banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Prva žrtva raftinga
PostPoslato: 18 Jul 2005, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Jučer je u kasnim poslijepodnevnim satima nestala djevojka iz Madžarske ,koja je ispala iz čamca na najljepšem i najopasnijem slapu DVOSLAPU na Uni , ekipe kantonalnog mupa sa roniocima su na terenu .
Tragedija ,užas .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2005, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
lose covjece lose....bas lose

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2005, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Cujem da se spustala s momkom u vlastitom camcu dvosjedu ,sad dali je imala prsluk ili ne cucemo ,i jos je nisu nasli .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Evo konacno su izvukli tijelo , u pitanju je bio pravi poduhvat ronilacki klub una i jedinice mupa ya specijalne namjene iz bihaca odradile su istinski poduhvat .
DVOSLAP najljepsi slap na uni po meni ljepsi i od strbackog je i najopasniji , na jednom dijelu voddene struja usisava sve , pretpostavlja se da una i jednim dijelom tu ponire , unesrecena je isla bas tuda u onom dvosjedu gdje se i prevrunula i nakon cega su je struje povukle u podvodne pecine
mup uy pomoc eufora je pregradio i preusmjerio tok une nakon cega su ronioci mogli da yarone u podvodne pecine gdje su i nasli tijelo .
Strasna tragedija koja je potresla sviju .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 00:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2004, 11:24
bedak, a samo je planirala lepo da se provede.........nikad ne znas sta moze da ti se desi........nego, sta je bilo s tom drugom osobom koja je isla s njom......jel prezivela?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 14:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jeste, ta druga osoba je ok, mjesto izgleda bezazleno skroz , citav slap je malen i moze se prakticno pregaziti ali na jednom dijelu slapa je rupa 2metra a siroka jedan metar a rupa je podvodna galerija pecina preko 10 metara , sama rupa je prakticno prije slapa i nije nam jasno kako se prevrnula ,dali je mislila da je i tu sedra pa pokusala stati ili sta je bilo bog zna .
Sad je mjesto ogradjeno i voda pregradjena tako da ne tece tuda u opste , sad kad sam bio na regati stali smo da vidimo , stvarno tragedija .
Pazi nji je bila grupa od 30 neki su isli raft camcom a neki kanuuima , nisu htjeli vodica i imali su intternacional certifikat .
BIlo kako bilo djevojke vise nema :cry: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U pravu si, OPREZA NIKAD DOSTA .
Uglavnom kriticna mjesta se znaju ,znaju oni koji su starosjedioci .
J a sa visegodisnjim iskustvom kad sam na drugoj rijeci uvijek uvazavam i postujem one koji su tu rodjeni .
Slusam njihove savjete i upozorenja i pratim reakcije i nacin na koji oni prolaze dionice.

Evo opet malo reklame ja sa djecicom iz Pule http://www.adventure-sport.net/index.php?option=com_sport&task=category&sectionid=61&catid=110&Itemid=284

