banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 13:39 Danas je 15 Jun 2026, 13:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
Pravite frku oko ničega. Nije to dobivanje vize da te mogu odbiti zbog toga što si student. Ja sam čak četri puta u zadnjih godinu dana putovao u Veliku Britaniju sa kolegom koji je student u BL i obojica imamo HR putovnice i uvijek uredno prošli. Jedino što uvijek pitaju jest imaš li povratnu kartu za natrag, to pokažeš i gotovo... ova rasprava odi na ovaj-onaj aerodrom mi izgleda kao da švercate drogu pa želite kriomice uvesti u Veliku Britaniju. Sa HR putovnicom ne treba viza tako da ne morate dokazivat nikome da ste u radnom odnosu bla bla bla ... morate samo znati objasnit kud idete, imati povratnu kartu uz sebe i pokazat im da imate dovoljno para za ostat u zemlji (ako pitaju) i FINITO! Dakle klasična pitanja. Velika Britanija ima malo nešto stroži imigracijski režim jer zbog svog geografskog položaja može svakog turistu detaljno ispitat kojim povodom je došao u zemlju, ali to ne znači da ih šalje natrag zbog svake sitnice i da moraš molit Boga da te puste na granici ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Pa iskreno nemam nikakvog razloga boravka.nemam cak ni rezervisan hotel.
Uspio sam preko nekog lika da dobijem povratnu kartu za London za 30Eur.Letim u cetvrtak(pocetkom oktobra)iz Ljubljane,neznam na koji se aerodrom slece,nisam gledao,vracam se u nedelju,znaci 4 dana.
Posto je karta jeftina a imam CRO pasos rekoh da iskoristim priliku.
Sad mene zanima,pricate o lovi,dovoljno love.Sta znaci dovoljno?
Koliko je po njima dovoljno za 4 dana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 19:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
4 dana u GB, sa plaćenom kartom

spremi lagano 500 evrića

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ratkop je napisao:
Pa iskreno nemam nikakvog razloga boravka.nemam cak ni rezervisan hotel.
Uspio sam preko nekog lika da dobijem povratnu kartu za London za 30Eur.Letim u cetvrtak(pocetkom oktobra)iz Ljubljane,neznam na koji se aerodrom slece,nisam gledao,vracam se u nedelju,znaci 4 dana.
Posto je karta jeftina a imam CRO pasos rekoh da iskoristim priliku.
Sad mene zanima,pricate o lovi,dovoljno love.Sta znaci dovoljno?
Koliko je po njima dovoljno za 4 dana?

O boze... Za London su svi letovi tako jeftini.... :cry: :cry: :cry: Sh :cry: o nisi letio iz Zagreba? i oni imaju za London.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
zato što čovjek studira u austriji. pročitaj prije nego što lupiš

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 20:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
escon, dam ti jedna slucaj. kolegu odbili na heathrowu, ispitivali ga 4 sata, pokusao kasnije na malim spomenutim aerodromima al sipak, zaveli ga u komp. :D

drugi primjer, tip se osisao na celavo iz fore ,takodje i svog sina. sve uredne papire imali, na aerodromu zaustavljeni, gledali u njegov mobilni i pitali ko ti je ovaj, ovaj ovaj, i lijepo mu udarili zabranu.

tako da ta prica povratna karta, i ostale stvari su teorija, al praksa je drugacija. ne zelim da uplasim Ratkopa, samo kazem covjeku da bude spreman na sve.

i ja sam dosao sa povratnom kartom na mjesec dana a u pasosu viza na godinu. i bi mi glupo kad me covjek pita za povratnu i ja mu pokazem a zna da imam vizu na god. bas mi je licio na prosjecnog murjaka. :D

ako mislis spavati po hotelima u londonu, onim sa 2 ili 3 zvjezdice racunaj oko 60-100 funti noc. mozda ti je bolje da odes na google i trazis jeftine hotele. ponesi papir ili indeks da si student. eto sad na osnovu zadnjeg posta vidim da studiras u austriji pa ako im pokazes njihov indeks vjerovatno prodjes bez nekih glupih pitanja.

