banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 22:53 Danas je 15 Jun 2026, 22:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2008, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uf, u pravu si za obilaznicu, to je tzv. Hitra cesta i za njih su neophodne vinjete.

Mada ;)

Jos uvijek postoji stara Sentiljska cesta koja vodi od Sentilja do Maribora, i namjenjena je domorodcima. I upravo ti kazem da nakon kruznog toga skreces odmah desno i upadas na nju i zavrsavas u Centru.

E sad, do Slovenske Bistrice je auto put, ali ako do Ptuja nastavis direktno iz Centra Maribora, onda si obisao sve pokusaje od slovenackih auto-puteva. Iza Ptuja imas kruzni tok i tu u zavisnosti od guzve mozes odluciti Macelj ili Varazdin.

Drigi?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta im ovo znaci?

http://www.cestnina.si/doc/karta%20-%20 ... %20SLO.pdf

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 21:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ma ne bi tih 35 EUR bilo puno, kad bih za 20-30 minuta mogao proci kroz Sloveniju i stigao na granicu sa HR bez guzve...

Ako neko bude isao tim alternativnim putevima, nek dodje na forum i nama objasni kuda je isao i koliko vremena mu je trebalo. :)

Nesto sam i ja gledao te mape preko Google maps i map24.de, pa kontam isprobati onu rutu preko Ormoza i pored Varazdina, pa dalje pored Zagreba (zaobidje se Macelj i naplatne kucice prije Zagreba, te obilaznica oko Zagreba), a potom na Jasenovac... Zadnji put sam cekao 40-ak minuta i na ulasku i na izlasku u Gradisci i to sam dobro prosao, a jedan jaran mi kaze da na Jasenovcu nije cekao ni 5 minuta. Ukoliko budem isao tom rutom, napisacu kuda tacno i koliko mi je vremena trebalo...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
The_new_Statesman je napisao:
Uf, u pravu si za obilaznicu, to je tzv. Hitra cesta i za njih su neophodne vinjete.

Mada ;)

Jos uvijek postoji stara Sentiljska cesta koja vodi od Sentilja do Maribora, i namjenjena je domorodcima. I upravo ti kazem da nakon kruznog toga skreces odmah desno i upadas na nju i zavrsavas u Centru.

E sad, do Slovenske Bistrice je auto put, ali ako do Ptuja nastavis direktno iz Centra Maribora, onda si obisao sve pokusaje od slovenackih auto-puteva. Iza Ptuja imas kruzni tok i tu u zavisnosti od guzve mozes odluciti Macelj ili Varazdin.

Drigi?

Evo i OVO sam nasao...

samo, zna li ko kakave se guzve ocekuju kroz MB zbog ovog?

Mislim da ce gradjani MB popizditi zbog ovog :)

http://bezvinjete.blogspot.com/

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mada ;)

Drigi?

ako nakon kruznog toka upadnes odmah desno, vozis se po hitroj cesti par stotina metara (jel ti to mislis da nece biti njihove milice tu da ceka???)
Evo slika...

Slika

Slika

Slika

Slika

Tekstualni opis Hrvatska - Austrija u šest točaka:
Ulaz u Maribor - semafor kod Baumaxa - most kod Europarka - pošta kod željezničkog kolodvora - kružni tok kod Pesnice - odvojak Spielfeld-Strass.

Od ulaska u Maribor putujete ravno. Poslije 2.5 km ne skrećete desno za brzu cestu za Austriju, nego produžite ravno, prođete ispod željezničkog nadvožnjaka i na prvom semaforu (blizu Baumaxa) nakon 600 m vožnje skrenete desno (slika 1). Nakon tri semafora i 2 km vožnje, Titovim mostom kod Europarka prelazite rijeku Dravu. Nakon toga imate dvije mogućnosti:

* Jednostavniji put (slika 2): na prvom semaforu poslije mosta skrećete desno, a poslije toga na drugom semaforu lijevo. Nakon dva semafora dolazite do pošte kod željezničkog kolodvora.
* Brži put u slučaju gužvi (slika 3): na prvom semaforu poslije mosta produžite ravno i dolazite na jednosmjernu cestu. Nakon toga na drugom semaforu skrenete desno. Jednosmjernom i dvosmjernom cestom vozite ravno do prvog sljedećeg semafora, gdje skrenete lijevo. Nalazite se kod pošte kod željezničkog kolodvora.

