banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 14:55 Danas je 15 Jun 2026, 14:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jun 2006, 18:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Za sve one koji ljetuju ove godine u Hrvatskoj, postoji jedna pogodnost. Kompanija Vip je pokrenula novi brend, Tomato, prepaid paket po vrlo pristupačnim cijenama uz najjednostavnije funkcije.

Cijena SIM kartice je 50 kn ili 13,50 KM sa uključenih 50 kn na računu. Pozivi prema Mobisu i fiksnoj mreži Telekoma Srpske koštaju 1,20 KM on-peak (od ponedeljka do petka od 7 do 19 h) ili 1,05 off-peak (od ponedeljka do petka od 19 do 7 h te subotom, nedeljom i praznicima). Pozivi prema Eronetu, BH Mobile ili fiksnim mrežama u FBiH su značajno značajno jeftiniji, 24h dnevno 0,25 KM (toliko koštaju i pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj). Cijena sms poruke je ista i za RS i za FBiH i iznosi 0,08 KM.

Za one koji žele da uštede na roaming troškovima ove godine, a pogotovo za vlasnike 061 ili 063 broja, ovo je svakako dobra vijest.

Tomato možete za sada kupiti na kioscima Tiska, u Metro C&C centrima te u pošti.

Samo za napomenu da najjeftiniji sms iz roaminga iz Hrvatske kod Mobisa košta 0,50 KM, dok najjeftiniji poziv prema RS košta 1,74 KM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Citiraj:
zona BiH ne uključuje pozive prema brojevima +387 1x, +387 2x, +387 49 1x, +387 49 2x, +387 49 3x, +387 49 4x, +387 49 8x, +387 49 9x, +387 5x, +387 65x, +387 66 5x, +387 66 6x, +387 66 8x, +387 66 9x, +387 78x; već se oni naplaćuju po cijenama za tarifnu zonu Europa I.

na prvi pogled djeluje znatno pristupacnije!!
no cini mi se da RS vode kao Europu I, a federaciju kao da zoves mreze unutar Hrvatske?! :roll:

Proslih godina me oderao raoming iz Hrvatske! tctctc :evil:

Slican fazon ima i Montenegro ,na Monet-u, 9eura broj+5 eura dobijes na racunu, a broj vazi 1 godinu, bez dopunjavanja, poruka je oko 10 centi.
Ja imam taj broj, i ne koristim roaming iz CG.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Zasto se niko ne koristi starom dobro postom?? Pobogu, ako covjek hoce da se javi mami i tati, ode na postu i za male pare razgovara. Zar se ljudi moraju zivkati na mobilni kad su na odmoru?? Zivo me zanima kako se islo na odmor prije ere mobilnih telefona. Poste rade cijeli dan, sem nedeljom. I ima ih u svakom grau, selu, varosi, zabiti itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 19:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jun 2006, 00:10
Helena je napisao:
Zasto se niko ne koristi starom dobro postom?? Pobogu, ako covjek hoce da se javi mami i tati, ode na postu i za male pare razgovara. Zar se ljudi moraju zivkati na mobilni kad su na odmoru?? Zivo me zanima kako se islo na odmor prije ere mobilnih telefona. Poste rade cijeli dan, sem nedeljom. I ima ih u svakom grau, selu, varosi, zabiti itd.

Imas pravo u potpunosti! :)
Samo da jos dodam, poste za vrijeme sezone rade i nedeljom!! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
tja, u pravu ste obe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@simplicity
Upravo tako, mobilne i fiksne mreže iz FBiH tarifiraju kao nacionalne pozive. U svakom slučaju, poruka je izuzetno jeftina, (0,29 kn/SMS ili ~ 0,08 KM/SMS) mada nisu nigdje eksplicitno naveli da je to tarifa i za slanje SMS u inostranstvo.

@Helena
Ovdje se mogu naći cijene telefoniranja iz Hrvatskih pošta. Minut razgovora sa Bosnom i Hercegovinom košta 3,20 kn ili ~ 0,85 KM. U principu si u pravu, kada ideš na odmor, najbolje je pokušati zaboraviti mobilni i ponijeti ga da ga upotrijebiš samo u slučaju nužde. No, ko god želi ostati u kontaktu sa prijateljima, rodbinom, itd., a često šalje sms, ova Tomato ponuda je jako povoljna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Helena je napisao:

ja kad zelim da se javim , imam nesto duze ili obaviti vise poziva... odem u postu, ustvari kupim telekard pa sa govornice, tu je to negdje.
Poste me jedino nerviraju zato sto je reeed kilometarski, smrdljivo i bez klime, i onda se fino skockas za izlazak, pa onda josh da cekam, pa pobogu!

