banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 08:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2009, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pred sami rat sam ljetovala u Orašcu, apartmanskom naselju pod nazivom Dubrovački vrtovi sunca.
Samo naselje je sastavljeno od velikog broja apartmana, nalik na neko istočnjačko naselje, sa ulicama i mnoštvom stepeništa sa oznakama radi lakšeg snalaženja.
Imalo je dva golema okrugla bazena, a smješteno je iznad nivoa mora oko 20 m.
Tražila sam po netu, ali koliko vidim sada je još više izgrađeno i ne mogu da prepoznam ono staro naselje.

Tada su bili u opticaju čekovi, tako da je naplata došla skoro pola godine kasnije kada iznos nije vrijedio skoro ništa.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
BSE je napisao:
ajkulo, ako gledas cijene preko neta....tamo se nalaze samo apartmani koje guraju tur. agencije i cijene su ti uvijek malo paprenije
privatnog smjestaja na netu nema, tako da ces morati, kako je shoole i spomenuo, da ganjas na licu mjesta

Tesko cu na licu mjesta naci bilo sta sto valjau jeku sezone, u prvoj polovini kolovoza :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nikad ne znas kad moze neko otkazati rezervaciju
ovako ces biti prisiljena da placas vise i da se povinujes pravilima i cjeniku neke agencije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
http://www.njuskalo.hr/turisticke-usluge

Ovde imaju ponude. Mala orijentacija sa cijenama (od 10€ do 100€)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 12:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Heleno, gde ces ti na more?:)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvar (kao i svake godine) i malo do sjevernijeg dijela (kvarnera) :wink:

Poslednji put menjao Helena dana 04 Jun 2009, 16:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Pa to je pravi odmor sve se obidje :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 17:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2009, 20:43
A gdje ja da idem kad ni godišnjeg ne mogu dobiti :( Ostaje mi opcija da šmugnem negdje više puta na 2 dana. Ali gdje???

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 08:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

uzmi onda Autoprevozove vikend ture

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Jel to ono kad odes za vikend sa njima u Makarsku pa spavas u busu?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 15:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

spavas u privatnom smjestaju

Vrh

Tema posta: Kako do Hvara?
PostPoslato: 02 Jun 2009, 15:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Apr 2009, 17:35
Jednostavno pitanje, kako se dočepati Hvara? Kontam preko Splita, ali ako ima bolji prijedlog...

Vrh

Tema posta: Re: Kako do Hvara?
PostPoslato: 02 Jun 2009, 15:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Mozda preko Makarske? 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 16:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Apr 2009, 17:35
Skontao sam linije, najbolji je Split, vele 5-6 linija dnevno. A kako je tamo? Koliko sam čuo mirniji je od drugih mijesta, bude li kakva žuraja? Ima li nasilja? Zna li iko?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gledao sam jednu reportazu u kojoj su Hvar prikazali kao meku za homoseksualce iz raznih krajeva svijeta, pa pripazi malo. :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam bila prošle godine.. PRelijepo je. Išla sam do Splita, a onda sam uzela katamaran, jeftiniji je od trajekta i ide samo sat vremena. I ide do grada Hvara. A trajekt ide do Starigrada, pa do tamo moraš uzeti bus...
Pored Lastova, meni najljepše osrvo...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Je li ostrva Hvara ili grada? :D

Dakle, bus Banjaluka - Split. Golubic vozi u 05:00 U Splitu si uz malo srece 10:50. Taman da stignes da kupis kartu za trajekt koji ide u 11:00 sati za Starigrad. Ako propustis taj, sljedeci je u 13:30 (mislim). Trajekt vozi cirka 1:45 - 2 sata. I tacan je kod isplovljavanja. U Starigradu, u luci odmah cekaju autobusi za Jelsu (preko Starigrada) i Hvar.
Ako ides Koletom (krece u 23:00 iz BL) u Split dolazis (opet uz malo srece) 04:45. Trajekt imas u 05:00. Ali kako se taj trajekt vodi kao teretni, s druge strane (Starigrad) nema busa:D Imas taxiste. Sa njima mozes da se pogadjas za cijenu. Nas je prevezao za 150 kuna do Jelse.

