Citiraj:
Na tvoje pitanje koliko skijam evo ti odgovora 16 godina. Na Vlasicu ima dvije zice vucnice, tj 3 Babanovac 1 i 2 i Markovac. Na Jahorini imas 4 Dvosjeda, Poljice, Ogorjelica 1 i 2 i Skocine (Praca), zatim imas vucnice Poljice, Zeljo i Olimpik. Sa svake ove zice vode barem svije staze koje se zavrsavaju u jednu na kraju pa ih ti sam izbroj koliko ima staza. Prtim tvoje postove i vidim da si takmicar, a neznas kako se zove tehnika kojom skijas. Evo ti link pa se uputi malo
http://www.skijanje.hr/clanak.php?id=12406 Drugo pocetnik ce prije nauciti skijati ako se popne na vrh dvosjedom pa polako se sa instruktorom spusti dole jer ce time se osloboditi straha i od visine i od brzine i naravno sve je do instruktora kako ce se odnositi prema uceniku, jer ucenik moze da padne dva ili tri puta i da dobije strah od skijanja i da nikad vise ne stane na skije.
1.Ako skijas koliko skijas onda znas da se u zargonu kaze "Karling metoda" e pa na to sam i ja mislio....
2.Ja sam eto od nedavno polozio licencu instruktorsku i znas pogodi gdje sam polagao....pa naravno Vlasic..a zasto pa zato sto komisija iz citave ebene BiH smatra da je Vlasic najpogodnija staza za pocetnike trenutno...to je i moje licno misljenje..pa sad ako si ti pametniji i od mene i od ljudi koji su u komisiji onda nek ti bude....!!!
3.Vecina tih staza koje si gore nabrojao se "uljeva":D u jednu,vidi se da nemas iskustva sa pocetnicima...jer da imas morao bi da svatis da pocetnik mora da prodje vise faza u skijanju tj. u ucenju....znaci 1 faza. SKIJASKI STAV 2 faza.Slovo...itd.. da ne nabrajam...!!!
A za pocetnika je isto bitno da savlada tehniku penjanja tanjirasem...!!!
Eto toliko od mene...,a vrni kad budes na Jahorini do "Boarda" pa da se skijamo..

:D:D:D:D:D:D:D