Prvo da ti cestitam i pozelim dobrodoslicu u klub mama.
I moje iskustvo sa Paprikovca je odlicno. U radjaoni sam bila 6i po sati. Doktorica koja je mene poradjala nije mi vodila trudnocu ispalo je da je bila u smjeni tada,naravno da mi je pomogla jer je ona najdivnije stvorenje koje sam ja upoznala a nosi bijeli mantil.

Zbog nje i njene ekipe bih iz ovih stopa u radjaonu otisla bez straha.Porodjaj ko porodjaj boli, ali je lakse naravno ako je neko poput nje tu, ja sam se relativno brzo porodila, u tri napona rodila sam curicu.

Imala sam mali problem sa posteljicom(nije izasla u komadu) pa to ciscenje i sivanje mi je radila pod anestezijom sto je bio kako sam kasnije cula od drugih majki na odjelu blagoslov,kako neke kazu to im je bilo gore od samog poroda.I dok smo lezale na odjelu dolazila je da nas obidje svaki dan, ma divna je.
To brijanje sam obavila kuci pa gore nije bilo potrebe,ali klistir je neophodan i to svaka trudnica mora proci prije poroda, sto je po mom misljenju sasvim u redu jer se to na porodjaju ne moze iskontrolisati.
Sto se tice kontrakcija ja sam ih imala 48h prije nego sam se porodila,
prvo blage i nepravilne pa sve jace i ucestalije. Kad su postale jake
i na otprilike 10 minuta otisla sam gore i nakon pripreme u radjaonu gdje su mi rasjekli vodenjak. I opet je trajalo 6 sati. Drip jeste nezgodan, ja sam pored svega bila jako zedna pa mi je doktorica davala po kap
(ali bukvalno kap) vode da popijem. Nije bilo dovoljno da utolim zedj, ali
i samo da pokvasim usta bilo je super.
Sve u svemu pozitivno iskustvo sto iz radjaone sto sa odjela,(lezale smo na 3.spratu), posebno bih izdvojila sestru Cecu, koja je divno jedno stvorenje i ima maksimalno strpljenje i spremna je pomoci majkama
da pravilno pocnu da doje bebu.Sve za sta je zamolite ce da uradi i da vam pomogne, objasni,pokaze itd.
Treci dan smo ja i moja kiflica otisle kuci. Ovo moje pozitivno iskustvo je staro 2 i po godine.
Buducim mamama zelim lak porod i zdravu bebicu.