FLASH je napisao:
Divota, u Makarskoj sve zauzeto do avgusta 'ispod magistrale'...

Nemoj da generalizujes. Ja sam sinoc dosla sa mora, bila u Makarskoj bar sto se tice smjestaja

nismo nista prethodno dogovoarali i za 10 minuta smo nasli smjestaj (u centru, 5 min od mora...sasma

povoljna cijena

)
Pitala sam u nekih 5-6 kuca i nije bilo slobodnih apartmana , no covjek na vespi

sam prisao i ponudio ... nama bilo OK ..
Cijene su tako -tako nesto isto kao kod nas, nesto skuplje, nesto mnogo skuplje ..u prosjeku oko 30% skuplje nego kod nas...
Jako je velika ponuda smjestaja bar sto se Makarske tice tako da se moze naci solidan smjestaj...
A da je na plazi guzva..guzva je...a i gradu navecer. Mjesto iskljucivo za omladinu i provod, a za porodican odmor sa djecom ..ja ne bih nikad otisla tamo.
Vodice, Pirovac, Sibenik, Primosten, Marina, Vinisce, Split, Brela,Baske Vode,Promajna, Makarska,Igrane,Zivogosce, Drvenik , Bol na Bracu...sve sam to obisa ovog ljeta(a i proslog sam bila pod istim uslovima).... boravila i kupala se u istim

tako da smjestaja mozes naci na pretek i puno boljeg izbora bar sto se tice plaza i mnogo tisu atmosferu... nego sto je Makarska. A ako si autom sve to ti nije nikakav problem jer sve stizes za nekih 2 -2,5 h voznje i nikad nije dosadno!
Hrvati to medijski puno izdizu da je jako puno turista, ne kazem da nije, ali uvijek mjesta ima.
Sto bih zaista istakla je jako buno "stranih turista" tj. jugovica iz De, At, It, Ch..strane tablice a "nasi ljudi"...prepuno Ceha, Slovaka,Madjara, Poljaka i jako velika bahatost, neopreznost.
Licno sam vidjela na plazi smrt jednog momka, zbog pica i neopreznosti, 3 aviona se srusila Madjara, 13 ceha poginulo u gumenim camcima u buri itd. itd.
Svake vijesti izvjestavaju o nekim nesrecama i ljudskoj neopreznosti.

I to je strasno u porastu ove godine.