Od pošte vozite bez skretanja te na drugom semaforu nakon 4 km vožnje skrenete lijevo (slika 4). Prolazite ispod brze ceste i autoceste i nakon 900 m dođete do kraja ceste. Skrećete lijevo i nakon 300 m dolazite do kružnog toka s dvije autoceste i brzom cestom skrenete na običnu cestu prema Pesnici. Vozite bez skretanja kroz Pesnicu i Šentilj te nakon 12 km dolazite na staru granicu Slovenije i Austrije. Produžavate ravno, te nakon 2 km na ulazu Spielfeld-Strass skrenete na autocestu ili produžite ravno starom cestom sve do Graza.

Tekstualni opis Austrija - Hrvatska u šest točaka:
Odvojak Spielfeld-Strass - kružni tok kod Pesnice - pošta kod željezničkog kolodvora - most kod Europarka - semafor kod Baumaxa - izlaz iz Maribora.

U Austriji se na zadnjem izlazu Spielfeld-Strass skidate s autoceste. Skrećete lijevo na staru cestu prema Mariboru, kojom nakon 2 km dođete do starog graničnog prijelaza. Nastavljate bez skretanja kroz Šentilj i Pesnicu i nakon 12 km dolazite do kružnog toka s dvije autoceste i brzom cestom. Skrenete na običnu cestu prema Lenartu. Na prvom križanju nakon 300 m vožnje skrenete desno prema Kungoti, prolazite ispod autoceste i brze ceste te na prvom semaforu nakon 900 m vožnje skrenete desno. Nakon 4 km vožnje bez skretanja dolazite do pošte kod željezničkog kolodvora u Mariboru. Nakon toga imate dvije mogućnosti:

* Jednostavniji put (slika 2): na trećem semaforu nakon pošte skrećete desno, a poslije toga na drugom semaforu lijevo. 500 m od zadnjeg semafora Titovim mostom kod Europarka prelazite Dravu.
* Brži put u slučaju gužvi (slika 3): na prvom semaforu skrenete desno, onda na prvom križanju lijevo i opet na prvom križanju desno. Potom na slijedeća tri semafora skrećete redom: lijevo, desno, lijevo. 500 m od zadnjeg semafora Titovim mostom kod Europarka prelazite Dravu.

Poslije 2 km vožnje bez skretanja na četvrtom semaforu odmah iza Baumaxa skrećete lijevo (Slika 4). Nakon toga vozite bez skretanja 3 km do izlaska iz Maribora.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
centar maribora, sve jednosmjerne ulice, znam nekad zapeti i do ceste za ptuj ici i po 30min ( u pitanju je 2km ) pa vidite isplati li se

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta je po tebi bolje: varijanta kroz grad ili ona od spielfelda preko Murecka i Lenarta do Ptuja?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sentilj - Banja Luka via Varazdin via Jasenovac 4 casa 30 minuta. Otprilike. Ukupno na svim granicama max. zadrzavanje 10 minuta, ako i toliko.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Sentilj - Banja Luka via Varazdin via Jasenovac 4 casa 30 minuta. Otprilike. Ukupno na svim granicama max. zadrzavanje 10 minuta, ako i toliko.
Jesi licno isao tom rutom ili si dobio tu informaciju od nekoga? Da li bi mogao detaljnije opisati tu rutu?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to ti je ruta Sentilj - Maribor - Lenart - Ormoz - Varazdin

Ne znam, gledajuci kartu nije lose... Mada, ja idem na more u Sibenik pa mi se ne isplati ici tuda, moram cijelu ZG obilaznicu extra voziti...

Mislim da cu se odluciti na ovu moju varijantu (Mureck - Lenart - Ptuj), javim vam krajem jula :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koristim tu rutu.

Nekad skrenem kod Ptuja za Varazdin, a nekad u Mariboru odmah produzim prema Slovenskoj Bistrici ako procjenim da je guzva kroz grad nesnosljiva. Iz Bistrice (odnosno Ptuja) opet nekad idem za Macelj, a nekad prema Varazdinu. Opet u zavisnosti od procjene.

Do Hrvatske granice u svim kombinacijama ima izmedju 40 i 50 minuta, samo sto recimo od granice do Varazdina i ukljucenja na auto-put prema Zagrebu treba dobrih pola sata.

