banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 19:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Kefalo imas kafu :drinking:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
hvala hvala! :)))) kad placas? moze sutra? ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2005, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
indijanka je napisao:
Kefalo imas kafu :drinking:

a moje pivo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2005, 18:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
kefalo je napisao:
hvala hvala! :)))) kad placas? moze sutra? ;)

Kad dodjem u Bec :D Ili negdje u parkicu :drinking: Biraj :P

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2005, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
moze u parkicu sutra navece? nedjelja? ;)

p.s.
lisa simpson
sta je sa tobom? kad od tebe lijeze kafa? ;)

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta: Re: Austrijska viza
PostPoslato: 03 Mar 2008, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
E ljudi, ako uzmem Austrijsku vizu sa jednim ulaskom, ja jel da mogu da svrljam po zemljama potpisnicama sengena, samo ne smem da izadjem iz te zone jer mi je viza ogranicena na taj ulazak, e sad mene interesuje nesto drugo, jel knezevina Monako potpisnica sengenskog sporazuma. Planiram na leto da se vozam po toj obali pa me zanima jel mogu da prodjem kroz Monako. I jel se teze dobija viza ukoliko se trazi na vise ulazaka :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ne znam što si tražio na samo 1 ulazak.. Obično dobiješ mult... Možeš ući u Monako, al ako jednom izađeš iz Šengena, više ne možeš ući... I nemoj izaći nakon što ti istekne viza, jer se dobija kazna na 9 godina zabrane ulaska u Šengen... Znači, možeš boraviti onoliko dana koliko ti piše...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nisam trazio jos nego treba da trazim, pa prikupljam potrebne informacije. Znaci da trazim multi ulazak, jer nema razlike u tezini dobijanja.

p.s. ja prosle godine napustio italiju u 23.50 (otprilike) a viza mi isticala u 0.00, i kad je Slovenac uzeo pasos pogleda i kaze, "Jos jedan dan ti traje viza?!?" i ja njemu kao "da da" i on lupi pecat i pusti me. Ja tek kad sam krenuo iz italije skontao da mi je to zadnji dan za vizu i da cu biti u EU za vrem isteka, al eto imao sam srece, zato cu sada paziti :D :D :D Hvala u svakom slucaju :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam za to jer sam čula za dosta slučajeva... Stavi mult, nema nikakve razlike... Dobićeš vizu jer si redovan student... Jedini problem vize je čekanje u redu i put u Sarajevo... Ne zaboravi 30-50€ po danu. To im moraš pokazat, a meni su pokvarenjaci tražili potvrdu iz banke koja se plaća 5 maraka nije moglo samo ono da odštampaš izvod s kartice...

P.S. Sretno! :D

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvala, al ja cu sada ici na austrijsku vizu, a ona se moze predati ovde u konzulatu. Jes da se duze ceka ali opet ustedim pare sto bi 2 puta isao za sarajevo.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Hertzog je napisao:
Hvala, al ja cu sada ici na austrijsku vizu, a ona se moze predati ovde u konzulatu. Jes da se duze ceka ali opet ustedim pare sto bi 2 puta isao za sarajevo.

Uzmi vizu sa vise ulazaka jer se mnogo vise isplati (pogotovo ako mislis napustati Austriju i svrljati malo).Poostrili su poslednjih 2 godine procedure sto se toga tice.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Info, nisi pitao najbitnije!!! Da li će mu neko u Francuskoj praviti problem kad bude tražio smještaj zato što je dobio vizu na osnovu garantnog pisma nekog ko živi u Beču? Nije on planirao samo da se proveze kroz Italiju ili Francusku, nego da boravi par dana u nekom Hostelu ili slično. Da li oni traže dokumente radi onih boravišnih taksi i da li toga uopšte ima tamo i da li bi moglo biti problema zbog toga?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I mene to zanima, hvala sto si postavio. Ja znaci samo uzimam austrijsku vizu al necu ulaziti u austriju. U Italiji imam smestaj tako da se ne brinem za to, ali kakav je fazon sa francuzima jer mislim da produzim para dana dole na more, naravno kao sto Sondri kaze Hotel ili Hostel, nije bitno, al te boravisne taxe, jel tu moze biti nekih problema. Jer nije bas da mi se dobija zabrana ulaska u EU zbog gluposti

