Mr.X je napisao:
Ja mrzim HEREPESEEEEEEEEEEE , zato me je i inspirisalo da otvorim ovu temu, herpes(iz grckog -herpein- znacenje sunjanje necega u odredjenom izgledu)virusi koji leze u nama i cekaju da se mi iznerviramo i da se aktiviraju i stvore nam zabe po ustima..!!!!prokletstvo.
Navodno ako jednom imas herpes zarazen si i taj virus nikada te ne napushta, samo se smiri i ode negdje da seta u tvom tjelu, dok ne dodje vrjeme da se ponovo aktivira.
Ja imam herpes jednom u tri godine ali mogu iskreno reci da je jedina stvar koja ne samo da me zestoko nervira vec me afektira mentalno isto.
To je i jedini zdravstveni problem koji mene dovede do ludila, a sta je sa vama, djelite li slicno misljenje i slican osjecaj.
POZzz
Hrana je jedan od osnovnih problema...zahvaljujuci njoj on moze da bukne i da prouzrokuje vise ili manje problema.Naime, negdje sam procitala da amino-kiseline iz hrane mogu da priguse ili da podstaknu napredovanje virusa herpesa. Ta studija je dodavala amino-kiseline argina virusu herpesa u celijskim kulturama i kao rezultat toga je bio da je ovaj "bujao". Kada su onda dodavali amino-kiseline lizina zaustavljao se njegov rast i sirenje u celijama. Naime,lizin stvara zastitini omotac oko celije, i onemogucava virusu da prodre u nju i osteti je. Zbog toga se savjetuje da oni koji imaju ovakve probleme uzimaju sto manje namirnica bogatim amino-kiselinom argin, a to su jezgrasti plodovi, u prvom redu kikiriki koji cak u dnevnoj dozi od 60 gr moze da prouzrokuje problem. Takodje bi trebalo izbjegavati orahe i ljesnik koji su takodje bogati pomenutom amino-kiselinom, a trebalo bi smanjiti unos jecma, kokosovog oraha, kukuruza, psenice, tjestenine. Interesantno je da i puter od kikirikija ima isti efekat kao i sam kikiriki...
E sad, ono sto je meni bilo interesantno je kako se kod jednih ljudi na unos istih namirnica ne desava nista a kod drugih,svasta...pa to se objasnjava time sto su uglavnom pripadnici krvne grupe "B" bili ometani postojanjem ovog virusa. A poznato je da se savjetuje ovim pripadnicima da izbjegavaju unos tih jezgrastih plodova kao i gore pomenutih zitarica pa vjerovatno je zbog toga i takva veza...Buduci da znam da si ti na vegatiranskoj ishrani, probaj da obratis paznju na ovo, mozda tu lezi rjesenje.
Ja ipak drzim do ovakvih lijekova prije nego do kremica koje upotrebljavamo kasnije...ne kazem da one nisu korisne, ali treba pokusati pronaci nacin da se on ne pojavljuje uopste...
Ako te interesuje, mogla bih se potruditi i da pronadjem literaturu gdje sam to citala,mada po tvojim postovima cini mi se da si ti jako dobro informisan o ovakvim temama...