisa, lijepo se provedi!
I ja cu ubrzo u Dalmaciju (samo da se upisem nafaks). Citavo ljeto na moru, uzivancija!!!! :P :P :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]