banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 13:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2381 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2024, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
skypostman je napisao:
Tomislav da, usput sam svratio na vodopad Kravice. Evo gledam sad 13km duze, a neuporedivo bolji put.

I meni. Evo juče sam prošao.
Ja često idem na Doboj-Zenica-Sarajevo-Konjic ... jer ima solidno autoputa, i opet puno bolje nego preko Jajca, Bugojna, Vakufa.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2025, 04:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Grci dižu boravišnu taksu na čak osam evra po danu, definitivno će mene odvratiti da ih pohodim, a i svakako moj doprinos grčkom turizmu je bio minoran.

Ja sam za osam evra mogao kupiti dva girosa.

Zidaju se toliki smještaji, cijene aviona dž i sad odjednom pohrle toliki turisti koji svima smetaju.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Nemam pojma je li ova tema adekvatna, ali:

Da li je iko bio u hotelu Kardial samo na u termalnom, welness dijelu?
Prvo pitanje - je li dobro, preporučujete li?
Drugo - postoji li kao dnevni pass, odeš, budeš nekoliko sati i vratiš se kući?
Malo sam gledao na sajtu i nisam uspio naći, sve neke ponude sa smještajem, ali nisam gledao detaljno.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 15:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Bio sam ja, možeš kupiti dnevnu ulaznicu za unutrašnji, vanjski ili oba bazena. Masažu i ostale usluge(masaža i sl) plaćaš posebno.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa jel ti bilo dobro?

Ne znam ni kakva je voda, volim da je izuzetno vrela, a ne mlaka kao u Laktašima.

Je li Vrućica naša najbolja banja?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Ja sam prošle godine u razmaku od 10-ak dana bio i u Kardialu i termama Ozren. Pa mogu to uporediti i reći utiske. Ako možeš otići do termi Ozren, meni su bolje. Više je džakuzija sa toplom vodom, voda u velikom bazenu možda kao u onom u Kardialu. A lako se može otići i do slane sobe, parnog kupatila i saune. I za noćenje je bolje. Novije i fino uređene sobe i hrana je ok.

Imaš u opciji dnevne karte.

Imaš i Kulaše. Tamo nisam bio i oni su renovirani/sređivani skoro.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 17:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I da, ako možeš idi radnim danima. Vikendom bude solidna gužva u termama Ozren.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 18:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
points je napisao:
Pa jel ti bilo dobro?

Ne znam ni kakva je voda, volim da je izuzetno vrela, a ne mlaka kao u Laktašima.

Je li Vrućica naša najbolja banja?
Meni jeste ali nisam ti ja reper za to, obzirom da nikad nisam išao u wellness. U unutrašnjem bazenu je voda preko 30°C, možda bliže 40°. Za moj ukus pretopla za banjanje (insče se volim istuširati baš vrelom vodom). U vanjskom je prijatno topla.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2025, 20:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2023, 16:24
LeonN je napisao:
Ja sam prošle godine u razmaku od 10-ak dana bio i u Kardialu i termama Ozren. Pa mogu to uporediti i reći utiske. Ako možeš otići do termi Ozren, meni su bolje. Više je džakuzija sa toplom vodom, voda u velikom bazenu možda kao u onom u Kardialu. A lako se može otići i do slane sobe, parnog kupatila i saune. I za noćenje je bolje. Novije i fino uređene sobe i hrana je ok.

Imaš u opciji dnevne karte.

Imaš i Kulaše. Tamo nisam bio i oni su renovirani/sređivani skoro.

Ja u termama Ozren nisam bila, al sam od ljudi cula slicno sta si ti rekao, s tim da je navodno u Vrucici bolje ako ides na par dana posto ima citav kompleks za prosetati, voziti bajseve i sl.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Terme Ozren vrh. Od hrane, preko vode do svega ostalog. Bila prosle godine preko zime. Ko voli da se brcka u toploj vodi dok je vani ledeno, da uziva u odlicnoj hrani...onako bas da pasivno odmara, bez nekih aktivnosti i dodatnih sadrzaja- odlican izbor. Tad su bili i povoljni, sad su malo manje, ali i sve drugo je. Nisam ljubitelj tih dnevnih odlazaka, neka tri- cetiri dana u komadu su bas gotiva.
U Kardijalu mi je bio manji gust. Mada je i tamo voda fina, mlaka, pa i topla... I da, ljeti ne bih u takva mjesta ni privirila. Samo zima, eventualno kasna jesen ili rano proljece.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 06:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2015, 23:44
Nije loša ideja terme Ozren,samo da nije velika gužva ? Živim 60tak km od mora pa mi ga je preko glave...skoro svaki drugi dan se zaletimo od 15h do 20h i dosta

