banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2012, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Pozdrav svima.

Moj problem je sljedeci, vec 3 godine bar nekoliko puta godisnje mi iskoce plikovi po cijelom tijelu. Najvise po nogama, ledjima i usima (izgledam kao slon Dambo). Bio sam kod doktora ovdje u Stockholmu i oni su utvrdili da je navodno alergija na med. Plikovi mi se obicno pojave kasno ponoci pred spavanje ili rano ujutro. Nema sanse da bilo sta pratim, spava mi se i svrbe me plikovi. Oni su veliki, po ledjima mozda oko 5 i vise cm duzine.

Obicno mi se to pojavi par puta godisnje, sada sam trenutno pun plikova, a prije toga zadnji put je bilo u decembru. Tada sam bio u RS i doktorica u klinici mi je dala tablete Flonidan.

Popijem jednu, pijem caj i traje jos najvise dan dva. Ali mene zanima uzrok. Nekada pojedem dosta kolacica a uopste ne znam da je med unutra, i nista mi ne bude. Drugi put pojedem samo mrvicu cokoladice koja ima med i sve bukne.

Danas sam bio kod skolskog doktora jer nisam mogao da prisustvujem na nastavi, samo sto nisam pao sa nogu, on mi je dao neke tablete ali je rekao da trebam da mirujem i da ce biti bolje. Za sada nista, plikovi sve veci i na vise mjesta. Sutra ujutro cu otici u kliniku ovdje u Swe. Svi sumnjaju, ali niko ne zna sta je tacno. A ja bih najradije da nekako znam do cega je i da me kao i ovaj put to ne strefi u javnosti, jer je bas cudno i pomalo smijesno, npr na jednom uhu imam plik i poveca se, a na drugom sve OK. Do sada mi alergoja nikad nije trajala duze od 2.5 dana onda se sve vrati u normalino stanje.

Da li je neko imao iskustva s ovim?

Hvala vam.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I jos da dodam da mi je hladno, obukao sam duge rukave i pod jorganom sam i opet trljam ruke od hladnoce, glavu jedino mogu blago dignuti jer ako jako okrenem za vas normalno npr, odmah me sve zaboli glava.

To su popratni oblici plikova.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 05:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisam ljekar ali koliko znam ako su bas veliki plihovi onda to ne bi trebala biti alergija. Ali sestra i zet su mi ljekari pa cu ih pitati sta oni misle o tome kad ustanu. U svakom slucaju javim ti. Nadam se da ce ti se to brzo povuci, zivio.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Pa jesi radio alergotest? Pravac kod dermatologa i raditi nalaze. Moraju ti naći uzrok. Ne možeš to stalno samo zaliječivati.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bio kod doktora, odradio alergijski test, piše da sam alergičan na med i životinjsku dlaku. Dobio sam 2 boce, dobio sam i infuziju, i polako me prolaze plikovi. Apetit mi se vratio.

Čudno mi je što sam samo alergičan na ove 2 stvari gore, alergija je iskočila kad nisam ništa od navedenog konzumirao. Doktor kaže da je u pitanju urtikaria, guglovao sam i piše da se kod vas zove koprivnjača.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 17:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2010, 16:31
Jesi siguran da nisi pojeo nesto sto u sebi ima med? Pitam posto dobar dio cokoladica, keksica i sl. gluposti moze sadrzati tragove meda u sebi. Ja sam imala slican problem prije 2 godine, dakle, plikovi po nogama i vratu i radilo se o alergijskoj reakciji na hranu. Dobila sam neke tablete, ne sjecam se koje, i neku tecnost koju sam stavljala kao oblogu na plikove. Uglavnom, trajalo je nekoliko dana, prestala sam da konzumiram datu namirnicu i nikada vise nisam imala problem. Vidim da je kod tebe to malo zajebanije, pa pretpostavljam da nije rijec o istoj stvari, ali odlucih se da se podijelim svoje iskustvo, mozda ti nekako i pomogne. :wink: :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 17:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dani, jesu li plikovi puni vode, ili su suvi kao da te ozarila kopriva?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pojeo sam malo keksa u onoj duguljastoj rolni, bacio sam ga pa ne znam kako se zove, popio jedno Amstel pivo i to je to. Ostalo sve standardno, doručak, ručak i večera iz kućne radinosti.

