banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 08:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ginekolog
PostPoslato: 22 Jan 2004, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Za dame:
Da li vam vise odgovara muskarac ili zena ginekolog?
Da li bi ste volele da vas partner prisustvuje ginekoloskom pregledu?
Koliko cesto posecujete ginekologa?

Za muskarce:
Da li bi ste zeleli da prisustvujete ginekoloskom pregledu vase partnerke?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
cuj da partner prisustvuje gin. pregledu .... :D ja ne vidim potrebe licno 8) ....porodjaj...mozda, sto da ne(moderno je u svijetu sada ... :lol: :wink: )...

a ne vidim razliku izmedju muskog i zenskog doktora.... 8) doktor je doktor ...
mada masa zena misli da doktor gleda njene dojke, i vaginu sa nekim znacajem...ali nevjerovatno je to...koliko ustavri to doktoru nista ne znaci...jer gleda sve to sa druge strane....i svaki dan to isto gleda sa profesionalnim ciljem da otkrije dijagnozu i lijeci....

A pacijentu je to jako vazno i mnogo pridaje paznje tome, sto je opet psihiloska reakcija samog pacijenata....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 15:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Neverovatno,do ovog mog javljanja bilo je 16 citanja,al' samo jedan odgovor,zar je to toliki tabu?

Bio sam sa mojom partnerkom na ginekoloskim pregledima i mislim da bi to trebao svaki muskarac bar jednom da vidi i dozivi,jer verujem da bi posle toga mnogo bolje razumeo zenu,
isto tako mislim da bi svaka zena trebala bar jednom godisnje,ako nije vec u mogucnosti svakih 6 meseci,otici na ginekoloski pregled,
od mnogih zena sam cuo da ne vole da ih zena pregleda,da im je ne prijatno i da se osecaju strasno glupo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Meni su mnoge zene rekle da opet vole zenama ginekolozima ici zato sto su obazrivije i njeznije. Mislim da je to stvar ukusa.

Kao muskarac pozelio bih ici sa partnerkom na pregled tek kad bi ostala u drugom stanju, odnosno kad bi cekali nasu bebu, jer to je ipak i neki moj dio.
A na obicne preglede tj ove redovne stvarno ne bih pozelio otici prvo sto ne vidim potrebu a drugo sto mislim da ne bih vidio nista interesantno. Naravno da bih ispunio njene zelje ako bi ona trazila da idem sa njom, ali ne vjerujem da bi trazila.
Mislim da je to zenski dio intime kao i mnoge stvari vezane za menstruaciju u koji muskarci ne treba da se petljaju.

sve gore navedeno je naravno moje skromno misljenje..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 15:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
mislim da bi to trebao svaki muskarac bar jednom da vidi i dozivi,jer verujem da bi posle toga mnogo bolje razumeo zenu

Nisam siguran da razumijem - :lol: , sta bi nam to pomoglo da bolje razumijemo zenu.
Ne idemo s njima ni zubaru ni bilo kom drugom doktoru ... pa sto bi ginekologu, (i to na redovan pregled ili kontrolu).
Valjda bi stajao iza ginekologa i gledao sta on to "radi" - pa da to mozemo raditi i sami, kod kuce :lol: .
Ne znam - nisam siguran ni da je ljekarima u tom slucaju "drago" sto si tu.

Prisustvovati porodu, i pregledima vezanim oko poroda ili ako je nesto bas akutno - je nesto drugo (bio vec, :lol: ), ali to je ovdje u Svedskoj sasvim normalna i stvar koju preporucuju. Cudno bi bilo da ne prisustvujes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
pa ne bi trebalo da ima razlike... najbitnije u svemu tome je da li je taj doktor/ica profesionalna... kao sto neko rece ne posmatra te kao sexualni predmet vec pacijenta... suprotno je potpuno neeticki!

