banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 12:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2009, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
apsolvent sam, a garantno ce stici iz austrije, tacnije sad onaj ko garantuje treba otici u odjeljenje za strance te ispuniti elektronsku formu pred nekim sluzbenim licem i onda dobije broj(sifru) kojumeni posalje da je predam zajedno sa dokumentima...

malo sam se zabrinuo jer su kolegici jednoj odbili iako je i ona apsolvent i redovno daje ispite i imala je sve papire OK... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Laoce, pa vi ste ipak u velegrad:D

Bila je 18, ali kad je gorivo skocilo prosle godine i oni poskupili :D 20 ojra povratna u skoro svim autobusima, osim u Centrotransu i Glob-u (karta 35€ do BL u jednom pravcu +koferi)

Mada ovaj Autoprevoz za Graz...najbrze stigne (ne pravi pauze) ali totalno su "losi". Ne znas imal' mjesta. I ako rezervises kao da nisi. Havarije sedmica za sedmicom.
Servistrans Donjeg/Gornjeg Vakufa je najpouzdaniji. Ali pauza ko u prici.
Problem je sto svi autobusi prolaze kroz Graz i idu za Linz. Pa je haos za mjesto. A u Grazu sve vise i vise ljudi.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
passenger57 je napisao:
apsolvent sam, a garantno ce stici iz austrije, tacnije sad onaj ko garantuje treba otici u odjeljenje za strance te ispuniti elektronsku formu pred nekim sluzbenim licem i onda dobije broj(sifru) kojumeni posalje da je predam zajedno sa dokumentima...

malo sam se zabrinuo jer su kolegici jednoj odbili iako je i ona apsolvent i redovno daje ispite i imala je sve papire OK... :confused2:

austrijanci su totalno siznuli,njihova dobra volja hoce li ti dati vizu na broj dana koliko si naveo ili ce skratiti kako im padne na pamet(ako ti odobre uopste 8) )znam nekoliko slucaja,npr klinac 19 g ,student koji je prije toga zivio 13g u njemackoj,a svake god poslije toga bar jednom-dvaput godisnje isao u at-kod rodjenog brata,rekose mu posljednji put nema cvrste dokaze za rodbinske veze u austriji,ili momak koji ima svoju firmu i kafanu,kucu,auto,pare na racunu ,trazio turisticku vizu i rekose mu da nema dovoljno novca za boravak u austriji 7 dana :lol: e da,bio je i slucaj lika koji nema nista,trazio poslovnu vizu,poslala mu neka auto kuca iz at,vratili mu kao treba nekih dodatnih papira,koje sam ja licno otkucala i odstampala,bez ikakvog pecata,potpisa... i dali mu na neki duzi period,tako da sve zavisi od likova koji tamo rade...e sad ,takodje znam da se puno duze ceka ako predas papire u bl,tako ako ti je frka idi pravac na dzidzikovac :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 09:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
hvala vam na odgovorima, jos me samo zanima, ukoliko bi me pitali ili trazili stanje bankovnog racuna, koliko bi minimum trebao imati love na racunu?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ovaj lik sto ga odbise, imao 10 000 KM pa im to bilo malo :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
passenger57 je napisao:
hvala vam na odgovorima, jos me samo zanima, ukoliko bi me pitali ili trazili stanje bankovnog racuna, koliko bi minimum trebao imati love na racunu?

Mislim da imas po danu odredjeno kao minimum

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
za italiju je 50€, a za fr je 30€... e pa ti kontaj zlatnu sredinu onda... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 15:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Avg 2009, 15:44
mozeli mi iko pomoci na ovoj stranici??
Imam termin 10 za tranzit vizu za sloveniju u banja luci,a vec imam engelsku vizu sta mi od papira treba za tranzit da mi udare??
Molim vas za odgovor na moju adresu ak zna iko ernic_867@hotmail.com
pozz veliki
p.s. cula sma da mi treba osiguranje od vize za englesku sto sam uplatila al ja tonemam jer mi nisu dali,trebali mi to uopste i ak treba moze li ikako bez togajerimam jako malo vreman jos za predavanje vize..

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 18:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Dec 2009, 18:44
Ovih dana pripremam dokumente za austrijsku vizu. Ja sam student i idem tamo na osnovu privatnog poziva. Moze li mi iko reci gdje se placa administrativna taksa, tamo u konzulatu ili u nekoj banci, te sta meni sa fakulteta kao studentu treba od dokumenata. Bilo kakva informacija je dobro dosla. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Od fakulteta samo potvrda da si redovan student, a za sebe jos mozes kopirati prvu stranu indexa, zadnji overen semestar i ispite koje si polozila... ovo sa indexom ti mozda i ne treba ali znaju traziti pa cisto da imas... nije na odmet

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]