Ali ponavljam, od Ptuja prema Varazdinu guzvi ni za lijeka, a put je najsliciniji onom prema Celincu. S tim da su Hrvati sa svoje strane skoro svu dionicu nanovo presvukli asfaltom. Ali pazite, puno je naselja u HR i primjetio sam kamere/radare.

Ljeti kada idem gore u 90 % slucajeva idem direktno preko Varazdina. Svaki put sam se zeznuo kada sam krenuo na Macelj.

P.S. Na Lenart nisam isao.

Edit: Zaboravih Jasenovac, ako ste zaboravili to je zadnji izlaz prije Okucana, odnosno izlaz Novska. Od tog granicnog prelaza do Gradiske vam treba cirka 40 minuta normalne voznje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 07:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
evo da ne budem nesebican i pomognem svim austrijancima koji idu za BIH ( sem digresije koji ovo ne smije citati :lol: )
moj prijedlog za izbjegavanje vinjeta: starom cestom od Sentilja do rondoa, kroz Maribor pa do Ptujske ceste dalje za ptuj i CRO, ako ne budete prolazili kroz MB ujutru izmedju pola 7 i pola 9 i od 3 do 4 popodne necete imati problema sa guzvom i taj put ce vas stajati max 15min vise nego da ste isli autocestom ali i zaista ali pazite na policiju i ogranicenja, sa uvodjenjem vinjeta su policajce maknuli sa nekih bezveznih cesta i bas ih stavili na ceste kojima bi se islo da se izbjegne placanje vinjeta, a kazne u SLO su od proslog mjeseca malo reci povecane ( nema je ispod 300 eura za brzinu )

solucija za Varazdin je ok ( isto ima barem 3-4 policajca usput koja mjere brzinu ) na granici se ceka max 15 min i dalje ides za ZG, otprilike je samo pitanje da li se zelite voziti ili cekati u koloni na granici, vremenski vam isto izadje ( sem ako nisu uzasne guzve na granicama ).

prolazak kroz Lendavu i Gornju Radgonu izbjegavajte ako bog znate, bilo kada, tu idu kamioni za madjarsku i prvo vozis se 20km na sat drugo u Radgoni se obicno ceka i po 2 sata za prolaz kroz grad zbog guzvi

bila je i neka verzija preko majsperka, tamo vamo, sta da kazem lokalna cesta, ogranicenja brzine, bruka policijije, guzva domorodaca kad idu na posao, za na ocigled malo kilometara izgubicete par sati i opet doci na isto...

moj savjet je onaj put Digresijie i TNS-a, varazdin jesenice itd. ako nista vozite se jer mene licno ubi kad stojim u koloni a ne pomjeram se i uvijek se radije vozim.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A, Mureck - Lenart - Ptuj?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
jebote ispade da Slovenija ima vise puteva od Njemacke...........................

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ovaj put isla na Graz i nece me skoro taj put vidjeti :-? Mada sam se odusevila autoputem od Macelja do Zg. Kad je izgradjen?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ZG - Macelj je pusten pretprosle godine, negdje u jesen.

Meni se samo ogadi Minken, onda onaj dio ka Rosenheimu i 100 km/h voznje do Tauerna... :(

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Medolino je napisao:

Meni se samo ogadi Minken, onda onaj dio ka Rosenheimu i 100 km/h voznje do Tauerna... :(

Ides zaobilaznicom ili kroz grad? A8 je ludnica, sto jes' jes :-? Mogu misliti kako ce tek biti kad krenu ferije :roll:

Sto se tice Slo, bolje mi je ici na Ljubljanu. Brze je i granicni prelaz ka Hr je veci i brze se prolazi.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A99 Minkener ring :)

Ne volim tuda ici. Kao sto rekoh, guzve oko Minhena, pa A99 obilaznica, pa A8 ka Rozenhajmu, pa kad se udje u Avstriju 35 km vozis 100 km/h radi zastite okoline... :angry1:
Preko Passaua je manja guzva, jos nikad nisam tuda upao u vecu guzvu...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Passaua zakon,nema guzve i samo pici :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hrna je napisao:
Passaua zakon,nema guzve i samo pici :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

ma da, zato na Macelju pogines cekajuci :roll:

Vrh

[ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]