banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 14:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: GRIPA I PREHLADE
PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Sezona je gripe i prehlada ,u bl jos nije zvanicno proglasena epidemija gripe ali je jako veliki broj ljudi bolestan.
Jeste li bili bolesni,kako se borite s virozama,sta mislite o preventivi i vakcinama?
U mojoj kuci je karantin ovih dana pa ako ima jos bolesnih moze nam se prikljuciti da ne siri zarazu dalje :(
Simptomi su visoka temperatura,jezive glavobolje,bolovi u kostima,misicima,malaksalost,kihanje koje za 2-3 dana prelazi u nadrazajni kasalj
Terapija paracetamol,vitamin C,nesto protiv kaslja po potrebi(svi oni coldrexi,influrexi itd su cisto bacanje para jer nemaju nista bolji efekat od obicnog paracetamola)odlicno protiv kijavice i pritiska u sinusnim supljinama je serpa jakog caja od zalfije i naparite se ,limunada,caj i supa i mirovanje(najbolje je bar 3-4 dana ne izlaziti iz kuce jer je bas grozna viroza i moze se vuci cak nekoliko sedmica a i iskomplikovati

Vrh

Tema posta: Re: GRIPA I PREHLADE
PostPoslato: 28 Jan 2008, 17:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
+1
Ja sam uhvatio neku gripu pocetkom januara, koja me je, na srecu, brzo prosla, a evo, sad od subote opet nesto naislo.
Najjaci simptom je upala krajnika (je li to dio gripe?) i povremene glavobolje.
Izgleda da ipak ne valja jesti sladoled kad je vani hladno. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
I ja sam je malo preležala. Užas! Imala sam temperaturu 39,6 i morala sam doktoru. Dobila sam injekciju da temp. spadne i otada je počelo da mi se poboljšava stanje. Za upalu grla sam dobila antibiotike (eritromicin) koji mi je bio težak za stomak i odmah sam izgubila apetit, pa sam ih prestala piti. Nekoliko dana nakon što je temp. skroz spala još uvijek sam bila jako malaksala i teško sam hodala; imala sam i jak kašalj. Pila sam lekadol i vitamin C da me drži jer sam morala da obavljam neke obaveze.
I taaakoo.. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Frieda je napisao:
Za upalu grla sam dobila antibiotike (eritromicin) koji mi je bio težak za stomak

Ne znam kome ovaj lijek nije težak za stomak... Ja sam ga pila 2 dana kad sam imala upalu pluća (imala sam 8 godina) i počela sam povraćat i stanje mi se od njega samo pogoršalo... Poslije od koga god sam čula da ga je pio nije popio do kraja, il je povraćao, il je izgubio apetit, ma užas.. Koji lijek.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa vecina agresivnijih antibiotika tesko "padaju" na zeludac,zato ja uvijek insistiram na injekcijama ako bas nemogu izbjeci antibiotik
ja jos nisam isla doktoru ali ako temp ne prestane padati,a vec nekoliko dana traje moracu :(
bas me godinama ovako prava gripa nije scepala :x

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 23:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
ajajajj i sama sam prije desetak dana imala
39 temp. odnosno svi smo u 3 dana fasovali taj grip.
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put imala tako visoku temperaturu i takve bolove u kostima, doslo mi da testament sastavljam :lol: Nisam isla kod cika doce ali sam dijete vodila
pa smo i mi uz nju pod cajevima i C vitaminom pregurali.
Sreca pa brzo prodje,.. 3-4 dana. :)
Zelim ti/vam brz oporavak. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 09:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
nesecam se kad sam zadnji put bio bolestan (a kad god to kazem razbolim se)
kako se borim? inatom .. pa ko pre poklekne
ja pa uzmem lek ili bolest pa sama prodje

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 09:46 
Mene samo grlo ubi, a i kako nece...juche karton pive planuo u roku od 2.5 sata!!! :cat:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Meni prvo padne imunitet od prehlade, pa nekon toga pokupim mononukleozu (poznata kao "bolest poljupca" i to najteži oblik). Zavrsim u bolnicu 15 dana, gdje sam "proslavio" i Novu godinu i Božić...
Sada moram biti 2 mjeseca u kućnoj izolaciji (ne dao Bog da primim neku prehladu ili gripu još na sve ovo, ne bi me niko više spasio) na strogoj sam dijeti zbog jetre,a 6 mjeseci ne smijem imati fizičkih aktivnosti jer mi može veoma lako pući slezena. Smršao sam 8kg i vene su mi izbodene od silnih infuzija, inekcija i sl.

Gripa je milina ljudi moji, može biti i gore vjerujte mi. Za gripu C vitamin u veeelikim količinama, mnogo voća, za temp. paracetamol....
Od gripe (i jače prehlade) padne imunitet a tek onda može svašta da se "zaljepi" za čovjeka, to se meni desilo, toga se pazite (pranje ruku obavezno, izbaciti grickanje noktiju, ne ljubiti se sa "svakim" i sl.)

