banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: RAFTING
PostPoslato: 22 Jan 2003, 13:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je li zna neko gdje se u BL može informisati o raftingu ili "ne daj Bože" baviti se njime?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Ne znam u Banjaluci ali u Bihacu imas vise raft klubova Bijeli i Kiro su ti najpovoljniji ako hoces mogu ti dati tel i e mail i sve informacije o raftingu iz prve ruke posto sam i sam veliki ljubitelj raftinga . Samo da znas radi se o sportu sa skupom opremom i sve se nabavlja vani .Bavljenjem i ulaganjem u ovaj sport vjeruj isplatice ti se visestruko .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2003, 17:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Jul 2002, 21:11
Obrati se u Ronilacki klub "Buk"...
Oni saradjuju i sa jednim slovenackim klubom, koji je svjetski prvak u raftingu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2003, 17:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hvala oboma.Ipak ću probati u "Buk"-u,bliži je. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2003, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mozeli mi neko reci kakav je vrbas za rafting , imali kaskada, slapova brzaka ili slicno i ako ima u koliko u stepenima i u kojo duzini

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 01:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
BISCANIN2 je napisao:
Mozeli mi neko reci kakav je vrbas za rafting , imali kaskada, slapova brzaka ili slicno i ako ima u koliko u stepenima i u kojo duzini

znas kako, ja imam helikopterske snimke vrbasa na vhs kaseti od trna pa prema srpcu, iznenadila sam se kako ima mnogo ostrvaca,rukavaca, plicaka.

