banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Planinari u RS
PostPoslato: 15 Nov 2005, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Koliko ima planianrskih drustava u RS, da li ima planianrskih domova i uopste kako je to tamo organizovano?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja znam za planinarsko srustvo kozara. sjediste im je valjda na sibovima iznad bl. cesto idu tamo vamo. njihov reklamni pano je bio tacno preko puta hotela palas kod parka ali sada ne znam gdje je preseljen. tu su bile najsvjezije informacije o njihovim akcijama. takodje imas speleolosko drustvo ponir i oni su tu imali reklamni pano. doduse oni su speleolozi ali hodaju po vrletima :)

ja sam kontao da se ukljucim ali sam malo omatorio i niko od ovih mojih talibana nece da ide.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 16:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
ja znam za planinarsko srustvo kozara. sjediste im je valjda na sibovima iznad bl. cesto idu tamo vamo. njihov reklamni pano je bio tacno preko puta hotela palas kod parka ali sada ne znam gdje je preseljen. tu su bile najsvjezije informacije o njihovim akcijama. takodje imas speleolosko drustvo ponir i oni su tu imali reklamni pano. doduse oni su speleolozi ali hodaju po vrletima :)

ja sam kontao da se ukljucim ali sam malo omatorio i niko od ovih mojih talibana nece da ide.

Cuj omatorio, za takve vratolomije nikad nije kasno :D . Hvala na info. Nadam se da ce i taj 'sport' da zazivi tamo jer nije samo fizicka activnost nego i super druzenje, dobro za zdravlje, upoznajes okolinu a bogami i svijet, ne sjedis u zagusljivim i preglasnim kaficima,....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

ma salim se ja. stari mi je lovac pa cesto sa njim ostavim dusu negdje na kozari, takodje manjacu sam uzduz i poprijeko presao.. malo sam ove godine posrnuo sa kilazom ali vec naredne planiram malo da forsiram livadu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nadam se da i ti nisi lovac jer ne volim taj 'sport' ili ti tu aktivnost. Hodati po sumama bez puske i ne ubijati divljac - to moze proci :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka

nisam lovac. jezim se od tih pomisli.. mada su ovi lovci koje ja poznajem jedni od najvecih dobrocinitelja sume. samo ove godine su u sekciji mog staroga ubacili nekoliko stotina fazana. da ne pricam o hranilistima za divljac. ljudi su posadili prave plantaze krompira i kukuruza na njivama blizu suma da bi prehranili divljac ... uhvatili gomilu krivolovaca itd itd...

meni je foto aparat jedino oruzje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 20:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Right on :thumbright: . Sve pohavle za lovce takve vrste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Za planinare nisam upucena
Ali sto se speleologije tice, svake godine se odrzava ekspedicija u trajanju od 15 dana, gdje se detaljno ispituje jedno podrucje(uglavnom planine). Pored ekspedicije tu su i akcije, koje su mnogo brojnije preko ljeta (uglavnom traju petak,subota i nedelja), ali izvode se i u ovom periodu (dobra vreca koja izdrzi do -20, topla odjeca i sator). Ponirci se povezuju sa ostalim drustvima sirom ex-YU, cak smo ostvarili kontakte i sa Francuskim, Cesikim i Austrijskim speleolozima. Pored super druzenja (gitarice i vatrice) i opustanja na cistom zraku, razmjene znanja, tu su i ljepote podzemlja. Predivni nakiti u pecinama i jamama , i adrenalin koji struji krvi... Ponirci su usli u odred za spasavanje pri Civilnoj zastiti, nabavljena su nosila i dosta opreme, a vjezbe se izvode svake slobodne subote i nedelje. Upis u klub je april/maj, gdje se prolazi teoretski (geologija, biljni i zivotinjski svijet pecine, ponasanje u prirodi...) i prakticni dio (spustanje niz kastel i vatrogasni toranj). Uskoro ce se napraviti i Ponirova oficijalna stranica, na kojoj ce biti opisana svaka ekspedicija i akcija, a moci cete vidjeti i slike iz pecine,jame i pored logorske vatrice.
Ako vas jos nesto zanima, slobodno pitajte :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 20:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Super anonimna, nisam znala da ste tako aktivni. Javi kad napravite starnicu. Ja sam jednom davno bila u jednoj pecini kod Sipova (Vaganska pecina, cini mi se da se tako nekako zove) i odusevljena sam. Da li si bila tamo? Razumijem te kad kazes ovo: 'adrenalin koji struji krvi' :D , koji thrill!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Bila sam bas ove godine tamo, vodili smo neke Australijance tamo. Ma pecinica nije losha ovako, samo nash narod voli da kad nema gdje sa smecem ode u shumu i ubaci u neku "rupu", pa je tako na pocetku zatrpana zahrdjanim posudjem i opancima poderanim itd itd itd, malo je zaprljana pecina,ali ima ljepog nakita. Najveci je utisak je na mene ostavila rijeka Pliva i cijela priroda okolo :D ako nadjem neke slike postavicu

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Citiraj:
Nadam se da i ti nisi lovac jer ne volim taj 'sport' ili ti tu aktivnost. Hodati po sumama bez puske i ne ubijati divljac - to moze proci

Hmm u sumi se jos mnogo sta moze raditi ;)

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2007, 13:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
Kaca je gor opisala o drustvu a evo i sajta http://www.ponir.org

Vaganska pecina je duga oko 500m(moram provjeriti na crtezu), nalazi se u blizini puta za Kupres, mislim da se selo zove Strojice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]