Ovo su simptomi koje imam: bol i peckanje pri mokrenju
poteškoće pri mokrenju
učestalo mokrenje (uglavnom noću)
bolove u trbuhu, preponama, donjem dijelu leđa i između skrotuma i rektuma
bolove i nelagodu u penisu ili testisima
bolne ejakulacije
Sve urinokulture su mi bile sterilne,radio sam ih nekoliko puta,bris uretre i spermokultura radjena 10.10.2012. pronadjen STAPHYLOCOCCUS a 12.07.2014. ENTEROCOCCUS.
Adekvatne terapije su rijesile bakterije ali sam i dalje imao iste probleme.
Uretrocistoskopiju mi je radio srbijanski urolog dr. TALIC,Nalaz:kosuljica aparat Ch. 15,5 lako pasira uretru celom duzinom.Sluzokoza uretre hiperemicna i lako edematozna,mestimicno sa naslagam fibrina.Colliculud semimalis lako uvecan.Vrat besike normalne sirine i konfiguracije.Sluzokoza besike mestimicno sa lako prosirenim krvnim sudovima.Orificija ortotpicna,normalno konfigurisana.
U Trapistima sam radio:
Urofloumetriju-Nalaz:izmokrena kolicina urina iznosi 154ml.Kriva protoka je isprekidana.Vrijeme maksimalnog protoka je snizeno i nalazi se u zoni obstrukcije po Bristolskom nomogramu.
Cistometrija sa mokrenjem-Nalaz:besika pinjena kontinuirano u sjedecem polozaju,brzinom od 25ml/min do ukupno 133ml.Prvi nagon na mokrenje prijavljuje na 67ml tecnosti u besici a jak i bolan na kraju testa.
Tokom faze punjenja nisu registrovane neinhibirane kontrakcije detrusora.Mikturaciona kontrakcija registrovana intenizitita 52 cmH20 pri otvaranju a isto toliko i pri maksimalnom protoku.MaxPdet iznosila je 57cmH20.EMG potencijali sa SSS-a ne registruje aktivnost koja bi mogla da ima uticaja na protok tokom mikcije.
ZAKKJUCAK:CISTOMETRIJSKI KAPACITET BESIKE JE MALEN.SENZIBILITET POJACAN.NAGON NA MIKCIJU JE POPRACEN BOLOM.KOMPLIJANSA ZADOVOLJAVAJUCA.U DAZI PUNJENJA DERRUSOR JE STABILAN.MIKTURACIONA KONTRAKCIJA JE VISOKOG PRITISKA.KRIVA PROTOKA JE NISKA.FAKTOR URETRALNE REZISTENCIJE JE SUSPEKTAN NA OBSTRUKCIJU.
TRENUTNO ME LIJECI NACELNIK UROLOGIJE U BANJALUCI DR. ZIGIC ALI APSOLUTNO NAPREDKA NEMA.OD 21.11.2011. IMAM ISTE PROBLEMA,NIJEDAN LIJEK MI NIJE POMOGAO.DA NAPOMENEM DA PIJEM CAJEVE OD VRBOVICE,MALE MLECIKE,BRUSNICE,REDOVNO UZIMAM I ULJE BUNDEVE,SJEMENKE BUNDEVE,POLEN I CAK SAM USPJEO NABAVITI SOLUBITRAT CAJ IZ AUSTRIJE.NARODE POMAGAJTE