Skeva, plikovi su mi baš suvi.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Skoro da mi se kompletno povuklo, sad sam skroz normalan. Jedino me uši i lice blizu ušiju malo na dodir bole pošto je dobro oteklo..

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Дени имаш тему о алергијама, тамо нас је доста кукало о својим проблемима :) и ја имам уртикарију на хладноћу. мислим да је од свих форумаша јадна аждајица најгора, она је алергична на милијарду ствари. прелистај ту тему можда и нађеш нешто корисно.

и сам ода додам на ово што је скева написао, нема везе величина пликова, ја на почетку имам малене пликове на дијелу тијела који се смрзне, па онда крену прерастати у један велики уколик осе не утоплим.

а то што си ти Дени питао зашто имаш на једном уху, а на другом немаш, јебга таква ти је уртикарија, мој стари је алергичан на храну која није свјежа, и излази му на разним дијеловима тијела, нема правила.

има таблета које су мени помагале, али брате будем ко полумртвац кад их пијем

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako misliš budeš kao polumrtvac? Iskreno ja bih najradije da to riješim prirodnim putem, sad u narednih par dana ću probati nešto uraditi. Bolje mi je to, nego da uzimam raznorazne tablete..

Meni je najgore što mi se to obično desi ujutro, a ja tada obično ili nešto radim ili sam u školi i zaista je čudno. Boli te glava, izgubiš svu snagu, sve te boli, i onda krenu te urtikarije. Pročitaću tu temu.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

па био сам полумртав јер су таблете биле јаке. сваки дан спавао по 10 сати и опет се пробудим ненаспаван. умртве те скроз. ал ајд на почетку су ми макар помагале, касније се организам ваљда прилагодио па ни таблете ничему нису користиле...

што се тиче природног пута, и ја имам неке идеје у глави, али искрено скептик сам... милиони људи имају алергије и још није откривен лијек за њих. једино ове таблете које уклањају симптоме, а не узрок.

мој стари је једном платио 450 марака за неке природне лијекове на бази прополиса чини м исе(и то прије неколико година када су то биле још веће паре). међутим ништа му није помогло

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E, ja sam zaboravio kako se to zove na srpskom pa nisam rekao. Na propolis sam baš alergičan, a to je neki ekstrat meda, pretpostavljam.

Raspitaću se još ovdje pa ću vam javiti, jer nema svrhe više liječiti simptome koji mi se pojave.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

колико сам ја сконтао за сада једини прави начин да се спасиш од алергије, је да избјегаваш оно на шта си алергичан

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
po ovim simptomma ja bih rekla da je u pitanju "koprivnjaca" uzrok alergija ili cirkulacija,, (kod nas za to salju reumatologu,,,) obavezno provjeriti jetru,,, i,,,, kozmetiku! :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa onda to nisu plikovi jer plik je ispunjen likvorom. Možemo nagađati, ništa bez specijaliste dermatologa.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
i nisu plikovi.

koprivnjaca:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nešto bliže prvoj slici.

Veće i nabubrenije, a malo manje crveno.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 15:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
s tobom bi i housov tim imo posla da rjesi "slucaj"! :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

све га нејебало, шта се има ријешавати, лијепо је написао да има копривњачу јер је алергичан на прополис

мени је једино добро што код мене не излази по читавом тијелу него само они дијелови које се смрзну. претпрошле зиме било мени вруће у стану и изађем на балкон и наслоним се руком на прозор, а он на себи имао једну металну плочицу која је шупља у средини, и тачно ми изашла ачлергија тј ови као пликови у облику те плочице :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]