500 eura je malo za 4 dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:
zato što čovjek studira u austriji. pročitaj prije nego što lupiš

Pa shta... Mozda je sad u Bl... Mozda nije znao da imaju ti letovi i iz Zagreba... Koji ti je?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U majku mu,uhhhh 500eurica.
Jeste sigurni??? Za 4 nepuna dana. Pa bio sam u italiji 5 pa nisam potrosio 500

U AT sam. Ljubljana je najbliza i najjeftinija

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2007, 22:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2007, 10:35
spavac je napisao:
escon, dam ti jedna slucaj. kolegu odbili na heathrowu, ispitivali ga 4 sata, pokusao kasnije na malim spomenutim aerodromima al sipak, zaveli ga u komp. :D

drugi primjer, tip se osisao na celavo iz fore ,takodje i svog sina. sve uredne papire imali, na aerodromu zaustavljeni, gledali u njegov mobilni i pitali ko ti je ovaj, ovaj ovaj, i lijepo mu udarili zabranu.

ne znam, ja sam lično bio 4 puta samo ove godine u VB i nikakvih ama baš nikakvih problema nisam imao ni ja niti moj kolega, oboje sa HR pasošima. Isto znam dosta ljudi sa HR pasošima koji su išli u VB i od nikoga nisam cuo da je imao ikakvih problema na granici. Uvijek postoje iznimke, no to je 1:1000 i upravo zbog toga ne treba čovjeka toliko plašit jer isto ako naleti na nekog policajca na granici sa Mađarskom kojem žena prošlu noć nije dala može ga isto zezat i na kraju ne pustit u Mađarsku. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ratkop je napisao:

Mislim da mozes i jeftinije proci. Ima jeftinih hostela i tako neceg... ja ne znam, ja sam boravila kod tetke u Mancesteru. London jeste skup, ali ima i jeftinih mjesta, samo ako znas ;)

Moja procjena je da bi mogao proci i sa 400 KM, ako neces piti po pabovima, ici u restorane, na operu - ukratko, na ona mjesta koja cine kulturnu zilu Londona :lol:

Moja preporuka: cuvaj se indijaca i pakija. znaju zajebati po radnjama i mjenjacnicama. jos jedna preporuka: funte mjenjaj samo u posti u UK, ili jos bolje, ponesi funte sa sobom.

Sretnoooooooooooooo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 13:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2007, 22:47
najjednostavnije ti je da zovneš ambasadu velike britanije u zagrebu i pitaš šta ti sve sem putovnice treba.. ovako, na forumu, možeš dobiti nepotpunu informaciju i mogu te vratiti zbog neke gluposti..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:

Zavisi u kojim si bio gradovima i shta si sve vidio... Italija je isto skupa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
ratkop je napisao:
Kako mislis da me odbiju?
Pasos je nov,dobio sam ga pre mesec dana.
Zaposlen nisam,studiram u AT.
Kakvih bi to problema mogao imati,kakve papire popunjavam?

A koliko si cekao na pasos? Uopste na dobijanje drzavljanstva Rep.Hrvatske, jer sam i ja predala papire poodavno i jos cekam. I jesi li predao papire u Bl?
Ajd, majke ti napisi, vec se pribojavam tih sporih procedura.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pasos.licnu i vozacku sam dobio za 10 dana.
A za drzavljanstvo vjeruj neznam da li je bilo ikakvih problema i da li sam cekao,to je jos odavno rjeseno,starci su se zato pobrinuli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2007, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
британија није потписница ткзв. шенгенског споразума, који је усвојила већина држава унутар ЕУ. тако да, кад добијеш шенген визу, можеш да идеш и у остале државе без да тражиш визе за сваку земљу понаособ. цијена шенген визе је иста у свим амбасадама - 35 ЕУР или 70 км. са британијом, дакле, то није случај (и са републиком ирском), иако је чак и неколико земаља које нису у чланству ЕУ приступило шенгенском споразуму...

листић који се попуњава у авиону, колико се ја сјећам, садржи основне податке о теби, адресу пребивалишта у њиховој земљи, телефон на који те се може контактирати и томе слично. ништа страшно... то и американци раде, кад се улази у земљу.

тачно, најпаметније да позовеш британску амбасаду у загребу и информишеш се ко чоек. :D

ако идеш са лоу кост авио компанијама, оне скоро увијек слећу на аеродром лутон (у случају да идеш за лондон), а он је мало подаље од града...

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

[ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]