banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Austrijska viza
PostPoslato: 23 Feb 2005, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zna li neko koliko koshta austrijska turistichka viza? (nadam se da nije preskupa :roll: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Da ti to necesh u Austriju mozda???? :oops: :roll: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 01:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
nazovi konzulat u BL ili ambasadu u SA pitaj pa ce ti reci :)

Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini - Österreichische Botschaft Sarajevo
Džidžikovac 7, 71 000 Sarajevo, tel: (033) 279 400, fax: (033) 668 339

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 02:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
zavisi na koliko mjeseci uzimas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 03:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Zar se ne moze viza nigdje u BL izvaditi? Moji roditelji i kum su prije godinu i po dana vizu ganjali u BL, samo se ne sjecam da li su preko neke agencije ili ima neko austrijsko predstavnistvo u BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Digresija je napisao:
Zar se ne moze viza nigdje u BL izvaditi? Moji roditelji i kum su prije godinu i po dana vizu ganjali u BL, samo se ne sjecam da li su preko neke agencije ili ima neko austrijsko predstavnistvo u BL.

Ma moze se viza u BL izvaditi.Fazon je u tom sto moras cekati sedmicu ili dvije posto papiri iz BL idu za Sarajevo,pa se obradjuju,pa onda nazad.Meni je to licno bolje nego cimanje za Sarajevo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A pitanje je hoces li dobiti vizu uopste...
Ne daju oni tako lako vize... MOras biti "vezan" za nesto u BiH, da imas posao, ides u skolu, udata/ozenjen, da imas djecu.... Na osnovu tih kriterija daju vizu..
A ovako, tesko da ce mladim osobama dati vizu a da nisu u radnom odnosu ili da ne idu dalje u skolu...

A sto se tice cijene..nisam sigurna...na sedmicu dana MISLIM da je 40 eura... Ali nisam sigurna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2005, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Lakse je otici u konzulat (u Aleji, nova varos),a da me ubijes ne znam kako se zove ulica....ali mislim da je preko puta klinike "Jelena"...tu negdje....e otidji tamo i teta ili chiko sve ce ti reci...ili jednostavno nazovi na tel..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 13:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
Jovana Ducica... se zove ulica

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2005, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hocu da uzmem na 10 dana, al nemam bash neki poseban razlog, vishe idem kod drushtva da se zezamo... Znachi 40 eu, ja kontala do 30 eu, bogme, sve poskupilo... :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2005, 03:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ajde kad predas javi sta je sve potrebno koliko gdje sta.... i da li si dobila ili nisi i iz kojih razloga nisi

pozdrav i puno srece

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2005, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Turisticka viza do 1 mjeseca je 70 KM, mozes traziti manje, ali opet ces je isto platiti.

Moze se podnijeti zahtjev u BL konzulatu, cekas 7 dana da ti se odobri.
Obavezno posjeti konzulat imash spisak sta ti sve treba od papira, obavezno morash imati garanta koji je zaposlen.

Jako se tesko dobija, neki poznati likovi je nisu mogli dobiti, iako su recimo ranije imali diplomatske pasose, pa su onda ganjali De vizu da bi otisli u At naprimjer :roll:

sretnno :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2005, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ej ljudi, da ja ponovo popnem ovu temu na vrh. :D Tek sad cu u Bech, pa me interesuje da li se teshko dobija viza ako dobijem garantno pismo da cu biti kod nekog i da li je mogu chekati u Bl ili moram u Sa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2005, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
mozes dobiti i u bl u konzulatu,ali pored tog garantnog pisma(+prateci detalji,stan+plata onog ko te poziva u goste)index ako si student,potvrda o zaposlenju ili kopija radne knjizice ne sjecam se bas,ali imas spisak u konzulatu,popunis aplikaciju+platis vizu,do 1mj je ista cijena(s tim da ono znaju skratiti tvoje "zelje")+osiguranje po danu,sto znaci da za svaki dan koji napises u aplikaciji placas putno-zdravstveno osiguranje,a sad se ne sjecam koliko kosta,to ti i oni u konzulatu kazu a i u bilo kojoj osiguravajucoj kuci(znam da neki rade u zgradi nezavisne ili kako se vec zove tv :)iznad agencije sebastian i da je bilo jedno od jeftinijih)mada je ludnica u bl i teta je veoma "ljubazna"ja sam bila s bratom u sarajevu,kad je jurio studentsku(to znaju ovi nasi studenti)platis 10-20km i ljudi ti sve odrade,stoje u redu za tebe,popune aplikaciju i sl...u svakom slucaju,nazovi konzulat ili ambasadu pa provjeri sve sta ti treba,nije to bas tako jednostavno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Je l se mora platiti to osiguranje? :roll: Rekoshe mi da trebaju uz garantno ici prateci dokumenti, al nisam znala koji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa bez uplatnice osiguranja ne mozes dobiti viziran pasos ali ne znam placa li se tek kad dobijes vizu ili unaprijed,najjednostavnije je nazvati pa pitati :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hm, danas sam dobila chudnu informaciju. Da se ovjera dokumenata koji se shalju uz garantno pismo (ili se tamo predaju) koshta oko 150eu. To me dokrajchilo, jer cu ja morati poslati te pare. Drugarica mi reche da to ne bi trebalo biti toliko skupo. Josh jedna otezavajuca oklnost: nachula sam da ne dobiju svi vizu. Ne znam ni koja meni viza treba... Nije turistichka, u svakom sluchaju, a nije ni studentska.... Otici cu u ponedeljak u konzulat da pitam, ali ako neshto vishe znash, azdajice, slobodno reci.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