Citiraj:
a ne vidim razliku izmedju muskog i zenskog doktora.... doktor je doktor ...
mada masa zena misli da doktor gleda njene dojke, i vaginu sa nekim znacajem...ali nevjerovatno je to...koliko ustavri to doktoru nista ne znaci...jer gleda sve to sa druge strane....i svaki dan to isto gleda sa profesionalnim ciljem da otkrije dijagnozu i lijeci....

potpuno se slazem

p.s.
bio sam jednom u cekaonici ginekoloske ordinacije ;) haaa sta sad kazete?? oce neko da me pipne? :lol:

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
bio sam jednom u cekaonici ginekoloske ordinacije ;) haaa sta sad kazete?? oce neko da me pipne? :lol:

bio sam i ja... sve zene oko tebe, sa stomakom i bez ... i ti se pitas "a koji ..... ja radim ovde" :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Citiraj:
Mislim da je to stvar ukusa

...pa ne pricamo o muzici, mislimmm :lol: :lol: .

Hm, mnoge djevojke pri prvoj posjeti idu kod zenskih doktora, jer ih je valjda manje blam, opustenije su, sve je izdividualno, kako misk0 kaze "stvar je ukusa" :lol: :lol: .

A to da su doktorice njeznije, takodje nema veze, jer ima njih i.... :o -profesionalnost je bitna-pol nikako! :wink:

A sto se tice partnera..bezveze, nisam imala zelju, niti imam, :roll: jedino pri porodu, jer imati pored sebe u tom trenutku nekoga koga volis i ko je dio onoga sto nosis u sebi i donosis na svijet nije mala stvar! :) [/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 19:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
mislim da mi tu nije mjesto.
bili ti sikman vodio svoju curu da gleda kako tebi doktor kitu pregleda?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 09:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Porodjaj - da, jer je to dijet eproizvod nase zajednicke ljubavi, ali pregled kod ginekologa, ma dajte, neke stavri zena ne zeli ni sim da dijeli . Smao bih ispravila gore navedeni citat - pregled rektuma - da li zena treba da prisutvuje? :lol: :wink: Ne hvala. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sa mojom bivsom suprugom sam bio par puta na pregledu,jer je su i ona i doktor to zeleli,njen ginekolog vazi za jednog od najboljih u CH,ona mi je rekla da se osecala bolje,sigurnije i opustenije,posle razvoda imao sam jednu vezu u kojoj je moja partnerka to isto pozelela i posle sam dobio isti komentar,molim vas samo mi nemojte reci da vam je lepo dok vam uzimaju obris ili dok vrsi pregled,da ne postoji i strah od mogucnosti da se pronadje ili utvrdi neka anomalija ili neka bolest,zar u tom momentu nebi volele da vas partner bude pored vas,da vas hrabri i da vam da do znanja da je i toj situaciji uz vas.Nekad je bilo ne pojmljivo da muskarac prisustvuje i porodjaju,a danas je to nesto najprirodnije,mislim da su to sve samo predrasude i jos uvek tabu teme na nasim prostorima.
Savet za EZANA i sve ostale
probajte,idite jednom zajedno na takav jedan pregled.

PS.mislim da je glupo porediti muski i zenski polni organ i preglede,jer pre svega za muskarce jos uvek ne postoji takvi pregledi,nego samo u nekom slucaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidi, anomalija i bolest ce biti utvrdjena bio ti tu pored nje ili ne. Stvarno nisam cuo da je neka zena izrazila takvu zelju. Isto tako doktor nece reci dijagnozu dok ne bude siguran niti ce to biti dok zena bude na onom krevetu.
Ali opet to je licno, ako neko zeli ... stvar izbora ...

p.s. profesorice.... da, zavisi kako ko voli :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:49 
Majstor
Majstor

:lol: ,
hvala na savjetu ali ni ja ne govorim bez veze.
Bio sam na svim mogucim pregledima (ali nikada na onim redovnim kontolama) - SVIM MOGUCIM sa svojom zenom, prisustvovao porodu koji je zavrsio carskim rezom (opet prisustvovao), prisustvovao cak i skrapanju poslije spontanog - tako da se ne moras bas meni obracati - jer sam vidio i vise nego li sam htio (a vjerujem i vise nego li ti)
Meni nista nije strano - nije me strah, nije mi ni neprijatno - ALI KAD TREBA.

