banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 22:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
BSE je napisao:
nope, meni se Italija oduvijek gadila
jedino sto me interesuje je Koloseum ali zbog jedne stvari mi se tamo ne ide

Imas arenu u Puli ako te interesuje kao objekat, tamo isto mozes stosta vidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
bungalovi su super... tv, klima, komplet sudje, jedino shto su wc i kupatilo na 2 razlichite strane, a nas 6 bilo u jednom... al' shto se cimaju :lol: .. i tako....

e i nemoj da se prepadnesh maci i da ostavljash preko noci smece ispred bungalova, jer ujutro ces da zateknesh haos ispred... machke su im k'o omanji gepardi...

eh, ja bih opet... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2007, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Znam kako ti je. Rim je prelijep.... I meni se ide ponovo.... Što se tiče mačaka, ja nisam u kampu naišla ni na jednu. Al sam se zato osevapila kad sam poslije došla i imala stan u gradu. Em se nisam vukla kući do pola 12 jer imaju noćne linije za po gradu, em što sam svugdje stizala za 7 minuta, ma divota. Kamp je baš predaleko, al je zato super i jeftin...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
tomo, respect!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tomo, ne lupaj. Prvo, ja Fabija ne poznajem, vidjela sam ga samo jednom i to kad sam slala fax... On je predavao mojoj sestri i za njega ima samo riječi hvale. Dobila je stipendiju baš na 1. stepenu i imam njenu knjigu - znam tačno šta se radi na 1. stepenu. Prezent je jedino vrijeme, to što radite i modalne glagole i nešto od zamjenica ne znači da ste pokupili svu pamet svijeta.
Ne osjećam mržnju, Capasso mi je pomogao da odem u Italiju i uvijek ću mu biti zahvalna. Slučajno sam upisala ovaj fax, al sam zato dobila neke ideje za dalje i sretna sam što sam naučila talijanski.
Znam da ljudi odavde teško dobijaju vize, i sama sam se uvjerila, ne moraš mi pričati priče... Ne poznaješ me i ne lupaj gluposti. Nikad ne bih mogla biti ljubomorna na Marco Polo. To je totalno druga priča od moje. Ja studiram talijanski i srpski i nemam nikakve veze s Marcom Polom. Par ljudi s mog faxa predaje tamo i to je sve što me "povezuje" s njima. Ne nasmijavaj me.
Zašto bi ti trebao prevodilac kad si na 3. stepenu? Pa talijanski ako se malo potrudiš možeš savladati za 3 mjeseca. Dobro, ti radiš, pa ti je možda trebalo malo duže.
Ono Fabio-Fabrizio ne kontam jer uopšte nisam znala da se zove Fabrizio.
Capassa kao čovjeka cijenim i sve to što je ovdje uspio da napravi. Ne izvrći moje riječi. Ako iko nema razloga da bude ljubomoran, onda sam to ja. Ali, naravno, ovo je forum i prihvatam tvoje mišljenje jer svako ima pravo da ga iznese.
Doviđenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A što se tiče kampa: rekla sam da je jeftin i dobar i da mu je mana što je daleko. Ne znam šta ti se konkretno ne sviđa u mojoj rečenici. Rekla sam neistinu? Znaš dobro da je bio izvan Rima. I da, ja nisam poslije živjela u hotelu - plaćala sam stan i mogla sam da biram. Sasvim je normalno što sam dio grada birala po mogućnostima. Nikad nisam rekla ništa protiv kampa, bitno je bilo da se vidi Rim, bar malo.
Citiraj:
Koliko ja znam islo je najmanje 50 ljepotica,missica tj finih i skolovanih cura koje se nisu bunili za kamp

Mmm da? I? :lol: Prvo missice, pa onda školovane cure, hahaha... Pa svi smo mi školovani, dragi Tomo. Sad ako si u ovo vrijeme bez visokog obrazovanja, kao da si na osnovnoj školi. Al, dobro, to nije tema ovog razgovora. Suština je da sam ja rekla samo jednu istinu za kamp - da je daleko i to je tebe uvrijedilo... :roll:
A sad doviđenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
nije taxi 20 evrica..pogotovo na poziv..

