banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2008, 17:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
Postala sam majka prije tri mjeseca i osjecam se fantasticno. Porodila sam se na Paprikovcu i moju utisci su odlicni porodila me je doktorica Govedarevic i jedna babica Goga, a drugoj ne mogu da sjeti imena, ali i ona je bila super. Uglavnom one su dosle u drugu smjenu i bile su odlicne, dok je predhodna smjena bila fuj.., bila sam na dripu i kukala, a oni su me kulirali, vec opste poznata prica. Prvo sam prosla onaj standardni postupak, brijanje (ne brijete se kod kuce, svakako ce vas brijati), pa klistiranje (i nije tako grozno), pa pravac radjaona. Stigla sam prva i probusili su mi vodenjak, a nakon nekog vremena ukljucili drip, obilazili su me da oslusnu stomak, i tako.. Imala sam i drustvo, prvo je jedsna cura otisla na carski, a poslije je dosla jedna sa kojom sa zajedno kukala. Rodila sam uz tri naprezanja, i ugledala svoju curu, neprevazidjeno..
Voljela bih da cujem i utiske drugih majki, jer kada sam bila trudna nikako nisam mogla da nadjem utiske nekoga ko se porodio na Paprikovcu...pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
Moja iskustva su OK, oba puta sam se porodila na Paprikovcu, a oba poroda su bila teska jedan 13 sati, drugi 11, moja dr. me redovno obilazila.
Sto se tice brijanja oba puta sam to obavila kod kuce :D , a sto se tice babica i sestara sve najbolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 15:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Ja sam trudnica, 8.mjesec, i čeka me porod :)
Zato me interesuje milion stvari, ali neću vas puno gnjaviti.
Gošća, jesi li otišla na Paprikovac kad su ti počele kontrakcije,jer vidim da kažeš da su ti gore probušili vodenjak?
Idem u školu za trudnice, pa nas uče da trebamo krenuti kad kontrakcije budu na svakih 10 minuta, ili kad pukne vodenjak.
Jedino ako ti nisi sa svojim doktorom dogovorila porod, u njegovoj/njenoj smjeni...Interesuje me i kako to ide...
I kako izgleda kad te priključe na drip?
Sorry. možda sam malo dosadna, ali ti si to relativno skoro prošla, a mene tek čeka. Sigurno pretpostavljaš kako mi je :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ja bih cekala kao sto su ti rekli jer ces tako samo skratiti agoniju u radjaoni, drip mi je bio najgori dio poroda :-? , ali nemoj da te to plasi, sve bude i prodje. Ponesi sebi paracetamola jer samo to mozes da pijes.
Zelim ti puno srece, lak porod i zdravu bebicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 09:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2006, 14:49
Hvala puno... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 09:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ako mozes da zoves dr. koji ti vodi trudnocu,a radi na Paprikovcu svakako to ucini :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 11:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Prvo da ti cestitam i pozelim dobrodoslicu u klub mama. :)
I moje iskustvo sa Paprikovca je odlicno. U radjaoni sam bila 6i po sati. Doktorica koja je mene poradjala nije mi vodila trudnocu ispalo je da je bila u smjeni tada,naravno da mi je pomogla jer je ona najdivnije stvorenje koje sam ja upoznala a nosi bijeli mantil. :) Zbog nje i njene ekipe bih iz ovih stopa u radjaonu otisla bez straha.Porodjaj ko porodjaj boli, ali je lakse naravno ako je neko poput nje tu, ja sam se relativno brzo porodila, u tri napona rodila sam curicu. :D Imala sam mali problem sa posteljicom(nije izasla u komadu) pa to ciscenje i sivanje mi je radila pod anestezijom sto je bio kako sam kasnije cula od drugih majki na odjelu blagoslov,kako neke kazu to im je bilo gore od samog poroda.I dok smo lezale na odjelu dolazila je da nas obidje svaki dan, ma divna je.
To brijanje sam obavila kuci pa gore nije bilo potrebe,ali klistir je neophodan i to svaka trudnica mora proci prije poroda, sto je po mom misljenju sasvim u redu jer se to na porodjaju ne moze iskontrolisati.
Sto se tice kontrakcija ja sam ih imala 48h prije nego sam se porodila,
prvo blage i nepravilne pa sve jace i ucestalije. Kad su postale jake
i na otprilike 10 minuta otisla sam gore i nakon pripreme u radjaonu gdje su mi rasjekli vodenjak. I opet je trajalo 6 sati. Drip jeste nezgodan, ja sam pored svega bila jako zedna pa mi je doktorica davala po kap
(ali bukvalno kap) vode da popijem. Nije bilo dovoljno da utolim zedj, ali
i samo da pokvasim usta bilo je super. :D
Sve u svemu pozitivno iskustvo sto iz radjaone sto sa odjela,(lezale smo na 3.spratu), posebno bih izdvojila sestru Cecu, koja je divno jedno stvorenje i ima maksimalno strpljenje i spremna je pomoci majkama
da pravilno pocnu da doje bebu.Sve za sta je zamolite ce da uradi i da vam pomogne, objasni,pokaze itd.
Treci dan smo ja i moja kiflica otisle kuci. Ovo moje pozitivno iskustvo je staro 2 i po godine.
Buducim mamama zelim lak porod i zdravu bebicu. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 11:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kako se zove dr. koja te je porodila?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 12:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
:oops: vidi stvarno nisam napisala kako se zove, jesam pukotina.. :lol:
Dr Aleksandra Rodic kraljica :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ona me je primila kad sam isla roditi drugu kcerkicu i stvarno je jako ljubazna :D , odmah je nazvala moju dr.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da zaboravila sam napisati da kad sam stigla u radjaonu, ona je mom suprugu ostavila svoj broj mobilnog da moze da nazove i provjeri sta se desava, i sjecam se da je on zvao nakon nekoliko sati kad ja vec nisam mogla trpiti bolove i donijela mi je telefon da razgovaram sa njim. :D Kad sam se porodila ona je telefonom slikala kako sijeku pupcanu vrpcu i to mu je poslala umjesto one klasike "cestitamo postali ste otac"..bla bla...ma divna je. :D Naravno tu sliku cuvamo koo... :D
Kamo srece da ima vise doktora poput nje.