A gore u kanjonu, sam ubijedjena da ima dosta brzaka,sedri i sl.
No uputicu jednu osobu da odgovori ovde na forumu o raftingu malo vise, koja je to iskusala :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2003, 10:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kanjon to bi trebalo da znaci kaskade, brzake nadam se da je ljeti vrbas dovoljno dubok za raft camce i da pruza dovoljno uzbudjenja .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 15:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
cuj dubok :) da vidis ti sto je vrbas dubok, zacudio bi se :) valja otici gore pa vidjeti kakav je kanjon. dodduse ja nisam vidio unu, mada sam cuo da dobro izgleda, samo to nije toliko vazno za rafting, vazni su brzaci i ono kamenje i brzina vode i stijene i sve slicno tome, a vrbas toga ima cini mi se gore. isao sam busom, a i cuo sam od ljudi koji su se spustali, kazu da je ko grotlo na nekim mjestima :). samo je malo frka ici gore :), i mean daleko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2003, 19:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Avg 2002, 18:24
Usred ljetne sezone nivo mnogih rijeka znacajno opane tako da VELIKI raft caMCI ZAPINJU i umjesto uzitka spustanja dobijes muku prenosenja camca .Npr rijeka Sana je ljeti preplitka za rafting otud pitanje o dubini Vrbasa . Koliko je voda brza i divlja i izrazava se u stepenima npr vecina toka Une je 1 i drugog stepena mada ima dionica 3 i 4 stepena i to u duzini od nekoliko km tako da je raft na Uni prilicno atraktivan . 3O god se odrzava i Una regata internacionalnog karaktera ja sam fala bogu ucesnik svake god . neponovljiv dogadjaj druzenja i spustanja . Samo je malo skupo ako nemas vlastitu opremu . Zato bih volio da SAZNAM NESTO O VRBASU I KANJONU i nista nije tako daleko samo ako je dovoljno uzbudljivo . LJeti po nas dolazi kombi 30 km od bihaca .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
pa ne vjerujem da ces na vrbasu negdje morati bas nositi camac, mozda samo na par mjesta, znas vrbas je malo podubok, ima doduse jednom mjesto, vidi se kad ides busom, na njemu je sirok, dase moze prreskociti, ali mislim da ima dubine tu bar jedno 10, a mzoda i vise metara, jer ne znam kako bi covjek drugacije onoliku rijeku stisnuo u tako mali procjep :), ali vecina se ne vidi iz busa, a ja nisam splavario, ne'am camac, a to se uglavnom moze sa ljudima koji imaju one stare velike vojne crne gumene camce, ili tako nesto jako :). jos mi niko nij nudio ali ako bude, icu pa cu ti javiti. a kad se zaglavis na vrbasu samo sacekas da puste branu popudne oko 3- pola 4 i ima da letis :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2003, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Malo se raspitah... :)
osoba koja je preronila skoro cijeli Vrbas, rece da je on fantastican i samo pozeljeti za rafting:)
A sto se Ronilackog Kluba "Buk" rafting sekcija je navodno u osnivanju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2003, 15:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Moracu jos detaljnije da se raspitam za vrbas ljeti . Od nasih rijeka spustio sam se niz neretvu i sanu i obe su atraktivne na svoj nacin s tim sto je neretva puno opasnija . Nadam se da cu ovog ljeta uspijeti da se spustim niz taru cuo sam da je fantasticna samo je malo skupo 5 dnevni spustanje sa hranom i prijevozom iz sarajeva 300 km.ALI kad je u pitanju cheif nista nije skupo .Volio bih jos malo informacia o vrbasu znaci tezina vode i u kojo duzini .Pozdrav .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2003, 19:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2002, 01:00
Cuj vrbas nije los za rafting, dubinu ima, brzinu na odredjenim djelovima ali problem su brane i prelijevna klapna jer su na vrbasu 3 hidrocentrale.
Takodje koliko znam neke zone su sa zabranjenim pristupom pa se informisi i o tome da nezaglavis u zatvoru (pored ceste imaju cak i znakovi zabranjenog fotografisanja).
Sto se tice tare pokusaj da kontaktiras agencije iz Srbinja jer one organizuju rafting.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2003, 20:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Avg 2002, 18:24
THANKS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2003, 13:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2003, 13:51
U svakom slucaju mozes kroz kanjon tijesno da se spustas. Ali ako ides raftom onda hvataj visok vodostaj jer inace ni to nije nista.
Najbolji ali kratak dio je nekih 2 kiloetra ispod brane bocac. Mi smo to nazivali bijeli buk. Nisam nikad vidio zabranu u 10 godina kojim se bavim kajakom na vrbasu. To je mozda nesto najnovije.
U proljece imas najbolju vodu na vrbasu za rafting. Onda obavezno obidji i branu gore malo iznad sehera, ali ni slucajno po maloj vodi... kad je visok vodostaj brana je urnebes. Imas valove skoro 1.5 visine. Kad te pukne, samelje te.
Ostali dijelovi vrbasa nisu nista za rafting. Ali sa gajbom pive moze da se uziva u splavarenju i brckanju uzput.
Ja ti savjetujem da krenes od garave stijene iznad tijesnog i izkrcas se na vrucici u seheru.

Uzivaj :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2003, 15:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Svaka cast ovo je vec nesto , ok pokupio sam nazive mjesta i kad dodjem U BANJALUKU ici cu da vidim i naravno raspitati se za dozvolu .Ti valovi cine mi se super . HVALA CHELO .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2003, 15:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

No problemmo compadre!

Za divlju vodu se uvijek obrati celi...

Zivio :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2003, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Jul 2002, 21:11
Kad citam, kako to lijepo opisujete, dodje i meni da jednom probam... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2003, 13:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne bi se sigurno razocarala... Na brzacima adrenalin a na mirnjacima uzivancija i suncanje. Nema bolje kombinacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2003, 15:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nista se stim nemoze porediti probao sam dosta sportova i ali spustanje pogotovo niz divjle rijeke je posebno . STO KAZE CELO SUNCE , BRZACI ,BISTRINA , DIVLJINA ADRENALIN ,TIMSKI RAD ,NEOPISIVO. Ako si u mogucnosti nabavi si camac pa niz vrbas se otalizni po mogucnosti s rajom .ILI JOS BOLJE DODJI NA UNA REGATU MENI TA 4 IRI DANA NISTA NEMOZE ZAMJENITI .ZA CISCU I LJEPSU OKOLINU POZDRAV .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]