EiLeen je napisao:
Breskvice, pa i Austrija je priznala Kosovo. Što te to nije ražestilo?
Za ostale (upućeno svima koji vjeruju u ovaj ideal) koji misle da je RS država:
nije. Neće biti. Živite u Bosni i Hercegovini. Zašto to ne shvatite? Što se prije pomirite sa tim, bićete mirniji...
I glupo mi je što ste počeli o politici. Ovo je trebala biti ljetna tema, da ljudi pišu svoja iskustva...
Eileen samo sam cekala takav komentar

zaista super argument nema sta, s obzirom da je tema ljetovanje u HR

ali da odgovorim posto mi se to vec par puta nabijalo na nos da (trenutno) zivim van prelijepe BL i RS
Austrija je sto se tice vanjske politike zemlja koje nema svoje misljenje, nego radi onako kako im se naredi od strane velikih sila tj Amerike i Njemacke. Da se pitalo naroda nikada se nebi priznalo ili mislis da Austrijanci vole siptare i da im je kao stalo do njih? kao da se njih nesto pita?
Inace ovdje je vecina stanovnista revoltirana i protiv EU su, jer je ekonomska situacija i politicka sve gora i napetija. Tako da u Becu radikalna stranka od HC Strache osvaja sve vise glasova. Inace taj Strache podrzava Srbe i kaze da je otimanje Kosova nevjerovatna nepravda koja je ucinjena itd..
A Peter Handke, jedan od najpoznatijih austrijskih knjizevnika je veliki prijatelj Srba i boravio je par puta na Kosovu i u nasim manastirima
Takodjer u Austriji Srbi nikada nisu bili konstitutivan narod pa izbrisani iz ustava 1991.. nikada nisu gubili radna mjesta i bili proganjani unutar te drzave na osnovu svog imena prezimena i nacionalnosti, od 1990 pa na dalje, nisu Srbi ubijani pa bacani u Dunav kao sto su bacani u Dravu i Savu, niti su brisane srpske porodice po austrijskih gradovima a ljudi koji su pocinili takve zlocine u HR su jos aktivni u saboru i politici itd itd. da ne nabrajam dalje
A inace, meni je u Austriji i vise nego odlicno (kao i vecini Srba, kojih je samo u Becu preko 100.000 ) jer mogu da budem ono sto jesam i nemam apsolutno nikakvih problema sto sam Srpkinja i pravoslavne vjere. Nigdje nije bila prepreka do sada. Znaci imam sva ljudska prava i slobodu, za razliku od HR