Medolino je napisao:
pozz,
po netu sam gledao par varijanti. Ona kroz centar MB mi se nekako ne svidja sem ako ne idete u 3 ujutru, guzva je a guzve ce tek biti...
evo moj prijedlog:
Iz Austrije za SLO:
Prije same granice:
-Na iskljucenju 228 sići sa auto ceste. Na kružnom toku DESNO na cestu 67 ka Spielfeldu. Prijeći preko mosta, i prva DESNO.
-prolazi se kroz Gersdorf an der Mur, preko pruge, ispod autoceste i na raskrsnici DESNO na cestu 69 (Sudsteirische Grenz-Bundesstrasse). Prolazi se kroz Murfeld, Domhof.
-ulazimo u Mureck Grazer str, Hauptplatz, Nikolaiplatz, Griesplatz, Marburgerstr, NE IĆI u Radkersburgerstr. Već dalje u Marburgerstr, Misseldorf, preko Mure i ulazi se u SLO.
SLO:
Ulazimo na cestu 433, poslije mosta DESNO, serpentina i dalje I kraj mjesta Tratek i Zgornji Žgerjavci ulazimo u Lenart.
Vozimo kroz Partizansku cestu, na kraju ceste DESNO I DRUGA LIJEVO nas Ptujsku cestu 229 , I kroz Gočova, Biš, Trnovska Vas, Gomilci, Dolič, Janežovci I Placar se ulazi u Nova Vas pri Ptuju. Cesta se nastavlja na cestu 629, Slovenskogorska cesta, Osojnikova cesta I prilazimo centru Ptuja. Prelazimo na cestu 2, Ormožkom cestom preko rijeke, Mariborska cesta I spajamo se na put za Macelj.
Ukoliko je guzva ka Macelju, postoji rezervna varijanta:
Kod Zgornje Hajdine preći na cestu 432, I kroz Kidričevo, Lovrenc na Dravskem polju, Ptujska gora, Majšperk, Breg, Preša, Sveča, Stoperce, Rogatec I preko Doboveca u Đurmanec , granica sa HR.
A ako ides ovom varijantom hoceli se morati platit ona putarina od 35 evrica........pitam zato sto neznam kako su uveli placanje,jel moras na granici imati naljepnicu ili kad udjes na auto put u Sloveniju onda trebas kupit ili ????