Samo jedna napomena buducim mamama da kad sa svojom bebicom dodju na odjel, prije vizite obavezno sklone mobilne telefone sa vidnog mjesta, posebno kad vam dodje dr. Visekruna jer ce vam ako vidi mobilni odrzati ni malo ugodno predavanje o tome kako isti stetno djeluje na bebe bla bla. Ali nemojte da mu zamjerate ako se to i desi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Srecom, nisam se porodila na Paprikovcu a porod iskustvo koje se dozivotno pamti :angel:

Nije bilo brijanja, klistiranja, epiziotomije.. Hvala im na tome :)

Svima vama koje ste se porodile ili ce te se poradjati na Paprikovcu skidam kapu!!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Ja planiram uskoro da zatrudnim, ali nekako sam čula svakakve priče u vezi porodilišta na Paprikovcu...tako da planiram to da obavim u Ns-u...i onako mi je mama babica i znam bukvalno sve sestrice i doktore i mislim da je to jako važno kad si već upoznat sa ljudima, bila bih milion puta opuštenija tokom porađanja..ovako, sama pomisao da me porađa nepoznata osoba..brrrr....ili prosto da to učinim kući na starinski način? I tu opciju sam uzela za razmatranje...

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kuci se ne bih usudila, ali mislim da je bitno nekog u bolnici poznavati ma gdje to bilo :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
a sta vi mislite o epiduralnoj, ili porodu u vodu, tj. bazen, gdje beba udje u vodu odmah?

obe ove stvari se puno primjenjuju u engleskoj. moja drugarica je imala tu epiduralnu, kaze nist nije osjetila :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja sam gore otisla nakon sto sam osjetila da mi curka voda, nije to bilo neko pljuskanje, otisla sam gore i bila otvorena 3.5 cm, vodenjak je bio napukao i zato je morala da ga busi, zaista jedino sto je bolno jeste drip, ali to nije neizdrzljivo, vec onakonailaze naponi, vrijedi izdrzati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

zverko je napisao:
Kuci se ne bih usudila, ali mislim da je bitno nekog u bolnici poznavati ma gdje to bilo :angel:

Mislim da je puno vaznije da nekog poznajes gore na odjelu kada te smjeste sa bebom, jer meni nisu htjeli ni da pridju da mi pokazu kako se doji, vec su mi samo krvnicki stisli sisu i uvalili je bebi usta, dok su curi kraj mene donosili kafu u krevet...ali se sve zaboravi kada dodjes kuci i u miru budes sa svojom bebom
:fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2008, 17:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2008, 13:35
Sta mislis o tome da i otac djeteta prisustvuje porodjaju?Mislim da to za jednu zenu mnogo znaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
kopi0 je napisao:
Sta mislis o tome da i otac djeteta prisustvuje porodjaju?Mislim da to za jednu zenu mnogo znaci.

pa sad...ako mu se ne gadi gledati samo naprijed

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
codegen je napisao:
kopi0 je napisao:

pa sad...ako mu se ne gadi gledati samo naprijed

pa shto bi mu se gadilo gledati svoj vlastiti proizvod.. to on proizveo.. treba biti ponosan :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]