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Zadnjih godina momci koji organizuju i vode te rafting zajebancije se previse opustaju i postaju neprofesionalni. Necu da imenujem, ali stavljaju neke neozbiljne klince da budu skiperi. Moja zena je dozivjela neugodno iskustvo sa jednim kreletom koji se svo vrijeme folirao kako je on taj jebeni i opasni rafter, nesustrasivi...a zanemario je cinjenicu da ima 8 amatera u camcu od kojih se pola mozda i boji.
Mislim stvarno nema smisla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Moguce je da sam ja bio taj krele... Ako pricas o Buku. Jednom sam samo imao situaciju da se musterija zalila, i to je bila jedna djevojka. Meni ni dan danas nije skroz jasno zasto se zalila. Prica je da sam se ja na nju derao i tako to... Od tada me boli uvo za to ko ce kad zaveslati ili nece i nikada se ne derem kada su mi nepoznati ljudi u camcu... A vikao sam samo kada nakon pet puta ponavljanja toliko proste komande kao sto je "veslaj!" niko ne zavesla, cisto da im stavim do znanja da je "vrlo pozeljno" zaveslati u tom trenutku, a ne zato sto sam ljut. Pobogu, na sta da budem ljut kada su pedeset posto musterija likovi koji i kese iz prodavnice jedva ponesu :-? Ne derem se ni kad mi dodju likovi koji misle da su su svu pamet svijeta pokupili pa ne veslaju kad ja kazem nego kad oni misle da treba, kada koce i upravljaju a ne znaju i tako to... Mada mi poslije smeta kad cujem "Ma onaj veze nema, svaki cas smo se okretali!" Normalno da smo se okretali kad je svako veslao na svoju ruku a ne onda kada i kako sam ja rekao. Otkako se ta djevojka zalila meni stvarno ne pada na pamet da vise ikome pet puta ponavljam nesto i da vicem kako bi me neko poslusao, upravo zato sto sam vidio da ljudi to mogu da shvate kao da sam ja ljut na nekoga ili da ja nekoga korim i krivim za nesto. To se desilo jednom, a ja drugi put necu da rizikujem. Uvijek prije nego sto udjemo u camac kazem ljudima da veslaju kad im kazem i kako im kazem. I svi klimnu glavama i kazu OK. Kad udjemo u camac, uglavnom bude druga prica. Par puta u toku voznje ponovim da treba da veslaju kad im kazem, sa sve osmijehom, i ako i dalje nece, to vise nije moj problem. Jer ja necu da vicem ni na koga vise.

Ako se neko boji, sve sto treba je da to kaze. Prosto. Takvi onda sjednu u sredinu camca, i ne veslaju. X puta je bilo takvih situacija. Cak i oni poslije traze veslo i hoce da veslaju. Ja nisam nikakav jeben rafter, i ne foliram to.

Ako sam onaj krele bio ja, i ako je ona djevojka bila tvoja zena, onda joj se molim te izvini u moje ime jer mi stvarno nikada ni na kraj pameti nije bila namjera da je uvrijedim ili nametnem osjecaj krivice. Meni je stvarno zao sto je neko nezadovoljan otisao sa rafta... to se uopste ne desava cesto. :cry:

U kurac i rafting i vrbas! Ja vise to necu ni da radim od sada. Necu da iko mene krivi za upropasten dozivljaj i zadovoljstvo koje rafting moze da pruzi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 01:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
važnote]Od tada me boli uvo za to ko ce kad zaveslati ili nece i nikada se ne derem kada su mi nepoznati ljudi u camcu... A vikao sam samo kada nakon pet puta ponavljanja toliko proste komande kao sto je "veslaj!" niko ne zavesla, cisto da im stavim do znanja da je "vrlo pozeljno" zaveslati u tom trenutku, a ne zato sto sam ljut. Pobogu, na sta da budem ljut kada su pedeset posto musterija likovi koji i k
Citiraj:
Zadnjih godina momci koji organizuju i vode te rafting zajebancije se previse opustaju i postaju neprofesionalni. Necu da imenujem, ali stavljaju neke neozbiljne klince da budu skiperi.

U samu sridu .100% Tačno , kad se samo sjetim pjan ko vi9nta i deva zapliće jezikom i skipa :x ,najgori su oni ufurani pun ČAMAC amatera niz slap visine preko 4irir metra , to je na njihovu dušu.

Višegodišnje iskustvo u raftingu izrodilo je SVETO PRAVILO :SKIPER JE UVIJEK I ZA SVE KRIV , I SKIPER JE UVIJEK U PRAVU NA VODI .

Nase pravilo je da provjerimo koliko je ekipa ili ekipe iskusne i sposobne ,za gornji ili će da piči na donji tok.
Procjena je jedno od naših pravila , u neiskusnije timove stavljamo po jednog ili dva profia veslača .
Imamo i neka pravila karavasnkog spuštanja , hvatače sa užadima na određenim mjestima itd.itd

I narano cijeli sistem mjera sigurnosti koji smo razradili nije dovoljan , ali eto pruža šansu i smanjuje rizike.
15.10 IMAO SAM EKiPE IZ PULE ,balavce cure i dečke najstariji 21 god htjeli adrenalin , medjutim upozorili smo da nisu za gornjeg toka , da je voda veća imali bi problema i na donjem , i da ako hoće na gornji sa nama neće ići .
Poslije su se zahvaljivali na iskrensoti i upozorenju .
Naravno obećali su doći na ljeto i tad ćemo ih pripremiti za gornji tok .