Redovne kontrole su jedna stvar - a akutne situacije su sasvim drugo
Cak sam to i napisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I Sikman, i ja sam zivjel u Svici nekoliko godina i moj ginekolog tamo je bio fenomenalan i jako poznat, ali j eto ostavio kao pravo izbora svake zene. Sto i treba da bude. I da, bolesti se nikada ne odredjuju samo na stolu za pregledanje, vec sa masom testova poslije.
Moj muz je uvijek ostajao ispred vrata sobe za preglede, a ako se neka konsultacija ticala i njega, tipa moje trudnoce, to smo mogli zajedno da djelimo sa doktorom.

Ali, opet ko voli nek' izvoli. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 12:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
:lol: ,
hvala na savjetu ali ni ja ne govorim bez veze.
Bio sam na svim mogucim pregledima (ali nikada na onim redovnim kontolama) - SVIM MOGUCIM sa svojom zenom, prisustvovao porodu koji je zavrsio carskim rezom (opet prisustvovao), prisustvovao cak i skrapanju poslije spontanog - tako da se ne moras bas meni obracati - jer sam vidio i vise nego li sam htio (a vjerujem i vise nego li ti)
Meni nista nije strano - nije me strah, nije mi ni neprijatno - ALI KAD TREBA.

Redovne kontrole su jedna stvar - a akutne situacije su sasvim drugo
Cak sam to i napisao.

U cemu je problem sto si video i doziveo to sto si doziveo,vidis kazes da si verovatno video vise nego ja,medjutim sam akzes da nisi bio na redovnom pregledu,sve to sto si naveo i ja sam bio,a pored toga i na abortusu (nazalost),

bebish
ne znam gde si zivela u CH,ali verujem da si cula za Dr.Mario Legat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 12:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zivjela sam u Zenevi skoro cetiri godine i zao mi je ali nisam cula za gore navedenog doktora. Nije do imena, vec ponovo do zenine odluke. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zivjela sam u Zenevi skoro cetiri godine i zao mi je ali nisam cula za gore navedenog doktora. Nije do imena, vec ponovo do zenine odluke. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slazem se u potpunosti s'tobom da je to individualna odluka,ja sam preneo moje iskustvo i moje vidjenje cele problematike,ali i to da je sve vise ginekologa u konzervativnom (njemackom) delu CH koji predlazu i praktikuju takve metode.

PS.za neke anomalije i bolesti (cista na jajnicima) je potreban samo takav pregled i ultrazvuk.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 14:25 
Majstor
Majstor

Nije nikakav problem, samo je BEZVEZE.
Hoces li ti da kazes da ti ides tamo sto ti se ide ili je ipak zato sto cura, zena insistira?
Nevjerujem da je to tebi PRVOM palo na pamet, a da zenu treba postovati a tako i njene zelje - TO SVAKAKO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Redovni pregledi su mi rutina ( kao i kod cika zube :wink: ) tako da ne vidim potrebu da "vodam" i muza sa sobom :P
Sto se tice trudnoce isao je sa mnom na sve ultrazvucne preglede i koliko se sjecam na samo 2 "obicna".
Kazes zena se osjeca ovako ili onako : osjecaj je apsolutno isti . Onaj hladan metal se nece ugrijati ako je on kraj mene ili sam sama :wink:
Bitna cinjenica, za mene, je ta da je bio uz mene na porodjaju i da je pomagao koliko je znao i umio od toga dana pa do danas.....

P.S. To sto kazes: ginekolog je zahtijevao da dodjes i ti kao partner, je vjerovatno imalo svoju poledjinu razloga. Ne vidim razlog zasto bi jedan Dr. potrazio prisustvo partnera pri redovnom, rutniskom pregledu...
Mozda bi nam mogao objasniti ( ako nije previse intimno) zasto je on zahtjevao tvoje prisustvo?

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]