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po pravilima ne smiješ biti u drugoj zemlji šengena više od 3 dana. Ako te uhvate, najebao si. Jer ta viza je u principu obična + tranzitna kroz šengen.... Al ja sam prošle god bila nakon skijanja u Francuskoj još 7 dana u Italiji i niko me nije uhvatio jer kad uđeš jednom u šengen više te ne pregledaju na međugranicama, odnosno nisam dobila pečat kad sam izašla iz Fr i ušla u Italiju. Ako udare pečat ne može biti u toj zemlji više od 3 dana. Al sad pošto nam je već Slovenija Šengen, onda neće biti niko ni na talijanskoj granici. Ja sam sad išla autom i nije bilo nikog. Sad - u januaru baš kad sam išla na skijanje, znači bilo je turista, kod Venezije 2 sata čekali na autoputu. Nema nikad nikog, al nek se pazi.
Što se hostela tiče, nema veze ima li vizu ili ne, niti od koje je zemlje. Ja sad idem u Španiju idući mjesec, pa ti mogu javit... Mislim ako ne odeš prije... Pasoš se uzima samo kao važeći dokument jer obično naša lična nije validna.
A boravišne takse, šta podrazumijevate pod tim? Ja to nisam nigdje plaćala koliko se sjećam.
Suma sumarum - ako ti ne udare pečat na ulasku u It ili Fr, možeš da budeš sve te dane u EU. Ako udare, jeb ga, javi se, pa bar u Bologni da se napijemo.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 21:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
EiLeen je napisao:
Po pravilima ne smiješ biti u drugoj zemlji šengena više od 3 dana. Ako te uhvate, najebao si. Jer ta viza je u principu obična + tranzitna kroz šengen.... Al ja sam prošle god bila nakon skijanja u Francuskoj još 7 dana u Italiji i niko me nije uhvatio jer kad uđeš jednom u šengen više te ne pregledaju na međugranicama, odnosno nisam dobila pečat kad sam izašla iz Fr i ušla u Italiju. Ako udare pečat ne može biti u toj zemlji više od 3 dana. Al sad pošto nam je već Slovenija Šengen, onda neće biti niko ni na talijanskoj granici. Ja sam sad išla autom i nije bilo nikog. Sad - u januaru baš kad sam išla na skijanje, znači bilo je turista, kod Venezije 2 sata čekali na autoputu. Nema nikad nikog, al nek se pazi.
Što se hostela tiče, nema veze ima li vizu ili ne, niti od koje je zemlje. Ja sad idem u Španiju idući mjesec, pa ti mogu javit... Mislim ako ne odeš prije... Pasoš se uzima samo kao važeći dokument jer obično naša lična nije validna.
A boravišne takse, šta podrazumijevate pod tim? Ja to nisam nigdje plaćala koliko se sjećam.
Suma sumarum - ako ti ne udare pečat na ulasku u It ili Fr, možeš da budeš sve te dane u EU. Ako udare, jeb ga, javi se, pa bar u Bologni da se napijemo.... :lol:

ako si spavala u hotelu, hostelu itd.uracunato ti je u cijenu :wink: a oko boravka u drzavi u kojoj ti nije izdana viza ti je do osobe koja provjerava dokumente ( u hotelu ) znaci ako te uhvate zabrana ulaska u EU u narednih par godina i kazna novcana

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nista EiLeen javi kako si prosla u spaniji pa da znam. Ja sam baksuz pa cu zaglaviti robiju :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja kad sam prosle godine isao u IT, svi su mi lupali pecate. Isao sam vozom iz zagreba, pa e znam kakva je situacija kad idem autom, sto planiram ove godine. Uglavnom javi kako si prosla a ja cu jos da se raspitujem. Od viska glava ne boli :D U Svakom slucaju meni su najkriticnija ta tri dana u FR jer idem u hotel, al ne bih ostajao duz od toga. Znaci sve mi zavisi od lupanja pecata na granici It/Fr :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 00:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Najebaćeš :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Nista EiLeen javi kako si prosla u spaniji pa da znam. Ja sam baksuz pa cu zaglaviti robiju :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja kad sam prosle godine isao u IT, svi su mi lupali pecate. Isao sam vozom iz zagreba, pa e znam kakva je situacija kad idem autom, sto planiram ove godine. Uglavnom javi kako si prosla a ja cu jos da se raspitujem. Od viska glava ne boli :D U Svakom slucaju meni su najkriticnija ta tri dana u FR jer idem u hotel, al ne bih ostajao duz od toga. Znaci sve mi zavisi od lupanja pecata na granici It/Fr :-? :-? :-?

Ako je ovako kako je Mr.Dreamy napisao, onda bolje nemoj riskirati.... A ja idem u Španiju s drugom vizom i ricevutom od permessa, tako da nismo u istoj situaciji... Jedino što se tiče kontrole u hostelu gdje ću spavat.

P.S. U Fr sam bila u hotelu, onda je očito bila uračunata taxa. Al ja nisam pokazivala svoj pasoš tamo, samo je momak ostavio svoj...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al znaci ja mogu 3 dana u svakom slucaju da budem u FR bez problema??? :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to ti je tranzit. Al samo u Fr, jer ti to obuhvata 3 dana tranzita kroz Šengen. ako nisi siguran nemoj se za*ebavat, ne isplati se dobit kaznu 9 godina...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]