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2007, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
tomo je napisao:
Kako to da ako ste tako pametni, gospodjice Lisa, ne vodite Vi svoje prijatelje u Rim ili bilo gdje osim do Boske?Lako je samo ovako pisati i sam obici sve.Zar ne vidite da neki ljudi iako su bili prosle godine preko bijednog MarkaPola u Kampu kao Najgora idu i ove godine.Samo sto svake godine ide sve vise ljudi.Ove godine oko 250. Koliko ja znam islo je najmanje 50 ljepotica,missica tj finih i skolovanih cura koje se nisu bunili za kamp jer je sve bilo cisto.Cak mnogo cistije nego u nekim starim hotelima u kojima se osjeti vlaga. Na kraju nije niti bitno gdje si jer dodjes umoran od hodanja...tako da i taj bus kojim smo se vracali u 11 je bio super.Da nije MarkaPola 90% tih ljudi nikada nebi vidjeli Rim niti Italiju.Ma nebi niti dobili vizu.A zamisli nismo morali niti prosle niti ove godine icu u Sarajevo licno. Ove godine idu i u Veneciju iz vise razloga. Ja sam u stvari prijatelj ljudi koji rade u MarkuPolu i kod njih ucim japanski i italijanski vec godinama.Citava moja firma ide kod njih na jezike.Citao sam primjedbe koje sta davali na njih kao skolu. Naravno da imate pravo komentarisati i da ima i koji promasaj kao i svagdje ali po Vasem nacinu se vidi neka velika mrznja i gnjev prema njima svima.Tako da mislim da lazete ljude na forumu da ste neke od njih vidjeli samo jednom i "No comment"(kada bi njega upoznala vidjela bi da je super) ili kako to da kada je "azdajica" spomenula Fabia da Vi znte da je on Fabrizio. Pa kao znate ko predaje na kojem stepenu i ko predaje na Fakultetu.Da Vas demantujem da se na prvm stepenu pri MarkuPolu radi mnogo vise od prezenta i da kurs uopste nije spor.ja idem sada na treci stepen i vise mi nije potreban prevodioc.Snalazim se vrlo dobro. Tamo radi jedna divna ekipa mladih ljudi koji su obecali da ce nas voditi ove godine na Siciliju i idemo na Siciliju, a dogodine kazu mozda London i u Atinu. Nije istina da su nestrucni i sto spominjete ko je frizer,ko profesor ruskog...frizer kao zanimanje joj je hobi i lova.Cura ima smisla za sve.Kapaso je zavrsio slavistiku i ucinio je mnogo za ovaj grad i mlade u njemu.Iz tvog izlaganja se vidi samo ljubomora.Iza njih stoje rezultati i mnogo mnogo vise ljudi koji i pohadjaju kurseve i putuju.Njihovi kursevi su namjenjeni sirim masama , studentima i ljudima koji rade i nemaju vremena samo za jezik.Za mene je jako vazno i to sto daju besplatno kurs djeci palih boraca i djeci iz doma.

Ispravak netačnog navoda: Najgora nije bila u Rimu prošle godine, da jeste, ne bi postavljala ovakvu temu.
Ispravak netačnog navoda 2: Ide nas 183.
Moderatorski osvrt: Ako se poruka odnosi samo na jednog člana, šaljemo mu/joj PP.
Moderatorski osvrt 2: Diskusija o Marcu Polu postoji negdje na Obrazovanju, pa možete nastaviti tamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 10:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Dak je napisao:

Imas arenu u Puli ako te interesuje kao objekat, tamo isto mozes stosta vidjeti.

mozda nisi primjetio razliku izmedju te 2 arene ? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

naya je napisao:
nije taxi 20 evrica..pogotovo na poziv..