Pozdrav :confused4:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jebote, jadan... :o Užas!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
si siguran da nije aids?:)
jos se bodes .. pa ti sedi na ladnom betonu

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
mene boli nos i zacepio se.. i smrcam, i bole me sinusi ..smrc :cry: :evil: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
Meni prvo padne imunitet od prehlade, pa nekon toga pokupim mononukleozu (poznata kao "bolest poljupca" i to najteži oblik). Zavrsim u bolnicu 15 dana, gdje sam "proslavio" i Novu godinu i Božić...
Sada moram biti 2 mjeseca u kućnoj izolaciji (ne dao Bog da primim neku prehladu ili gripu još na sve ovo, ne bi me niko više spasio) na strogoj sam dijeti zbog jetre,a 6 mjeseci ne smijem imati fizičkih aktivnosti jer mi može veoma lako pući slezena. Smršao sam 8kg i vene su mi izbodene od silnih infuzija, inekcija i sl.

Gripa je milina ljudi moji, može biti i gore vjerujte mi. Za gripu C vitamin u veeelikim količinama, mnogo voća, za temp. paracetamol....
Od gripe (i jače prehlade) padne imunitet a tek onda može svašta da se "zaljepi" za čovjeka, to se meni desilo, toga se pazite (pranje ruku obavezno, izbaciti grickanje noktiju, ne ljubiti se sa "svakim" i sl.)

poor kid :( znam sta je to,moj brat je k'o klinac zaradio u vrticu pa se godinama lijecio jer se sve nesto iskomplikovalo i dan danas mu je jetra osjetljiva i cim mu malo imunitet padne gotov je ,nemoj se zezati s tim,shvati ozbiljno tu dijetu i lijecenje,zelim ti uspjesan oporavak!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Anakin je napisao:

to je zato sto si bio zlocest prema meni na forumu. :evil3:

salim se .. pazi se i brz oporavak zelim...u jbte, ma bice to dobro, samo se drzi propisa, znam neke ljude sto su isto to imali, pa su prezivjeli.. good luck :cat:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
nisam bila prehladjena ove zime a ni prosle cini mi se... rijetko mi se to desava srecom... kad me samo malo uhvatim ko ludjak udarim po c vitaminu PROPOLISU medu caju i ubijem prehladu u korijenu!
ali zato imam svaki mjesec migrenu-2 pa to kompenzuje svaku prehladu i gripu :angry3:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Koristim propolis redovno već godinama, svako jutro, sa sve medom. Nije me spasilo ove gripe koja još hara, sa sve bolom u kostima, mada se jesam oporavio brže od drugih kolega na poslu.

Kako sam skontao, gripa se mora odležati jednom kada se pokupi. Preventiva je super, ali očito postoje te neke bakterije i virusi na koje čovjek prosto nije spreman. Ono, možeš da se ne iscrpljuješ, i čuvaš imunitet koječime, zbog čega će manje da te pogodi, ali kad te pogodi onda se moraš pomiriti s tim i ne praviti sebi veći problem.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kako sam skontao, gripa se mora odležati jednom kada se pokupi. Preventiva je super, ali očito postoje te neke bakterije i virusi na koje čovjek prosto nije spreman. Ono, možeš da se ne iscrpljuješ, i čuvaš imunitet koječime, zbog čega će manje da te pogodi, ali kad te pogodi onda se moraš pomiriti s tim i ne praviti sebi veći problem.

U pravo tako....gripa unisti imunitet a oko nas je mnogo bakterija koje samo cekaju da se to desi (ako me razumijete :) )

Citiraj:
to je zato sto si bio zlocest prema meni na forumu.

Moguce....valjda se mogu iskupiti :)

Citiraj:
znam neke ljude sto su isto to imali, pa su prezivjeli.. good luck

Ma dobro, kod mene je najteze proslo (valjda)....sad mi preostaje samo odmor i boravak u kuci....ionako se trebam malo posvetiti faxu i ispitima, pa eto sreca u nesreci....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Jel se mora prelezati gripa ili se moze normalno kretati uz malo bolji tretman ?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Ev mene u sred ispitnog roka :homework: 2 dana drmala neka groznica...ali prolazi.... :o

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Jel se mora prelezati gripa ili se moze normalno kretati uz malo bolji tretman ?

Ako mozes odvojiti 3-4 dana da budes u kuci pijes ljekove, uzimas vitamine to bi bilo najbolje. A ako je temperatura visoka (39 ili vise) onda obavezno treba prelezati jer to je vec opasno.

Uz to za bas visoku temperaturu odlicno je bolesnika (cijelog) izmasirati rakijom, meni je to uvijek, ali bas uvijek pomoglo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]