Npr. katamaran za Jelsu plovi svaki dan u 16:00 i vozi sat i po vremena. Prvo svraca u Bol pa onda u Jelsu. Tamo noci i rano ujutru ide ponovo preko Bola za Split. E sad, kako bus dolazi najkasnije u 11:00, treba da ubijes 5 sati na 300 stepeni u Splitu. Ja sam to jednom uradila i ne znam da li bih vise. Ostavila kofere u garderobi, popila 3 kafe, hektolitre vode i ubila me vrucina:D

Imas katamaran/trajekt direktno Split - (grad) Hvar. A polasci su na sljedecem linku http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1208

Druga opcija je, ako putujes autom. Kako je trajetna karta za auto poskupa, onda predlazem Drvenik - Sucuraj. Trajekt vozi oko pola sata (tim je karta i jeftinija cinimi se) ali ako ides u pravcu Hvara, Jelse, Vrboske..treba ti oko 2 sata puta ostrvskom cestom. (primjer cijene po osobi SPlit - S. Grad je 42 kn, auto 286, a Drvenik - Sucuraj po osobi 13 kn, auto 95)
Uglavnom sve cijene i redvoznje brodova imas na stranici www. jadrolinija.hr
Homoseksualaca ima najvise u gradu Hvaru i to pretezno talijana:D

Ostrvo Hvar jeste prelijep. Hvara (ostrva) se mozes samo dokopati ili preko Splita ili Drvenika:D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam odavno procitao post sa ovoliko korisnih informacija o necemu. :cat:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ah da, jos da dodam vizavi pitanja o nasilju. Kao sto sam ranije rekla, ja se sa nikakvim vidom nasilja nisam srela na Hvaru. Kao bilo gdje drugo, gledas svoja posla, ne diras nikoga i niko nece dirati tebe. Sretala sam auta sa BG ili NS i slicne registracije i nista im se nije desilo. Jedino auto koje sam vidjela da je stradalo na Hvaru je bilo ZG registracija. (opste poznati izljevi njeznosti izmedju dalamatinaca i zagrebcana).

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 01:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Helena je napisao:
Je li ostrva Hvara ili grada? :D

Dakle, bus Banjaluka - Split. Golubic vozi u 05:00 U Splitu si uz malo srece 10:50. Taman da stignes da kupis kartu za trajekt koji ide u 11:00 sati za Starigrad. Ako propustis taj, sljedeci je u 13:30 (mislim). Trajekt vozi cirka 1:45 - 2 sata. I tacan je kod isplovljavanja. U Starigradu, u luci odmah cekaju autobusi za Jelsu (preko Starigrada) i Hvar.
Ako ides Koletom (krece u 23:00 iz BL) u Split dolazis (opet uz malo srece) 04:45. Trajekt imas u 05:00. Ali kako se taj trajekt vodi kao teretni, s druge strane (Starigrad) nema busa:D Imas taxiste. Sa njima mozes da se pogadjas za cijenu. Nas je prevezao za 150 kuna do Jelse.

Npr. katamaran za Jelsu plovi svaki dan u 16:00 i vozi sat i po vremena. Prvo svraca u Bol pa onda u Jelsu. Tamo noci i rano ujutru ide ponovo preko Bola za Split. E sad, kako bus dolazi najkasnije u 11:00, treba da ubijes 5 sati na 300 stepeni u Splitu. Ja sam to jednom uradila i ne znam da li bih vise. Ostavila kofere u garderobi, popila 3 kafe, hektolitre vode i ubila me vrucina:D

Imas katamaran/trajekt direktno Split - (grad) Hvar. A polasci su na sljedecem linku http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1208

Druga opcija je, ako putujes autom. Kako je trajetna karta za auto poskupa, onda predlazem Drvenik - Sucuraj. Trajekt vozi oko pola sata (tim je karta i jeftinija cinimi se) ali ako ides u pravcu Hvara, Jelse, Vrboske..treba ti oko 2 sata puta ostrvskom cestom. (primjer cijene po osobi SPlit - S. Grad je 42 kn, auto 286, a Drvenik - Sucuraj po osobi 13 kn, auto 95)
Uglavnom sve cijene i redvoznje brodova imas na stranici www. jadrolinija.hr
Homoseksualaca ima najvise u gradu Hvaru i to pretezno talijana:D

Ostrvo Hvar jeste prelijep. Hvara (ostrva) se mozes samo dokopati ili preko Splita ili Drvenika:D

E ja sam išla tim katamaranom u grad Hvar, gad demit, pa stvarno je tamo prelijepo. Kupiću si kuću odmah na pjaci :D
Što se tiče Talijana pedera, pa njih ima najviše u Italiji (susrećem se svaki dan nažalost :sad3:)
Al ako odabereš grad Hvar za ljetovanje, susrešćeš gomilu mladih, nema uopšte porodica s djecom kao na Braču, nego je baš baš super. Cijene su iste kao u Italiji - znači skupkasto.
Katamaran je jeftinini nego trajekt i kraće vozi. PRedost trajekta je što možeš izaći i mrdat se, a dok katamaran samo sjediš kao u busu...
Katamaran ima ograničen broj mjesta, kad se budeš vraćao uzmi 2 dana ranije kartu za povratak, kad sam ja bila nestalo karata, pa smo se vraćali trajektom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]