Maloprije čitam ovo, i skoro da sam se rasplakala u kancelariji:
Citiraj:
Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu izdao je nalog za privremeno obustavljanje korišćenja vačine diteper-IPV i HIB u Federaciji BiH, nakon što je šestomjesečna beba umrla poslije primljene vakcine.
Istražni organi vode istrago o smrti šestomjesečne bebe iz Lukavca kod Tuzle, koja je umrla nakon što je primila vakcinu diteper-IPV i HIB.
Obdukcija nije pružila precizan odgovor o uzroku smrti, a čekaju se rezultati ispitivanja koje će potrajati sljedećih desetak dana, prenose federalni mediji.
.....
Cijeli tekst:
http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... umrla.htmlPitaje za roditelje, a i sve ostale: da li ste nekad razmišljai o mogućim posljedicama redovne vakcinacije? Pod posljedice ne mislim na one tipa temperature taj dan kad se dobije vakcina, nego na ozbiljne posljedice o kojima govore pristalice onih silnih "teorija zavjere o vakcinaciji djece"
Moje djete je do sada primilo sve redovne vakcine i lično se ne bih nikad usudila ne vakcinisati djete, jer mislim da bih time ozbiljno ugrozila njegovo buduće zdravlje. Opet, s druge strane, nikad posebno nisam razmišljala o tome da se ovakve stvari mogu desiti. Ova vjest mi je grozna i ne mogu prestati razmišljati o ovome

p.s. sorry ako već ima tema o ovome, nisam je našla