banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 09:06 Danas je 16 Jun 2026, 09:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2008, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Svicarski putevi najbolji.. Ne zasmijavaj raju :P

P.S. Evo samo sto se vratih iz Bl i odma na sljaku :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
ajkula je napisao:
Svicarski putevi najbolji.. Ne zasmijavaj raju :P

P.S. Evo samo sto se vratih iz Bl i odma na sljaku :D

Vratilo se moje najdraze :roll: :lol: samo da znas koliko sam te se pozeliooooooooooo :P

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nije komsiluk macji kasalj :P Pitala jaranica za tebe :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
da su slovenci ocajni..jesu. Takav ponizavajuci odnos prema BiH pasosu , tacno da povratis...

Ali, ako ce napraviti autopuit, ja ne vidimd a je skupo 35 eura, iako im je zemlja u stilu "prva brzina, druga, treca...granica" :) al'autoput je autoput...
Onaj ko ide cesto...naravno da mu se isplati, a ko ide jednom u godini dana pa ako mu je i tada skupo, nek onda kupi sebi bus kartu i to je to :)
A prica o uzimanju hr turista zbog skupog autoputa mi je smijesna...
Pa pricalo seo putarini u Hr na relaciji ZG-Split u sezoni...pa opet 'stranci ' ga uglavnom koriste..dok domaci koriste zaobilazne loko relacije.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2008, 06:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Nije komsiluk macji kasalj :P Pitala jaranica za tebe :lol:

Ma pusti jaranicu bolan ja tebe volim :lol: :lol: a jaranica je tatrane :wink: :wink: :lol: :lol:
Neksi se ti meni vratila u jednom komadu to je vazno :P

@simplicity-jest bolan skupo za 70km dati 35 evrica a dionica ZG-ST je oko 400km pa ti vidi sta uporedjujes!!
A to ko kome otima turiste to ti mene netangira nimalo,samo zelim da mene nederu po djepu.Uostalom svak ima svoje misljenje i izbor,ja necu ici preko slovenije i tacka.

Nek se niko neuvrijedi na moje komentare,nije namjera bila da vrijedjam nekog samo sam napisao svoje misljenje :cat:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2008, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
nek onda kupi sebi bus kartu i to je to

Kamo srece da je to tako..."to je to".

Zasto placati usluge necega sto ne koristis? Autoput je do ulaza u Maribor. Koliko je to? 15tak km od granice (lupam)? I onda se vozis obicno cestom kroz naselja. Necu prevrtati staru pricu o guzvama...ko se god kroz SLo upustio na ljeto, pred bozic i usrks...zna o cemu je rijec:D
I HR su pravili autoput, pa se ne sjecam da su naplacivali "usluge imaginarnog autoputa", sto sad radi SLO.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2008, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
simplicity je napisao:
da su slovenci ocajni..jesu. Takav ponizavajuci odnos prema BiH pasosu , tacno da povratis...

a kakav je to odnos prema BIH pasošu? I kakav je to pasoš, vrijedan?
Slovenija ti nije vise exYU republika vec clanica EU i trenutno predsjedavajuca doticnom :lol:
a dok je Dodik i tebi slicni na vlasti u BL, RS i BIH i dalje ce se ostali tako odnostiti prema BIH pasosu :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko ne putuje busom ne zna sta je granica :D Na svakoj granici ista stvar. I zavisi "s koje strane ides".

Nisam ni ja ovaj odnos sa pasosima bash najbolje shvatila. Kakav? Imas vizu? Imas. Svercas? Jok. Dovidjenja i prijatno. Uvijek se nadje neko ko ce malo da zajebava da prostite ali i oni svasta trpe.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma ono izlazenje iz busa na Slo granici, a sada i hrvati su to poceli....
aljd stto izadjes, pa ti onda naredjuje, stani tu, prodji vamo..kao da te u zatvor primaju.
Ponasaju se kao da su svi sa BiH pasosem, sverceri ili polupismeni ljudi...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Istina, zna biti nervirajuce kad me "potjera" u 3 - 4 ujutru na izlazu iz HR prema BiH da izadjem iz busa, ali ne vidim drugi nacin da pregleda pasos? Posto na ulazu u HR i SLO skeniraju pasose/vize.

Simplicity, zamisli autobus od 40-50 putnika, od toga njih 30tak pijano. Piju cijelim putem, dodju na granicu i pocnu sa bahatim ponasanjem, dobacivanjem, provociranjem. Neka jedan pocne, jebiga nastrada cijeli bus. Nije kriv carinik, nego nekulturno ponasanje i provociranje od strane putnika. Vjeruj mi svega i svacega sam se nagledala u busu i na granicama. I koliko god pokusala da nadjem zamjerku "glupom cariniku" s vremenom sve vise uvidjam da oni rade samo svoj posao. :wink:
Nisu putnici samo sa BiH pasosima, ima tu i HR i AT pasosa. I svi mi moramo isti put na granici da predjemo. To je cijena putovanja busom :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2008, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
pozz,

po netu sam gledao par varijanti. Ona kroz centar MB mi se nekako ne svidja sem ako ne idete u 3 ujutru, guzva je a guzve ce tek biti...