Uvjerih se u to, zvala je moja cimerka jer je kasnila na fax... Ako ga uhvatiš na ulici duplo je jeftiniji...
Najgora, kad idete?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U petak, 27. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 20:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ne znam..ja iz iskustva znam da je jeftinije kad zoves...i non stop sam zvala..tj.kad sam kasnila na stanicu zvala sam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Pozdravite mi Totija

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
Pozdravite mi Totija

:lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Važi, bićemo na utakmici Roma-Lazio :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stigli smo jutros, sastavljam izvještaj :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 15:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
pa dobro, koliki je taj izvjeshtaj?
a hocemo i fotke, samo da znash!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2007, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Omeo me Đurđevdan, ali evo :)
Odakle da počnem? Od kampa, recimo. Bungalovi su super, sve novo, čisto, uredno, funkcionalno. Što se tiče udaljenosti od grada, mislim da je to subjektivno, 35 min bus+metro se meni ne čini pretjerano daleko.
Prvi dan smo najviše obišli, krenuli od P. della Republica do P. Venezia, spomenik Vitoriu Emanuelu je veličanstven. Odozgo je pogled predivan
Slika

Onda smo otišli do Fontane di Trevi, mene je iznenadilo što je to bukvalno između zgrada, očekivala sam malo više prostora oko fontane, ovako je gužva nesnosna. Ubacila sam samo jedan novčić (da se vratim opet u Rim, ko ubaci 2 u Rimu će naći bračnu sreću; op.a.) :D
Slika

Slijedi P.Spagna, tu smo se vraćali svaki dan, ima u blizini super Gelateria, pa sjedimo na stepenicama i uživamo u sjajnom sladoledu :)
Slika

Od P.Spagna kreće Via Condotti, sve ultra skupi fensi butici jedan do drugog, za neupućene: u Fendiju je majica 820 eura :D
Iz Via Condotti smo skrenuli u Via del Corso, prema P. di Popolo. E tu su mi u gužvi maznuli kecvi, pa sam se isfurala :D Evo kako izgleda P. di Popolo:
Slika

Obišli smo još i P. Navona, Panteon i uz zvuke violine popili kapućino na P. de' Fiori, tamo je baš lijepo. Budući da su nas noge izdale, vratili smo se do Terminija i čuvenog supermarketa, te u kamp. :)

Drugi dan nam je cilj bila bazilika Sv. Petra, pa smo bili fini i u red čekanja dužine oko 1 km se ubacili preko reda :D Trg Sv. Petra je strava, kao i bazilika, onako nešto ogromno nisam nikad vidjela, extra :)
Odatle smo otišli do dvorca S. Angelo i nismo provalili gdje se ulazi :D, pa smo produžili nekim uličicama do ostrva i tamo pojeli dobre lasagne, imaju i neku pizzu sa žbunom trave odozgo, šteta što nisam uslikala cimerkin izraz lica kad su joj to čudo servirali :D Hodali smo još kojekuda, kupovali neke sitnice i vratilli se u kamp.

Treći dan je bio 1.maj, ulaz u Koloseum 1 euro za mlađe od 25, te smo se, začudo, do ulaza opet ubacili preko reda :D Šta reći, Koloseum treba vidjeti :)
Slika

Prošli smo dalje do Rimskog foruma, dalje do P. della bocca verita, pa Circo Massimo i otišli na P. di L. Giovanni na prvomajski koncert, bruka naroda i odlična muzika :)

Posljednji dan smo zacrtali cilj - Vatikan i pošteno čekali 2,5 sata da uđemo :) Obilazak je trajao oko 3 sata i to je malo vremena da se sve vidi. Sikstinska kapela me i nije oduševila nakon što sam vidjela kako izgledaju oni svi hodnici, ne mogu ni da zamislim koliko je vremena trebalo da se ono sve oslika, strašno :)

Sljedeće jutro smo krenuli prema Veneciji, prespavali u lošem kampu u Jesolu i svi sretni u kišno jutro pošli u obilazak Venecije.
Slika

Ljudi moji, kakva je to katastrofa bila. Napisala sam već da me Venecija razočarala prošle godine, ali uvijek može gore. :D Kiša je pljuštala cijeli ubogi dan, nit' je nama bilo do hodanja, nit' smo mogli kud proći od kišobrana, tako da se samo čekao povratak. Neki su kupovali gumene čizme za 40 eura, dok su oni malo manje inventivni u busu cijedili čarape i patike, te mokrih hlača i bosih nogu krenuli kući. Posljedice tek očekujemo. :D

Et', ako se još šta sjetim, napisaću. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Jeste li pozdravili Totija?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2007, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A-a, zakasnili smo po ulaznice :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]