banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 18:49 Danas je 15 Jun 2026, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 20:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
naveo sam jedan primer...

...svake godine ovamo dolazi jedna manja grupa engleza, ne dolaze na vrbas i okolinu već da se zezaju par dana u banjaluci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
to su bas neki carevi...ocel cugat sa nama...)lol

vidjo sam ja dosta slovenaca.... :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 22:23 
Početnik
Početnik

znam ih dosta uglavnom kojekakvi sportisti i rekreativci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2007, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
@ zeljo_bl
da, bilo bi extra kada bi nocni klubovi se jos vise sredili i organizovali + kada bi zakon bio malo rigorozniji i zahtjevniji :D

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Vrlo malo je toga sta BL moze ponuditi: spomenici i gradjevinske znamenitosti - jedna velika "0"! U pogledu na ostale evropske gradove slicnih mogucnosti Kastel u obliku kakav ima ne predstavlja nista! "Ljeto na Vrbasu" - pfffff, ne odmice ni malo od "Kocicevog Zbora" ili "Koride na Grmecu"... Neko rece "Akva-park!" - slatko se nasmijah :D
Sta bi BL zaista mogla da ponudi?!
Odgovor: Alternativu! Znaci ne onaj klasicni turizam! Kastel se npr. moze iskoristiti slicno kao "Petrovaradin" u NS!
Npr. neki "Jazz-Festival" i sl. BL treba i mora da "sidje" na Vrbas! Sve je vec odavno zaraslo u siblje i sikaru! Rijesiti problem "Crkvene" i svih ostalih otpad. (ako je moguce i podzemnih) voda! BL posjeduje skoro pa idealne uslove za razvoj "eXtreme-sports" od onih "vodenih" do onih "brdskih" i "vazdusnih", tu bi se naslo mjesta i za "Koride" zasto da ne?! Ali sa nekom izmjenjenom koncepcijom! Mi smo jedina drzava u Evropi pored Spanije koja moze sa tim da se pohvali, iako mozda danas to izgleda krajnje "sirovo" i "ruralno", ali na to se pali "moderna" EU u potrazi za adrenalinskim uzbudjenjima! Znaci: alter. + etno (tradicija)
Trenutni hit u "stud." Evropi i svijetu (citaj dobrost. "nacijama") je "prazna godina". Apsolventi i diplomci zele da iskoriste jos uvijek svoje mlade godine i bunovan avantur. duh i dozive nesto nesvakidasnje! BG je vec ucrtan na mapi kao jedna od nezaobil. tacaka na marsruti ovakvih i sl. "turista" iz citavog svijeta. BL naravno nema ovakve potenc. ali moze da se "orijentise" na blizi komsiluk: Zemlje bivse SFRJ, ostali "Balkan", Austriju, Cesku, Slovacku, Madjare i Italiju!

Uostalom Balkan je mozemo slobodno reci oduvijek slovio za evropsku "egzotiku" i "opasno mjesto"! Zasto im onda ne "podilaziti" i ponuditi ono sto traze?!

Naravno, otom-potom..., ali nekakav dugorocni plan je potreban da se donese ne samo na nivou opstine nego i sireg regiona, ali i svi gradjani bi trebalo da rade na afirmaciji svoga grada!
Eto pokrenite neku inicijativu: "mladi BL", "mladi OVI", "mladi ONI" :)
I uciti ponesto od svih: NS, BG, ZG, Sarajeva, Mostara...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2007, 19:43 
Početnik
Početnik

Kad smo vec kod sireg regiona...Pliva i Ugar su krcati stranim pecarošima koji za to zadovoljstvo izdvajaju ne tako male svote novca...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Banja Luka ima potencijala, ali nažalost ništa nije iskorišteno i ne vjerujem da će u skorije vrijeme neko poraditi na tome!
Ima Šehitluke (za 10 min iz centra si u prelijepoj prirodi), ima Vrbas (malo je gradova kroz koje protiče čista rijeka povoljna za kupanje, jeste da je hladan, ali bolje išta nego ništa), ima Kastel ( fantastičan prostor, ali svi zanmo u kakvom je stanju)....
Gradske vlasti moraju mnogo više da se angažuju po tom pitanju, ali čini mi se da to nikoga ne zanima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2007, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
A Kratkofil? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 02:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Skoro svake godine ovde dodju dva njemca i tako imaju priliku da obidju banjaluku. Problem je nastao prvi put kad su dosli i zatrazili da razgledaju okolinu. Kada su vidjeli spomenik na sehitlucima, prvo sto su pitali je: A zasto je onaj covjek go? Zatim, kratka setnja gospodskom ulicom, sa udarnim modnim kreacijama.Na kraju kad se vise nije imalo sta pokazati padne put na Vlasic, pa je jedan od njih skoro stao na kraj, ne kontajuci da kod nas nije nista predvidjeno, i tako mogao poginuti da nije bilo brze intervencije. :D
U sustini, bl ima dosta materijala ali malo iskoristenog. Mnogo se ulaze u centar a slabo se primjeti. Recimo, po meni prvo sto su trebali rijesiti je nedovrseno ruglo na trgu, koje izgleda kao bombardovana zaostavstina iz II s.rata, pa onda razmisljati o parkovima i sl.

p.s. Moze li mi neko objasniti zasto palas i dalje stoji nedovrsen? Zaista mi niko nikad nije rekao....a interesuje me.

