Schlager je napisao:
Ovako ide moje mišljenje..U Crnoj Gori sam obišao(skoro sve),dok se nije išlo u Hrvatsku..jednom rječju,more qurac od ovce...išao dole,trpio prljavije....ružnije,neljubaznije,dalje...Do otcjepljenja i priznanja Kosova od strane Crne Gore,smatrao to svojim,pa onda lakše te stvari podnosiš.....Nigdje u CG ja prirodni hlad nisam vidio

.....Čak i na ubjedljivo najljepšoj,Velikoj Plaži u Ulcinju,i tu se saftaš po čitav dan pod jebenim suncobranima i ležaljkama
Moji drugari koji deceniju i po ljetuju po Grčkoj,i koji su mi o 50-100 destinacija pričali,kažu da je isti q,i da se sve svodi na suncobrane (pod koijima je meni vruće nego bez njih) i ležaljke....
A Dalmaciju poznam ko svoj dzep,izračunao sam da sam 6 godina života proveo dole
Znači,po meni je zaključak jednostavan..Ako ti je do obraza..srpstva....pravoslavlja.....ideš po Crnoj Gori ili Grčkoj,gdje si siguran da te bar ne mrze...
Ako ti je do mora,i uživanju u svemu što ono pruža,ne ideš ni tu...Čak ni na Kvarner,Istru...
Isključivo ideš u Dalmaciji)gdje bi više voljeli da si mrtav nego živ,čak i kad ti se smješkaju dok im pare daješ...(ili na Dalmatinska ostrva).....ali ne socijalizuješ se previše,ne ulaziš u rasprave i uživaš u onom najboljem što Mediteran pruža....gdje ti je iza leđa Biokovo...gdje ti uši probijaju zrikavci....a ležiš pod borom uz Maestral!!!
To je more!!
U Crnoj Gori,samo okreni leđa moru...uopšte nemaš osjećaj da si na Mediteranu i na moru
Takav je neki moj stav..a (osim Grčke,što samo iz slika i priča znam),mislim da sam dosta i kompetentan
Могу се сложити са овим описом Далмације... Кад сам крочио тамо први пут, помислио сам како је то једно од оних мјеста гдје се природа није штедила у својој креативности... Па и дан-данас то мислим. Јесте да сам послије тога видио разне крајеве, што мора, што копна, али ми је Далмација остала у сјећању тако. Можда је само у питању процес који мозак обавља временом уљепшавајући и изврћући неке ствари које је упамтио, јер нисам тамо био скоро па деценију.
А Црна Гора 2006-те и сад није исто. Добро, нисам ни њу сву обишао, али оно што сам у посљедње вријеме спазио на њиховом приморју није тако лоше, бар не колико је било онда. Има тога да негдје насеља не изгледају приморски, али то је до архитектуре модерних грађевина... Па и оних мало старијих, примјер Игало, Будва... Али, хотели и стамбене зграде тако изгледају свугдје.
Наравно, хрватска има много више обала од ЦГ, као и острва, има обале окренуте на скоро све стране свијета, ЦГ само на југозапад претежно, осим Боке, па стога баш и није реално их поредити, по логици је да ће Хр имати више избора.
Шта знам, моје мишљење је да није толико лоше, а опет и то какво ће ти бити зависи од твојих личних критеријума, дакле субјективан доживљај више-мање. Неко би плитко море, пијесак, неко дубоко, шљунак, неко би провод, није му битна природа, некоме јесте, неко би да се одмори, неко да се "умори"

итд.
ПС. У Бечићима у море се не излива никаква канализација, бар нисам видио, а море је бистро заиста, могуће да се нисам купао гдје је тај одвод... Али ако мислиш на ону ријеку, то је било ваљда до прије коју годину, земља се слијевала у море, али очигледно више није тако
Pozvao sam u pomoć Boga i đavola, pa ko se prije odazove.вицо ДАЉЕ РУКЕ ОД БОРЦА!