medolina je napisao:
Evo mene nesto zanima, kako da se rijesim onih malih bijelih tackica (ko malo zrnce) sto imam po licu ali najvise preko ljeta, preko zime kao da nestanu?
BIla sam kod kozemticarke u BL, cackala je na meni skoro 2 sata i samo me izmrcvarila, pa sam bila crvena ko paradajz
I opet se vratilo

I koja sminka najbolje pristaje svijetlom tenu ( ljeti pocrnim relativno ok)+tamnosmedja kosa (cu se farbam mozda cokoladno smedja ili crno-smedja ili pramenovi zlatno smedje)+tamne obrve+smedje oci
Hvala

hi.
Iz osnova tvog teksta na bjele tackice po licu zvuci mi kao da imas vrstu akni zvana MILIUM ,ili milia izgledaju kao male bjelicaste okrugle ispod koze i nemogu se istisnuti niti tretirati sa nekim akne produktom. Milia nastane najvise na suhoj kozi, oko ocnih kolutova(tj na centru lica) i oko usta ponekad, kad prirodna produkcija ulja u nasim kozama se zaglavi u porama na povrsini epidermisa ako nije redovno ekfoliran koza postaje deblja tako da se ovakva vrsta akni formira ispod koze, ova vrsta akni moze da ima ju svih doba narocito zenska populacija, najbolja stvar bi bilo da uradis je da zakazes si tretman sa kvalifikovanim i iskusnim terapistom ili dermatologom, ona bi trebala da ti sa malom iglom probusi njezno vrh pojedine akne i polako istisne i onda sa specijalnim produktima da tretira lice nakon zavrsetka, da sprjeci crvenilo u upaljenje, problem je da su milia obicno grupisane i vrlo je tesko doprjeti do njih tako da se ovo treba raditi postepeno,, a ne sata i odjednom, jer onda se cak i nemogu vidjeti i mnoge se cak i ne izvade kao sto ti kazes da su ti se vratile,, ja nevjerujem da tako brzo se mogu vratiti,,vec mislim da ti uopste nisu bile ni izvadjene.
Izbjegavati miliu mozes , sa redovnom rutinom ,,vece/jutro,,,ciscenje-toniranje-i moisturiser(kremiranje)(neznam kako se kaze na tvom jeziku,,sorry),, dva puta sedmicno exfolirati kozu(ovo je veoma vazno),, sto znaci rjesavati se mrtvih djelica koze da epidermisu sa odredjenim produktom, najbolje onim koji sadrze AHA ili Glycolic acid., I naravno masku jednom ili dva puta da doprineses svojoj komplekciji svjezjinu i duboko ciscenje. Pij mnogo vode da odrzavas vlaznost level na kozi zadovoljavajuci.
Svjetlo lice i tamne oci sa tamnim obrvama, naravno uvjek budi sigurna da ti se kosa machuje boji obrva UVjek imaj istu boju kose i obrva, da bi postigla prirodan i matt izgled kako je veoma moderno i stoji svakom.
Tecni puder testiraj prije kupovanja , i to uvjek na licu,, ako nestane nakon nekoliko minuta i nemozes vidjet trasu ,onda je boja koja ti odgovara,,nikad ne kupuj onu koja ti izgleda neprirodno na licu i koja ce ti biti maska a ne foundation.,, Da postignes fab izgled na tvojim ocima bi najbolje stajala svjetlo smedja sa hintom zelene boje ili cak sve vrste zeleneboje fantasticno donese opazavanje tvoje boje ociju. Sto se tice karmina,, zapamti zlatno pravilo,,,ako su ti oci nasminkane sa tamnijim bojama,UVJEK usne nacini samo prirodno svjetle sa glosom ili jednostavnim sjajilom, i obrnuto,,ako imas tesku boju karmina onda oci nacini prirodno, sa mozda samo malo svjetle bojice na unutrasnjem djelu kapaka. Sminka moze da izgleda na tebi fabulozno ako je uradis kako treba, zbog slicnih boja kose ociju i naravno svjetle komplekcije.
Pokusacu ti poslati boje koje bi trebale da ti stoje na privatnu adresu..ako zelis.
Hope this helps..
LOL