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 02:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
zeljo_bl je napisao:
Kad smo vec kod sireg regiona...Pliva i Ugar su krcati stranim pecarošima koji za to zadovoljstvo izdvajaju ne tako male svote novca...

Nikad necu zaboraviti onako gadan prizor korita Ugra. Nadam se da znate sta tacno mislim. Ono su ogromne deponije smeca. Ne znam da li je to smece sada ocisceno ili se makar planira nesto poduzeti po tom pitanju? Zaista je steta. :cry:

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2007, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Šta se svi preseravate.

''Bolje da kafići rade duže...''- je baš interesantna izjava vezano za turizam grada :lol: :lol: :lol: :lol:

Banja Luka i onako nije turističko mjesto ali ima šta da pokaže svim koji dođu u BL.

Što se tiče hotela, ni hotel Bosna, ni Palas a ni Atina nisu hoteli sa turističkim sadržajima već više za one koji dođu poslom. ( mada i u tim hotelima ima i sauna i fitnes centar - Hotel Atina)

Postoje i mali tzv Garni hoteli.

Restorana na pretek. Meksički - sa odličnim menijem kao i kvalitetom usluge.
Ognjište, Obala, Kazamat - restorani sa domaćom kuhinjom
Lovački bar - Odličan restoran gdje se mogu naći razni specijaliteti spremani od divljači
Alas- riblji restoran...

Rafting na Vrbasu.
Ljetne igre (ili kako se već zovu) na Kastelu.
...

Znači postoje neki sadržaji i objekti vezani za turizam, ali sigurno da postoje kapaciteti koji nisu iskorišteni.

Ali kao što rekoh Banja Luka nije turistički grad.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 12:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Treba im ponuditi ćevape, odvesti ih u restoran sa domaćom hranom!
Ovdje nema ni čestite razglednica grada za kupiti, a kamoli pričati o turizmu u BL!
Daleko od toga da nemamo šta pokazati, ali ljudi ovdje nemaju sluha za to!
Samo jedni Šehitluci bi trebali biti mjesto koje bi privuklo turiste. Samo se treba uložiti i srediti to naše brdo! Samo kad bi iskoristili ono što imamo i imali smisla za posao sve bi bilo OK! Ali ko još o tome razmišlja?
Jedan Šved bi jako brzo zahvaljujući Šehitlucima i Vrbasu od BL napravio turistički grad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2007, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
bravo nerevare!

aj stavi i drugi spomenik (tj. picku) sto je kraj ovog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 15:25 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ma ko se jebe za turizam, bolje da nas ostave da na miru živimo 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Može ponuditi svjetsko prvenstvo u raftingu 2009. godine!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 21:19 
Početnik
Početnik

kad smo kod rafinga....ove godine se održava Euro Cup u raftingu

Sve informacije o Euro Cupu možete naći na http://www.kanjonraft.com

nekoliko osnovnih informacija o trci

Datum: 21. i 22. 07. 2007(ukoliko želite da trenirate možete doći i ranije)
Oficijelni čamac: Gumotex pulsar 420(čamce obezbjeđuje organizator)
Kotizacija: Kotizacija za učešće na takmičenju se ne naplaćuje(ne naplaćuje se ni korištenje kampa)
Smještaj: Kamp u Krupi na Vrbasu(kamp posjeduje el. energiju, WC, tuševe sa toplom vodom), neophodno je da ponesete svoje šatore
Hrana: za takmičare je obezbijeđena hrana, restoran i prodavnice su udaljeni 200m od kampa
Zabavni program: DJ party svako veče za vrijeme takmičenja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
[quote="zeljo_bl"]kad smo kod rafinga....ove godine se održava Euro Cup u raftingu

Sve informacije o Euro Cupu možete naći na http://www.kanjonraft.com

nekoliko osnovnih informacija o trci

Datum: 21. i 22. 07. 2007(ukoliko želite da trenirate možete doći i ranije)
Oficijelni čamac: Gumotex pulsar 420(čamce obezbjeđuje organizator)
Kotizacija: Kotizacija za učešće na takmičenju se ne naplaćuje(ne naplaćuje se ni korištenje kampa)
Smještaj: Kamp u Krupi na Vrbasu(kamp posjeduje el. energiju, WC, tuševe sa toplom vodom), neophodno je da ponesete svoje šatore
Hrana: za takmičare je obezbijeđena hrana, restoran i prodavnice su udaljeni 200m od kampa

e sad idem off ali pitanjce:koji su uslovi(osim stanardnih da znas dobro plivati,da se snalazis u divljim vodama i sl)i proces za dozvolu za skipera?vidim da si u toku pa da se ogrebem za informaciju :wink:
btw sve pohvale za rad,a narocito su me odusevili oni klinci-skiperi a jedva imaju 15ak god

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Meni sutra dolaze prijatelji koje sam skoro upoznao, inace iz Holandije su..i ovo im je uopste prvi put da su u Bosni.

Gdje cu s njima..u pm? Da ih vodim na cevape..?

Sto se izlazaka tice...bezze mi da ih vodim u Krunu..nisu u tom fazonu...jel pub jos onako pun srijedom?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 07:10 
Početnik
Početnik

odvedi ih na neko brdo :wink: ...oni toga nemaju pa ce biti odusevljeni...

...recimo do onog cove na sibovima...ili na svrakavu...imas fotke na http://www.kanjonraft.com

...na cevape svakako...ali nikako kod Muje(ima mnogo boljih u gradu)...i na burek ispod saca(iza media marketa)....

Vrh

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]