Omeo me Đurđevdan, ali evo
Odakle da počnem? Od kampa, recimo. Bungalovi su super, sve novo, čisto, uredno, funkcionalno. Što se tiče udaljenosti od grada, mislim da je to subjektivno, 35 min bus+metro se meni ne čini pretjerano daleko.
Prvi dan smo najviše obišli, krenuli od P. della Republica do P. Venezia, spomenik Vitoriu Emanuelu je veličanstven. Odozgo je pogled predivan
Onda smo otišli do Fontane di Trevi, mene je iznenadilo što je to bukvalno između zgrada, očekivala sam malo više prostora oko fontane, ovako je gužva nesnosna. Ubacila sam samo jedan novčić (da se vratim opet u Rim, ko ubaci 2 u Rimu će naći bračnu sreću; op.a.)
Slijedi P.Spagna, tu smo se vraćali svaki dan, ima u blizini super Gelateria, pa sjedimo na stepenicama i uživamo u sjajnom sladoledu
Od P.Spagna kreće Via Condotti, sve ultra skupi fensi butici jedan do drugog, za neupućene: u Fendiju je majica 820 eura
Iz Via Condotti smo skrenuli u Via del Corso, prema P. di Popolo. E tu su mi u gužvi maznuli kecvi, pa sam se isfurala

Evo kako izgleda P. di Popolo:
Obišli smo još i P. Navona, Panteon i uz zvuke violine popili kapućino na P. de' Fiori, tamo je baš lijepo. Budući da su nas noge izdale, vratili smo se do Terminija i čuvenog supermarketa, te u kamp.
Drugi dan nam je cilj bila bazilika Sv. Petra, pa smo bili fini i u red čekanja dužine oko 1 km se ubacili preko reda

Trg Sv. Petra je strava, kao i bazilika, onako nešto ogromno nisam nikad vidjela, extra
Odatle smo otišli do dvorca S. Angelo i nismo provalili gdje se ulazi

, pa smo produžili nekim uličicama do ostrva i tamo pojeli dobre lasagne, imaju i neku pizzu sa žbunom trave odozgo, šteta što nisam uslikala cimerkin izraz lica kad su joj to čudo servirali

Hodali smo još kojekuda, kupovali neke sitnice i vratilli se u kamp.
Treći dan je bio 1.maj, ulaz u Koloseum 1 euro za mlađe od 25, te smo se, začudo, do ulaza opet ubacili preko reda

Šta reći, Koloseum treba vidjeti
Prošli smo dalje do Rimskog foruma, dalje do P. della bocca verita, pa Circo Massimo i otišli na P. di L. Giovanni na prvomajski koncert, bruka naroda i odlična muzika
Posljednji dan smo zacrtali cilj - Vatikan i pošteno čekali 2,5 sata da uđemo

Obilazak je trajao oko 3 sata i to je malo vremena da se sve vidi. Sikstinska kapela me i nije oduševila nakon što sam vidjela kako izgledaju oni svi hodnici, ne mogu ni da zamislim koliko je vremena trebalo da se ono sve oslika, strašno
Sljedeće jutro smo krenuli prema Veneciji, prespavali u lošem kampu u Jesolu i svi sretni u kišno jutro pošli u obilazak Venecije.
Ljudi moji, kakva je to katastrofa bila. Napisala sam već da me Venecija razočarala prošle godine, ali uvijek može gore.

Kiša je pljuštala cijeli ubogi dan, nit' je nama bilo do hodanja, nit' smo mogli kud proći od kišobrana, tako da se samo čekao povratak. Neki su kupovali gumene čizme za 40 eura, dok su oni malo manje inventivni u busu cijedili čarape i patike, te mokrih hlača i bosih nogu krenuli kući. Posljedice tek očekujemo.
Et', ako se još šta sjetim, napisaću.