Helena je napisao:
Je li ostrva Hvara ili grada?
Dakle, bus Banjaluka - Split. Golubic vozi u 05:00 U Splitu si uz malo srece 10:50. Taman da stignes da kupis kartu za trajekt koji ide u 11:00 sati za Starigrad. Ako propustis taj, sljedeci je u 13:30 (mislim). Trajekt vozi cirka 1:45 - 2 sata. I tacan je kod isplovljavanja. U Starigradu, u luci odmah cekaju autobusi za Jelsu (preko Starigrada) i Hvar.
Ako ides Koletom (krece u 23:00 iz BL) u Split dolazis (opet uz malo srece) 04:45. Trajekt imas u 05:00. Ali kako se taj trajekt vodi kao teretni, s druge strane (Starigrad) nema busa:D Imas taxiste. Sa njima mozes da se pogadjas za cijenu. Nas je prevezao za 150 kuna do Jelse.
Npr. katamaran za Jelsu plovi svaki dan u 16:00 i vozi sat i po vremena. Prvo svraca u Bol pa onda u Jelsu. Tamo noci i rano ujutru ide ponovo preko Bola za Split. E sad, kako bus dolazi najkasnije u 11:00, treba da ubijes 5 sati na 300 stepeni u Splitu. Ja sam to jednom uradila i ne znam da li bih vise. Ostavila kofere u garderobi, popila 3 kafe, hektolitre vode i ubila me vrucina:D
Imas katamaran/trajekt direktno Split - (grad) Hvar. A polasci su na sljedecem linku
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1208Druga opcija je, ako putujes autom. Kako je trajetna karta za auto poskupa, onda predlazem Drvenik - Sucuraj. Trajekt vozi oko pola sata (tim je karta i jeftinija cinimi se) ali ako ides u pravcu Hvara, Jelse, Vrboske..treba ti oko 2 sata puta ostrvskom cestom. (primjer cijene po osobi SPlit - S. Grad je 42 kn, auto 286, a Drvenik - Sucuraj po osobi 13 kn, auto 95)
Uglavnom sve cijene i redvoznje brodova imas na stranici www. jadrolinija.hr
Homoseksualaca ima najvise u gradu Hvaru i to pretezno talijana:D
Ostrvo Hvar jeste prelijep. Hvara (ostrva) se mozes samo dokopati ili preko Splita ili Drvenika:D
E ja sam išla tim katamaranom u grad Hvar, gad demit, pa stvarno je tamo prelijepo. Kupiću si kuću odmah na pjaci

Što se tiče Talijana pedera, pa njih ima najviše u Italiji (susrećem se svaki dan nažalost

)
Al ako odabereš grad Hvar za ljetovanje, susrešćeš gomilu mladih, nema uopšte porodica s djecom kao na Braču, nego je baš baš super. Cijene su iste kao u Italiji - znači skupkasto.
Katamaran je jeftinini nego trajekt i kraće vozi. PRedost trajekta je što možeš izaći i mrdat se, a dok katamaran samo sjediš kao u busu...
Katamaran ima ograničen broj mjesta, kad se budeš vraćao uzmi 2 dana ranije kartu za povratak, kad sam ja bila nestalo karata, pa smo se vraćali trajektom.