banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 01:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Austrijska viza
PostPoslato: 28 Nov 2008, 20:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2008, 19:58
imam pitanja dosta,ak je neko online i zna nek govori odmaaaaaa:-)ovak moram u bl ganjat vizu sad u ponedeljak (spajanje familije)mislim ja i stara smo u bosni a stari i buraz su u austriji,e gde se nalazi ambasada konzulat mislim to vec gde ljudi ganjaju,cuo sam trebam tu u konzulatu popuniti formulare te sve,i da navedem u tim formularima da je viza za spajanje familije,posto mi stari ima drzavljanstvo austrijsko,a za papire se nebojim papire cu sutra dobiti sve jer mi je stari sve poslao,gde boravi,platne liste,garantno pismo itd...premda ja znam bolje u sarajevu,i tamo sam ganjao vec jednom samo sto su me odbili isto pred evropsko prvenstvo :mad: al stari kao kaze idi u bl jer i tamo moze..e vidim da to i traje duze nego u sarajevu,koliko sve to kosta, da li mogu sve obaviti u tom konzulatu tj.ambasadi,trebam li ja potvrdu da radim ili da studiram posto nemam nis od toga,s fax-a sam digao papire i sve posla starom jer kontam tamo studirati,i vec sam potpisao papire koji ce se predati tamo u austriji na fax 2januara posto kao upadam na drugi semestar, a ni neradim,da li ce bit nekih problema neb tih potvrda,jer tak sam dobio odbijenicu u sarajevu,nisam isao na fax a nisam ni radio......daj te mi odgovore(znam da je puno)al ak iko zna podhitnoooooooooo hvalaaaaaaa :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
U Banjaluci predas i ceka se 3 sedmice na vizu (ili odbijenicu). Ustvari u konzulatu imas okacene datume kad pasosi odlaze iz BL i kad se vracaju. Koliko kosta pojma nemam, mislim da zavisi od vize. Konzulat je u Jovana Ducica (pocetak aleje u Novoj Varosi kod medicickse elektronike). Ne znam sta ti treba za papire za spajanje porodice, to najbolje da pitas gospodju u konzulatu. Za upis na fakultet, tj. da dobijes studentsku vizu (mislim da je na tri mjeseca) treba ti, izmedju ostalog, odgovor sa fakulteta u Austriji da si primljen (e sad ako nesto nisu promjenili). Otidji do konzulata i raspitaj se tacno sta ti treba. Mislim da ce ti gospodja dati papir na kojem pise sta ti sve treba od dokumenata. Radno vrijeme im je (mislim) od 9-12.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2008, 10:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2008, 19:58
hvala ti mnogooooo,da to se ceka puno za vizu bit ce da je pametnije u sarajevo otici direktno,hvala ti punooooooo :D
Helena je napisao:
U Banjaluci predas i ceka se 3 sedmice na vizu (ili odbijenicu). Ustvari u konzulatu imas okacene datume kad pasosi odlaze iz BL i kad se vracaju. Koliko kosta pojma nemam, mislim da zavisi od vize. Konzulat je u Jovana Ducica (pocetak aleje u Novoj Varosi kod medicickse elektronike). Ne znam sta ti treba za papire za spajanje porodice, to najbolje da pitas gospodju u konzulatu. Za upis na fakultet, tj. da dobijes studentsku vizu (mislim da je na tri mjeseca) treba ti, izmedju ostalog, odgovor sa fakulteta u Austriji da si primljen (e sad ako nesto nisu promjenili). Otidji do konzulata i raspitaj se tacno sta ti treba. Mislim da ce ti gospodja dati papir na kojem pise sta ti sve treba od dokumenata. Radno vrijeme im je (mislim) od 9-12.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 15:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Dec 2008, 15:13
Ljudovi moji, imam i ja jedno pitanje :) Trebam putovati za Bec, a s obzirom da putujem preko organizacije koja mi salje garantno pismo i koja mi put refundira, traze da mi ruta bude najjeftinija. Zna li neko koji je način najjeftiniji? Voz, bus..? Sta se na kraju najvise isplati?
Pozdravčić :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2008, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
imas bus svaki dan u 13:15.povratna karta je 65 evra cini mi se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]