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 07:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljeti sigurno jeste krkljanac.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
skitnica je napisao:
Terme Ozren vrh. Od hrane, preko vode do svega ostalog. Bila prosle godine preko zime. Ko voli da se brcka u toploj vodi dok je vani ledeno, da uziva u odlicnoj hrani...onako bas da pasivno odmara, bez nekih aktivnosti i dodatnih sadrzaja- odlican izbor. Tad su bili i povoljni, sad su malo manje, ali i sve drugo je. Nisam ljubitelj tih dnevnih odlazaka, neka tri- cetiri dana u komadu su bas gotiva.
U Kardijalu mi je bio manji gust. Mada je i tamo voda fina, mlaka, pa i topla... I da, ljeti ne bih u takva mjesta ni privirila. Samo zima, eventualno kasna jesen ili rano proljece.

Bila.
Soba odlična.
Imali samo 1 noćenje sa doručkom tako da za ostalu pansionsku ishranu ne znam, doručak je bio onako, dobar.
Bazeni i ostale spa usluge dobri (nije bila gužva kad smo mi išli al smo išli na početku sezone nešto).
Što se tiče dodatne usluge na bazenu, tj roštilja....jaako slab izbor i dosta skupo.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U punom pansionu je dobra hrana. Bolja nego u Kardialu.

Ljeti kada radi i vanjski ("čisti") bazen je ogromna gužva vikendom.

Nema se gdje za prošetati, osim otići prevozom do Ozrena.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

S tim da je i zimi otvoren vanjski bazen sa pravom, izvornom termalnom vodom (dakle, voda je mutna, isparava, temperatura je nesto izmedju tople i vruće) sto je poseban dozivljaj. A nema guzve. Mada je solidno do prilicno posjeceno.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To me zanima, to primarno izvorište, to mi je jako interesantno.
Nemam vremena sa spavam tamo, ne troši mi se na to dan, jer ću skoknuti nakratko do Gradiške uskoro pa da odem negdje gdje nije predaleko autom.

Nikad dosad nisam čuo za terme Ozren, hvala na preporuci!
Realno je li brže autom Gradiška - Vrućica ili Gradiška - Ozren? Vidim šta kaže Maps, ali pitam vas stručnjake :)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tu ti ne mogu pomoci posto nisam vozac. Sjecam se da smo se vodili google mapom u dolasku, sto je dovelo dotle da smo, negdje pred cilj, u jednom momentu prelazili preko nekih kaljuga i nekog improvizovanog mostica, sve je izgledalo totalno divlje, cak smo mislili da smo zalutali, ali smo se ipak na kraju nekako iskobeljali i dosli do cilja. U povratku smo ipak isli nekim drugim, pitomijim, vjerovatno duzim, putem....

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 01 Apr 2025, 17:28, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Put za Kardial preko Čečave je meni fin za voziti, a od Doboja prema Termama Ozren zna biti smor.

A vremenski ti je to slično.

Gdje god da odeš nećeš pogriješiti, ali meni bolji ugođaj daju terme Ozren.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
skitnica je napisao:
Tu ti ne mogu pomoci posto nisam vozac. Sjecam se da smo se vodili google mapom u dolasku, sto je dovelo dotle da smo, negdje pred cilj, u jednom momentu prelazili preko nekih kaljuga i nekog improvizovanog mostica, sve je izgledalo totalno divlje, cak smo mislili da smo zalutali, ali smo se ipak na kraju nekako iskobeljali i dosli do cilja. U povratku smo ipak isli nekim drugim, pitomijim, vjerovatno duzim, putem....

Ja sam išao nekim putem koji je bio označen, pa smo opet prolazili kraj nekih deponija smeća i sranja, da sam se razmišljao gdje idem i zašto to sebi radim.
Same terme su mi okej, samo mi se taj ugođaj okruženja nije svidio...

Iskren da budem, ja to ne bih baš zvao termama. Jeste da imaju termalnu vodu koja je super, ali nedostaje taj ugođaj smiraja, opuštanja i odmaranja. Doživljaj mi je više kao na Akvani..

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2025, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ok. To je individualno. Zavisi sta ko voli i sta kome u datom trenutku treba...Meni je totalno nebitan taj put i okruzenje. Bitna mi je bila izolacija od svega i totalno hedonisticka pasiva. A to tamo imas. Poredjenje sa Akvanom ipak nije fer, na mnogo nivoa. Pocev od termalne vode koja nije neki uzgredni detalj u ovoj prici....

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2381 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]