banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Okt 2011, 13:59
KO u Republici Srbskoj vrsi kontrolu i odobrava nabavku lijekova?
U toku jucerasnjeg dana u BL nakon redovne vakcinacije protiv djecije paralize, cetvoro (a mozda i vise ) djece od 2-3 mjeseca zamalo nisu zavrsila u komi radi nezeljnih dejstava ovog lijeka!!! DTP vakcina može da izazove neželjene efekte kod dece, pri tome ne mislim na povišenu temperaturu i tsl. Mislim na trajne mentalne poremećaje kod dece. Potpuna vakcinacija protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja sprovodi se kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (u daljem tekstu: DTP vakcinom), u tri doze. Razmak između dve doze DTP vakcine ne sme biti kraći od jednog meseca. Pored opštih kontraindikacija posebne kontraindikacije za vakcinaciju protiv velikog kašlja DTP vakcinom su evolutivna neurološka oboljenja (nekontrolisana epilepsija, infantilni spazmi, progresivna encefalopatija).

"postoje dve varijante vakcine DTP, standardna namenjena za zemlje u razvoju (to smo mi) i vakcina koja se koristi u ostalim zemljama.
Obe varijante DTP vakcine su zadovoljavajuce,ovde se primenjuje tzv DTwP. Ovo wP znaci da se u vakcini nalazi cela celija pertusisa (veliki kasalj). U nekim drugim zemljama se primenjuje DTaP. Ovo aP znaci acelularni pertusis, sto ce reci da su iz celije pertusisa odstranjene komponente koje izazivaju reakcije (lipidi), a ostavljene su komponente koje izazivaju imunitet.

Poenta priče jeste da se ZNA za potencijalne opasnosti od obične DTP vakcine (koja se prima kod nas) a da NIKO ne govori roditeljima o tome!! Pretpostavljam da bi svako na ovaj ili onaj način našao sredstva da svom detetu kupi DTaP ili onu pentax... (ne znam kako se zove)

Ako vec vodite djete na vakcinaciju , prvo probajte da se dobro informisete o svemu,!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:11 
Početnik
Početnik

kako saznajem, prije nekoliko sati jedno od te djece je preminulo :/

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Imam troje djece koja su redovno vakcinisana i nikada nijedno nije imalo cak ni povisenu temperaturu nakon vakcinacije, kao ni bilo kakve druge nus pojave.
Koliko je meni poznato, vakcine koje se koriste u RS testiraju se u Institutu Torlak u Beogradu.

Čini mi se da je postala moda da roditelji ne dozvoljavaju da im djeca prime redovne vakcine (kao sto smo mogli, na zalost, da vidimo da je takodje moderno da bebe budu na veganskoj ili vegetrijanskoj prehrani jer su roditelji vegani ili vegeterijanci).

O vakcinaciji sam procitala dosta toga na netu, i evo jednog zanimljivog teksta:

http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_dark ... voju_djecu

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:23 
Početnik
Početnik

sve je to ok, medjutim ne moze biti tolika slucajnost da sve te bebe koje su juce primile vakcinu imaju reakciju na nju, ja ipak mislim da je do kvaliteta vakcine

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

folkloras je napisao:
sve je to ok, medjutim ne moze biti tolika slucajnost da sve te bebe koje su juce primile vakcinu imaju reakciju na nju, ja ipak mislim da je do kvaliteta vakcine

Moguće, ali bi to trebalo pomno ispitati i dokazati, i ako su vakcine lošeg kvaliteta, neko mora odgovarati!
Ne vjerujem da su samo tri bebe juce primile tu vakcinu, ipak Centar radi od 07 do 19h, sigurno je bilo vise djece. Probleme moze izazvati i nestrucno davanje vakcine ciji kvalitet nije sporan.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

folkloras, odakle tebi informacija da je jedno od pomenute djece umrlo i da ostala umalo nisu zavrsila u komi?

Je li KC objavio neko saopstenje ili?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:45 
Početnik
Početnik

nije jos nista objavljeno, pouzdano znam!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

folkloras je napisao:
nije jos nista objavljeno, pouzdano znam!

Ko ti je rekao, nadlezni pedijatar?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Danas roditeljima uopšte nije lako odlučiti da li djecu vakcinisati ili ne. Meni ne bi bilo lako.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:48 
Početnik
Početnik

ne vec mi je od rodjaka djete jedno od te djece!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jednom sam upoznala roditelje koji su ubijedjeni da im je dijete mentalno i fizicki zaostalo zato sto je prve vakcine (koje se daju u bolnici zdravim novorodjencadima) primilo dok je SPAVALO.
Prema njihovom misljenju, da je dijete bilo budno dok je primalo vakcinu, navodno ne bi imalo nikakvih posljedica.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 14:55 
Početnik
Početnik

daleko od toga da kazem da djecu ne treba vakcinisati, ali trebalo bi i roditeljima objasniti da ta vakcina koja se daje(kao npr,kod nas) moze da ima i katastrofalna nezeljna dejstva!!!
keivili mi ili ne, tom malom djetetu vise niko ne moze da pomogne, samo je pitanje do kada ce mo da zatvaramo oci pred ovakvim stvarima i da cutimo?
i koliko jos ovakvih slucajeva treba da se desi da bi neko poduzeo nesto !
a da li bi ta osoba koja nabavlja lijekove mozda dala taj lijek svojoj djeci???