neznam kako da ti pomognemo kad neces da nam kazes na koji nacin ides gore... jer od toga zavisi sta ti sve treba i koliko kosta, da li ces da dobijes ili ne!
sto se tice ovjera dokumenata to NEMOJ DA RADIS to znam provjereno... dovoljno je samo da dokumente prevedes kod tumaca i to je to... btw za studente prevod jedne strane dodje oko 10km a ovjera 15km, ako se sjecam da je ovjera dokumenata za studente dzabe ili je nesto bilo dzabe kad sam ja predavao dokumente... sto me onako bash iznenadilo... no nisam siguran...

sto se tice prevoda i tumaca imas tumaca(marinkovic) iza supa koji prevodi za studente po 5km stranicu ako imas issec ili kako se vec pise karticu...

eto toliko od mene, ako treba josh nesto javi... nadam se da sam bio od pomoci

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E ovako..... Ja hocu da idem u Bech i Graz bez posebnog razloga, znachi idem da posjetim drushtvo i da vidim oba grada. Poshto sam nachula da se turistichka viza teshko dobija, ja sam od svoje nerodjene sestre i njenog muza trazila da mi poshalju garantno da cu biti kod njih u Bechu. Uz to garantno ide bash puno nekih dokumenata, pitaju ih kolika im je plata, u kakvom stanu zive i potvrda da ce me primiti. Oni mom tati rekoshe da se ovjera svih tih dokumenata placa oko 150 eu shto je mene zachudilo. Zato sam odluchila da pitam i vas jer cu svejedno otici u ponedeljak do konzulata, ali hocu tati da kazem prije. Drugarica mi je rekla da oni daju spisak dokumenata koje ja trebam skupiti. Svejedno, voljela bih kada bi mi neko rekao prije, chisto da znam shta da kazem ljudima, da se ne troshe bezveze. Ne bih dozvolila da oni daju te pare, ja bih im vratila, al necu ni ja to bezveze da platim ako ne treba. Eto, to je to. Nadam se da ce mi neko pomoci. I da.... Ja bih tamo bila 10-14 dana. Da li se garantno moze navesti za duze vrijeme, npr. za mjesec dana, ali da za vizu izvojim tih 14 dana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2005, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e pa tako reci....
sto se tice garantnog pisma, neznam koliko se placa ono a i ostali dokumenti... ali to sve ne bi trebalo da izadje vise od 20e ako se uopste placa! ja bar za to do sad nisam cuo ali mogu da se raspitam kod prijatelja koji malo malo nekoga dovodi preko tog garantnog... mozda tvoji rodjaci nece da snose odgovornost za tebe! jer ako oni garantuju sve sto ti napravis(lose) njima se od glavu odbija! ovo takodje govorim iz licnog iskustva jer najgori su nasi ljudi!
najbolje ti je da nazoves konzulat ili odes tamo i pitas sta ti je sve sem garantnog potrebno od dokumenata kako tvojih dokumenata a tako i one koji ti trebaju rodjaci poslati! ja znam ljude koji ce ti za 1000KM srediti tromjesecnu austrijsku/njemacku vizu.... ne vidim zasto bi onda to toliko kostalo! bash cu da nazovem tog prijatelja pa cu da ti javim....

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]