Naravno da ne zovem sa raominga, vec iskljucivo saljem sms. Za to ne treba ni red, ni telekard, ni govornica, vec mozes i iz plicaka :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2006, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja upravo doživljavam ovu ponudu Tomato kao zamjenu za telefonsku karticu. Za 50 kn mogu pričati cirka 16 minuta iz pošte ili kupiti SIM karticu i poslati preko 150 sms ili sve potrošiti na razgovor od 11 minuta ako zovem on-peak RS do čak 50 min ako zovem mobilne mreže 061 ili 063. Ako namjeravam biti u vezi sa prijateljima i rodbinom dok sam na ljetovanju u Hrvatskoj, radije ću dati 50 kn za ovu SIM karticu, nego telekard ili trčati u poštu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2006, 01:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Ја кад идем на море (Подгора, близу Макарске) јавим оним за које мислим да би требали знати гдје идем и да нећу бити ту, угасим телефон и оставим га. Шта имаш џаба носат` телефон, секирати се, и плаћати огроман рачун кад се вратиш?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2006, 07:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da bi izbjegli guzvu u posti, ujutru kad ustanete prosetate. Nikad nije guzva:) Ne znam, sto neko rece, ne zamaram se telefonom. Javim se kome trebam sa poste i to je to:) b espotrebno zamaranje, em racun, em hoce neko ukrasti telefon....blah...nepotrebno nerviranje:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2006, 07:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sa mobilnim je takva stvar da ti mozda 364 dana u godini ne zatreba, ali ako ti ne daj Boze zatreba onaj 1, bolje da ga imas.

Ko god putuje, svaka porodica, svi bi trebali imati barem jedan - nikad se ne zna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2006, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Tako je Lear, ipak je sigurnije sa mobilnim, pogotovo na putu.Ali najgore je od svega sto u najgorim zabitima, gdje auto prodje svakih nekoliko necega, nema signala.
Nije lose otici u postu, taman se fino rashladis, samo je pitanje koliko je posta u blizini, a opet, kolika je potreba da stalno nekoga zivkas sa mora?
Ako ti je vec toliko stalo do nekoga i da ne mozes bez te osobe da se ne cujes svaki dan, bolje je povesti sa sobom,ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ja sam skoro kupila Eronet. Zna li ko kakve su cijene iz hrvatske sa tom karticom? Koliko kosta sms i koliko je minuta roaminga?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
svrhu mobilnog telefona tj te kartice vidio bi tek kad bi ostajao vise od 15dana! inace... dovoljan mi je roming, porukica stigao sam, krecem vrijeme lose dobro i to je to.... ;) mozda ako ocekujem neki poziv ili nesto vezano za posao obaviti razgovor. ali sve je to sranje! na more idem samo da se suncam i kupam... telefon ostavim u sobi, pa kad se sjetim pogledam.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2006, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
kefalo je napisao:
svrhu mobilnog telefona tj te kartice vidio bi tek kad bi ostajao vise od 15dana! inace... dovoljan mi je roming, porukica stigao sam, krecem vrijeme lose dobro i to je to.... ;) mozda ako ocekujem neki poziv ili nesto vezano za posao obaviti razgovor. ali sve je to sranje! na more idem samo da se suncam i kupam... telefon ostavim u sobi, pa kad se sjetim pogledam.

Potpisujem. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li neko kad ide bus za Split (iz BL) i u koliko je otprilike u Splitu? Koliko puta sedmicno/dnevno??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2006, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Helena je napisao:
Zna li neko kad ide bus za Split (iz BL) i u koliko je otprilike u Splitu? Koliko puta sedmicno/dnevno??

Od prvog jula, svaki dan u 5 ujutro i mislim pola 11 naveche. 8) A do Splita ti se ide oko 6 sati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 04:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma znala sam ja da ti to znas :) Blagodarim:)

Vrh

[ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]