banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 18 Maj 2026, 10:26 Danas je 18 Maj 2026, 10:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2026, 16:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jan 2020, 20:32
Da li je neko imao iskustva sa ovim.

Fond zdravstvenog osiguranja zakljucuje bolovanje iako lijecenje nije zavrseno?
Naime na bolovanju sam od oktobra zbog povrede na radu, odmah po nastanku povrede upucen sam na lijecenje kod hirurga na UKC (Univerzitetski klinicki centar) od strane dezurnog specijaliste koji je bio na UKC taj dan. Prva 2 mjeseca sam proveo lijecenje kroz fizikalne terapije i cekajuci sliku magnetne rezonance koju sam cekao otprilike mjesec i po, te sam imao i iznenadu operaciju zbog upale slijepog crijeva krajem novembra. Po nalazima od fizijatra sa fizikalne terapije gdje se vidi da nisam imao nikakav napredak u lijecenju i slici magnetne rezonance hirurg je konstatovao operativno lijecenje, te je navedeno da ruku drzim u zastitnom polozaju te da nisam sposoban za rad. Prijavljen sam na listu cekanja u toj instituciji od kraja decembra i po nalazu hirurga operacija je trebala biti u februaru, medjutim mene niko nije zvao na bolnicko lijecenje tj OP iz te institucije zbog guzvi a u istom tom mjesecu nisam imao ni zdravstveno osiguranje jer poslodavac nije uplatio.

Na provostepenoj komisiji mi je bolovanje produzeno do 30.3 sa zakljucenjem, zalim se drugostepenoj jer i dalje cekam operaciju i oni produze jos 3 dana bez zakljucenja.

Ja opet izlazim na prvostepenu 3.4 na sta dobijam odgovor da sam ja na bolovanju 6mj i da u tih 6mj nisam upucen na bolnicko lijecenje i da oni dakle formalno ne mogu produziti bolovanje te mi izdaju rjesenje o produzenju do 13.4 bez ikakvog obrazlozenja.(?) Dakle bukvalno zena ni ne gleda moju dokumentaciju ni nalaze ali produzava jos 10 dana bez obrazlozenja i sa zakljuckom da sam sposoban za rad sa 13.4. (???).

Prilazem zalbu drugostepenoj komisiji u FZORS i sada dobijam odbijenicu za produzenje.

Zastitnik prava osiguranika mi danas govori kako mogu samo na sud za ovo ali da je to to sto se tice fonda jer ja nisam bolnicki lijecen u 6mj i da ne mogu na invalidsku komisiju niti mi oni mogu produziti bolovanje.

I najbolje od svega sada kada mi zakljuce bolovanje, ja opet kao mogu da otvorim kod porodicnog ljekara, samo sto to nece vise biti kao povreda na radu nego obicno, te ostavlja priliku poslodavcu da raskine ugovor o radu odmah po isteku trenutnog.

Sent from my RMX3890 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
A ugovor ti je na odredjeno?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 17:07 
Početnik
Početnik

Да, у суштини као прошло је 6мј а ја сам и даље на листи чекања и ови хоће да ме врате назад, али то мене ме спрјечава да као исти дан отворим ново само неће бити исти основ те оставља фирми простор да не продужи уговор за разлику од досадашње ситуације гдје законски морају продужавати уговор на одређено док год сам на боловању + губим 100% плаћено које до сада иде на терет послодавца те ће сада фонд исплаћивати 70% док траје уговор.
Да не помињем да је повреда кривицом послодавца и да сам већ пред судским спором са њима..

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Моје искуство је да се тривијални спорови на суду задржавају ненормално дуго. Могу мислити каква је ситуација са сложеним.

Можда можеш да се распиташ код неког адвоката. Мсм да Кевац ради ту врсту спорова.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2026, 22:07 
Početnik
Početnik

Хвала, провјерит ћу

Vrh

[ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]