Mamma:) je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Zar se ne može iznajmiti neki privatni aviončić, ovde u BL ima takvih aviona koji lete turistički čak do Albanije, a to kruženje košta oko 100KM.
kakav je to avioncic za 100KM? dokle ga moram gurat'?
Mislim da se Fiki malo zeznuo, ne vjerujem da toga ima...plus što ti i za njega treba ganjati dozvole za polijetanje, prelet, slijetanje, itd, itd...ako to postoji, vjerovatno nije problem to riješiti, ali treba vremena, a čini mi se da ga baš i nemaš.
Plus što nije dao nikakav konkretan sajt, broj telefona, itd...
Mamma:) je napisao:
Euroth je napisao:
Po kilometru bi te izašlo oko 260 maraka, ali vjerujem da bi se moglo pogoditi za manje, ali ne znam koliko je to srećna opcija uopšte.
po kilometru bi me izaslo 260 marona?? sto to, da taj taksi ne leti?!
Mislio sam: "računajući po kilometru, put bi te izašao 260KM", pogrešno si me razumjela (moja greška).
Otkud računica?
U BL je taksi po kilometru u prosjeku 1.30KM...start od 2KM nećemo računati : )...ZG-BL je 190 kilometara. Zaokružimo na 200. To ti izađe 260 maraka samo u jednom smijeru...dakle, u oba (da dođe po tebe i doveze te) smijera bi ti bilo 520KM.
Mada oni od tih 1.30KM/km imaju debelu zaradu, a nemaju previše posla, tako da vjerujem da bi te i za 150-200 maraka dovezao. Treba pitati...vidiću danas-sutra, kad sretnem taksistu, ako se sjetim pitati.
Mislim da je ZG taksi dosta skuplji, a i on bi ti naplatio u oba smijera - "da ima za sebe, za povratak u ZG", tako da te ta varijanta ne bi izašla jeftinije.
Taksisti na aerodromu, koji "dočekuju" lupaju po ušima, o tome ni ne misliti.
Imaš i one neobilježene koji sjede tamo i kupe ljude po autobuskim i aerodromima, on bi mogao doći manje.
(Jednom sam se vraćao u BL negdje iz Federacije...i na autobuskoj mi priđe čovjek...kaže hajte sa mnom, naplaćujem koliko i bus (oko 20-30 maraka, možda...), a prije stižete, i vozim vas direkt do vrata...bila je još jedna žena u autu, on i nas dvoje...fakat, sve bilo ok, s njim, brzo smo stigli, "normalno" je vozio, itd...ali treba tu biti ipak oprezan, svakakvih budala ima.)
((Btw...imam još broj od tog tipa, ako hoćeš tako da probaš, možda bi za neke pare došao po tebe u ZG i dovezao te do BL?))