Poslednji put menjao folkloras dana 08 Okt 2011, 15:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:00 
Početnik
Početnik

http://www.ivonazivkovic.net/POLIO.html

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

folkloras je napisao:
daleko od toga da kazem da djecu ne treba vakcinisati, ali trebalo bi i roditeljima objasniti da ta vakcina koja se daje(kao npr,kod nas) moze da ima i katastrofalna nezeljna dejstva!!!
keivili mi ili ne, tom malom djetetu vise niko ne moze da pomogne, samo je pitanje do kada ce mo da zatvaramo oci pred ovakvim stvarima i da cutimo?
i koliko jos ovakvih slucajeva treba da se desi da bi neko poduzeo nesto !
a da li bi ta osoba koja nabavlja lijekove mozda dala taj lijek svojoj djeci???

Jednom prilikom razgovarala sam sa neonatologom Ljubom Visekrunom ( radi u KC Paprikovac). Majka koja je lezala sa mnom u sobi pitala ga je za nezeljene posljedice vakcinacije i on je odgovorio da se medju 1000 vakcina moze naci jedna koja nije ispravna i izazvati odredjene nus pojave. Dodao je - "ja kao roditelj mogu samo da se nadam da se to nece desiti mojoj bebici" i istakao kako su vakcine iskorijenile mnoge bolesti i sl. Prema njegovom misljenju, jedno dijete od 1000 moze imati nezeljene posljedice vakcinacije, ali ostalih 999 bice postedjeno bolesti koje su ranije uzimale svoj danak u djecijim zivotima.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 15:34 
Početnik
Početnik

nadam se da jeste tako,samo koliko sam upoznat sa jucerasnjim desavanjima tim ljudima je jucerasnji dan bio pravi pakao, kao i doktorima koji su se borili za zdravlje te djecice

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Неки од наслова са сајта који је фолклораш навео као доказ о лошим вакцинама:

Citiraj:
-ISTINA O TETANUSU - BOLJE DA TE UJEDE “BESNO” KUČE, NEGO DA TE “LEČI” SAVREMENA MEDICINA
-VIRUS BESNILA - IZMIŠLJOTINA KOJA SEJE STRAH!
-POTONUĆE "TITANIKA" - POMORSKA NESREĆA ILI SAVRŠEN ZLOČIN?
-DA LI JE EVROPSKA UNIJA DO SADA NAJSLOŽENIJI PROJEKAT RIMOKATOLIČKE CRKVE?
-HEMOTERAPIJA -NAJSUROVIJA MEDICINSKA PREVARA?
-KULE BLIZNAKINJE U NJUJORKU SRUŠENE SU 2001. NUKLEARNOM PODZEMNOM EKSPLOZIJOM?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ako je istina to da je jedno dijete u BL umrlo nakon/zbog sto je primilo vakcinu, nadlezni su vise nego duzni da o tome obavijeste javnost i preduzmu mjere od kojih bi jedna bila privremeno obustavljanje vakcinacija (kao sto se desilo nakon smrti bebe u Doboju).
Za sada je to samo rekla-kazala.
Ja sam prije par godina cula da je na Paprikovcu nekada rodjeno dijete sa krilima i da je pod okriljem noci i strogim obezbjedjenjem transportovano u BG. I sad bi trebalo da vjerujem u tu, strogo cuvanu tajnu o kojoj sudionici dogadjaja ne smiju da govore?

(Dvije stvari su beskrajne: svemir i ljudska glupost. A.Ajnstajn)

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:00 
Početnik
Početnik

polako, sve u svoje vrijeme, ja potrebe za laganjem nemam, a pogotovo o ovakvim stvarima, SA OVIM PRICAMA SE NE SALI

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2011, 17:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

folkloras je napisao:
polako, sve u svoje vrijeme, ja potrebe za laganjem nemam, a pogotovo o ovakvim stvarima, SA OVIM PRICAMA SE NE SALI

Ja ne kazem da ti lazes vec da nema potvrde tvoje price.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2011, 22:25 
Početnik
Početnik

potvrdu te price neces ni dobiti ako neko od roditelja ili rodbine ne obavjesti medije
kbc sigurno nece davati u javnost svoje propuste!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]