[quoese iz prodavnice jedva ponesu Confused Ne derem se ni kad mi dodju likovi koji misle da su su svu pamet svijeta pokupili pa ne veslaju kad ja kazem nego kad oni misle da treba, kada koce i upravljaju a ne znaju i tako to... Mada mi poslije smeta kad cujem "Ma onaj veze nema, svaki cas smo se okretali!" Normalno da smo se okretali kad je svako veslao na svoju ruku a ne onda kada i kako sam ja rekao. Otkako se ta djevojka zalila meni stvarno ne pada na pamet da vise ikome pet puta ponavljam nesto[/quote]
STARA skipersk boljka ,uvijek ima pametnjakovića , ALI ZAPAMTI SIGURNOST JE NA PRVOM MJESTU na nekim dionicama ne stedim niti snagu niti grlo ,i zbog njih i zbog sebe , nek se ljuti ko hoće , u gornjem toku ne ma potrebe za galamom, kad ih poklopi Rola poslije toga veslaju ko ludi.
U glavnom kod skipera izuzetno je važan pristup i rutina odnosno da ima razrađen sistem , prije svake opasne dionice stanemo ,upozorim ih ,savjetujem i sta da učine ako dodje do prevrtanja ,uglavnom svi poštuju .
SAD NA REGATI IMAO SAM ODLIČAN TIM IZ ŽUPANJE I ORAŠJA I JEDNU ŠVEDJANKU IZ GETEBORG ,MEDJU NJIMA JE BIO I NEKAKV asistent na fakultetu u osijeku .
Tip koji je bio i prošle god kod mene koji ih je i doveo upozorio me je da je asistent katostafalan plivac, u stavri ne plivač njega sam stavio na mjesto za takve , uglavnom poslije prva etape i pola druge tip koju smo prosli bez i najmanjih problema profa se ufurao ,počeo je da komanduje da govori kritikuje otkrio je u sebi nove talante i vjestine .
Medjutim na Ripackom slapu nas je prevrnulo muski ,ko da je bomba pala :D profa se umirio .Njavažnije nikom nije nista bilo sem sto ih prevtacina malo sokirala , priprema prije salpa je odradila svoje .
Poslije je pričao kao sam ja najgori skiper itd , u septembru su dečki ponovo bibli ali narvno bez profa :D
Najavžnije je da ljude spustišžive i čitave sve ostalo je manje bitno .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Imao sam slicnih situacija... bilo je smijesno poslije gledati te pametnjakovice kako cute i veslaju. Zbog sigurnosti sam se i dernjao. I vidis sta sam dozivio. Necu vise, jebiga, neka nadju nekoga ko ce to bolje da odradi. Necu ja da budem kriv za "dozivljavanje neugodnog iskustva".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2006, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Bik je napisao:

Ako sam onaj krele bio ja, i ako je ona djevojka bila tvoja zena, onda joj se molim te izvini u moje ime .

Bez brige, dogadjaj je iz Bihaca...eto BISCANIN2 zna tacno o cemu pricam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2007, 23:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e ja imam sve pohvale za ekipu iz Buka,bila sam za 1.maj na raftu,bilo nam je super,isli smo na dva mala camca po 6 ,s nama je bio Zoka,a u drugom camcu Brane,sasvim ok likovi,mada smo mi bili jako neozbiljni,iskakali iz camca,poskidali opremu i sl(naravno ja sam bila vodja bande :lol: ) a odoh opet za 2 sedm na Taru,ne mogu docekati,prosli put je bilo fantasticno,a red bi bio dok sam ovdje i na Unu otici,bila sam i na Hudsonu,ali to je smijurija,bio je Vrbas bolji posljednji pot bez obzira sto nije ni bilo vode,izgleda da tu ima i nostalgije i genetike,moja mama je bila medju prvim zenama u roniocima u Buku,barem me je naucila svaku sedru,vir,leglo zmija u Vrbasu :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 01:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Post ti nikako nije za ovu temu, pogotovo sa ovim smajlijima :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]