evo moj prijedlog:

Iz Austrije za SLO:

Prije same granice:
-Na iskljucenju 228 sići sa auto ceste. Na kružnom toku DESNO na cestu 67 ka Spielfeldu. Prijeći preko mosta, i prva DESNO.
-prolazi se kroz Gersdorf an der Mur, preko pruge, ispod autoceste i na raskrsnici DESNO na cestu 69 (Sudsteirische Grenz-Bundesstrasse). Prolazi se kroz Murfeld, Domhof.
-ulazimo u Mureck Grazer str, Hauptplatz, Nikolaiplatz, Griesplatz, Marburgerstr, NE IĆI u Radkersburgerstr. Već dalje u Marburgerstr, Misseldorf, preko Mure i ulazi se u SLO.
SLO:
Ulazimo na cestu 433, poslije mosta DESNO, serpentina i dalje I kraj mjesta Tratek i Zgornji Žgerjavci ulazimo u Lenart.
Vozimo kroz Partizansku cestu, na kraju ceste DESNO I DRUGA LIJEVO nas Ptujsku cestu 229 , I kroz Gočova, Biš, Trnovska Vas, Gomilci, Dolič, Janežovci I Placar se ulazi u Nova Vas pri Ptuju. Cesta se nastavlja na cestu 629, Slovenskogorska cesta, Osojnikova cesta I prilazimo centru Ptuja. Prelazimo na cestu 2, Ormožkom cestom preko rijeke, Mariborska cesta I spajamo se na put za Macelj.
Ukoliko je guzva ka Macelju, postoji rezervna varijanta:
Kod Zgornje Hajdine preći na cestu 432, I kroz Kidričevo, Lovrenc na Dravskem polju, Ptujska gora, Majšperk, Breg, Preša, Sveča, Stoperce, Rogatec I preko Doboveca u Đurmanec , granica sa HR.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 07:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Medolino je napisao:
pozz,

po netu sam gledao par varijanti. Ona kroz centar MB mi se nekako ne svidja sem ako ne idete u 3 ujutru, guzva je a guzve ce tek biti...

evo moj prijedlog:

Iz Austrije za SLO:

Prije same granice:
-Na iskljucenju 228 sići sa auto ceste. Na kružnom toku DESNO na cestu 67 ka Spielfeldu. Prijeći preko mosta, i prva DESNO.
-prolazi se kroz Gersdorf an der Mur, preko pruge, ispod autoceste i na raskrsnici DESNO na cestu 69 (Sudsteirische Grenz-Bundesstrasse). Prolazi se kroz Murfeld, Domhof.
-ulazimo u Mureck Grazer str, Hauptplatz, Nikolaiplatz, Griesplatz, Marburgerstr, NE IĆI u Radkersburgerstr. Već dalje u Marburgerstr, Misseldorf, preko Mure i ulazi se u SLO.
SLO:
Ulazimo na cestu 433, poslije mosta DESNO, serpentina i dalje I kraj mjesta Tratek i Zgornji Žgerjavci ulazimo u Lenart.
Vozimo kroz Partizansku cestu, na kraju ceste DESNO I DRUGA LIJEVO nas Ptujsku cestu 229 , I kroz Gočova, Biš, Trnovska Vas, Gomilci, Dolič, Janežovci I Placar se ulazi u Nova Vas pri Ptuju. Cesta se nastavlja na cestu 629, Slovenskogorska cesta, Osojnikova cesta I prilazimo centru Ptuja. Prelazimo na cestu 2, Ormožkom cestom preko rijeke, Mariborska cesta I spajamo se na put za Macelj.
Kod Zgornje Hajdine preći na cestu 432, I kroz Kidričevo, Lovrenc na Dravskem polju, Ptujska gora, Majšperk, Breg, Preša, Sveča, Stoperce, Rogatec I preko Doboveca u Đurmanec , granica sa HR.

A ako ides ovom varijantom hoceli se morati platit ona putarina od 35 evrica........pitam zato sto neznam kako su uveli placanje,jel moras na granici imati naljepnicu ili kad udjes na auto put u Sloveniju onda trebas kupit ili ????

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 10:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hrna je napisao:
Medolino je napisao:
pozz,

evo moj prijedlog:

Iz Austrije za SLO:

Prije same granice:
SLO:
Kod Zgornje Hajdine preći na cestu 432, I kroz Kidričevo, Lovrenc na Dravskem polju, Ptujska gora, Majšperk, Breg, Preša, Sveča, Stoperce, Rogatec I preko Doboveca u Đurmanec , granica sa HR.[/quote]

A ako ides ovom varijantom hoceli se morati platit ona putarina od 35 evrica........pitam zato sto neznam kako su uveli placanje,jel moras na granici imati naljepnicu ili kad udjes na auto put u Sloveniju onda trebas kupit ili ????

brzina kretanja ce ti tom cestom biti 20-30km na sat :lol: regionalna, po brezuljcima itd. ali da je pusta jeste, neces sresti 10 auta :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Edit: ne procitam a odgovorim :)
Pa, ako je kolona na macelju 10 km isplati se ici tom cestom 432...
a, sto se tice ovo sto hocu da obidjem maribor preko lenarta mislim da oni koji budu isli kroz grad nece biti nesto previse brzi od mene.
A, i treba upoznati ljepote SLO... :)
Nek izgubim i sat vremena u odnosu na onaj put (a ne vjerujem) i isplati se.
Problem je sto djubrad racunaju ono malo obilaznice poslije kruznog toka na ulazu u mB iz pravca Avstrije da tu mora biti vinjeta...
Ja sam ranije, kad je macelj pun, isao na Dobovec pa pokraj Rogaske Slatine ka Slovenjskoj Bistrici, jedan dio krivine, ali, dodjes na granicu i drugo auto... :-)

Da, vinjeta vrijedi samo za autoceste...

evo i krate gdje mozete da vidite gdje vazi vinjeta:

http://www.cestnina.si/doc/karta%20-%20 ... %20SLO.pdf

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ne znam sta da ti kazem, zaustavi se kod mene, dobices ladno pivo ili sladoled :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Medolino, ti si zakomplikovao da zla boga...

Idemo ovako...

Obilaznica je obilaznica, nije auto put jer nema oznake ali svejedno je treba obici jer nam nije neophodna. Kako?

Odmah nakon onog velikog kruznog toka gdje grade onaj nadvoznjak po izlasku skrenuti desno. Ima nakon 50 metara odvajanje koje ide kroz sam grad Maribor i pravac prema Ljubljani i sve do Slovenske Bistrice. Tu silazak sa auto puta i nazad prema Ptuju.

E Ptuj - Macelj je ljeti uvijek zakrcen, dakle njega otpisujemo i nastavljamo prema Ormozu, to jest odvajamo se na jednoj ostroj krivini/raskrsnici desno za Zagreb (ima tabla), odnosno Varazdin. Od Varazdina do Zagreba lagano i na kraju Jasenovac-K.Dubica ukoliko se ide petkom. Nedeljom obratno.

Ovako izmedju Graca i Zagreba utrosite svega 15-20 minuta vise, naravno ako na obe trase izbrisemo granice. Samo sto na granici prema Varazdinu nikad ne stoji vise od 5 auta, ako i toliko.

Eto, ako ima jos koje pitanje?

Edit: Jos je brze: Graz-Lenart-Varazdin-Zagreb, samo ja jos nisam isao tamo...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

medo sreco,tebi ko da je navigacija - gps ugradjena...izbacujes ova mjesta samo tako... :D :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 19:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Medolino, ti si zakomplikovao da zla boga...

Idemo ovako...

Obilaznica je obilaznica, nije auto put jer nema oznake ali svejedno je treba obici jer nam nije neophodna. Kako?

Odmah nakon onog velikog kruznog toka gdje grade onaj nadvoznjak po izlasku skrenuti desno. Ima nakon 50 metara odvajanje koje ide kroz sam grad Maribor i pravac prema Ljubljani i sve do Slovenske Bistrice. Tu silazak sa auto puta i nazad prema Ptuju.

E Ptuj - Macelj je ljeti uvijek zakrcen, dakle njega otpisujemo i nastavljamo prema Ormozu, to jest odvajamo se na jednoj ostroj krivini/raskrsnici desno za Zagreb (ima tabla), odnosno Varazdin. Od Varazdina do Zagreba lagano i na kraju Jasenovac-K.Dubica ukoliko se ide petkom. Nedeljom obratno.

Ovako izmedju Graca i Zagreba utrosite svega 15-20 minuta vise, naravno ako na obe trase izbrisemo granice. Samo sto na granici prema Varazdinu nikad ne stoji vise od 5 auta, ako i toliko.

Eto, ako ima jos koje pitanje?

Edit: Jos je brze: Graz-Lenart-Varazdin-Zagreb, samo ja jos nisam isao tamo...

2 miliona kamiona, zna se uletiti u kolonu i ne pomjeriti i po 2 sata

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tja, kazem da nisam isao :) A na papiru zvuci bolje nego moja isprobana opcija.

Cek, od Maribora preko Lenarta se ide za Madjarsku? Cisto sumnjam da je guzva od Lenarta prema Varazdinu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
medo sreco,tebi ko da je navigacija - gps ugradjena...izbacujes ova mjesta samo tako... :D :D

google map :-)

Sta znam... Mozda se i isplati ici na Ormoz...
Ne znam, nisam nikad isao tuda okolo.
Sto se obilaznice tice u MB, cims a onog kruznog toka u Pesnici skrenes DESNO moras imati vinjetu. Za taj put vinjeta vazi i to je caka, da nije tog svi bi isli starim putem iz Sentilja do Maribora...

Nema veze, mozda ce jos neko nesto pozitivno da napise. :)

Gledajuci ono sto sam gore napisao, put do Ptuja nije nesto dulji nego ono preko MB.
A, mozda i probam to od Lenarta na Ormoz pa Varazdin....

Ajde da razmijenimo iskustva :)

Ni zrna neprijatelju!
Ne damo 35 evrica! :-)

Vrh

[ 97 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]