banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 08:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: nizak krvni pritisak
PostPoslato: 11 Maj 2013, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Zadnjih 5-6 dana osjecam tegobe zbog niskog pritiska kao nikada do sada. Malaksalost, cjelodnevne glavobolje i pospanost. Gledam da unosim dosta tecnosti i da hranu malo jace solim (iako to ne volim), dok recimo kafu ne pijem i ne namjeravam poceti. Zanima me kako se vi nosite sa ovim baksuzom (ko vec ima slicnih problema) i postoje li jos kakvi kulinarski trikovi, napici ili homeopatski lijekovi koji mogu ublaziti simptome, bar dok ovo ogavno vrijeme ne prodje?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
I mene ovo interesuje....ali ja sam tezak kavopija popijem dnevno najmanje 5 espresso....

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 17:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
voda najvaznija za nizak pritisak, 2l na dan..caj od koprive kazu da je dobar..mani se uskracivanja hrane, neuhranjenost takodje kazu moze prouzrokovati nizak pritisak..

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 17:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jesi sigurna da je nizak pritisak? Da nije mozda nizak secer?
Ja sam prije par godina imao slicne tegobe, pritisak jeste bio malo nizi i mislio sam da je to u pitanju. Ubrzo sam vratio normalan pritisak uz malo jacu hranu, ali sam i dalje bio malaksao i imao glavobolje. A onda sam izmjerio secer, bio je oko 3 do 4 maksimalno, sto je i logicno obzirom da sam slabo jeo a narocito slabo hranu bogatu ugljenimhidratima. Od tada nastojim da jedem sto cesce po malo, obicno osjetim kada ce me zaboliti glava, tada nesto pojedem sta mi je pri ruci i nemam problema.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uz svaki obrok imam nesto od ugljenih hidrata, tamanim i bananu dnevno :). Doduse secer sam mjerila zadnji put prije godinu dana i bio je ok, ali ne vjerujem da imam problema sa njim. Takodje nemam problema ni sa neuhranjenosti, ma ni blizu, ja sam od onih ljudi kojima dupe zapovjeda i nisam izbirljiva kod hrane :).
Bas cu da se raspitam za caj od koprive.

@no pasaran: Da li si pusac? Ljudi koji puse a imaju nizak krvni pritisak su u jos gorem polozaju, oni simptome osjecaju duplo.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ja sam prije imala s tim problem, ljeti standard 90/60, a nekad i niži.
Ne volim mnogo tečnosti, na poslu npr. ispred mene stoji flašica sa vodom i ja za 8 sati popijem oko 1 dl.
Sad mi je pritisak ok (osjetim čim nije).

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 18:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Jesam...meni su jednom izmerili pritisak 50-70...
Elem ima jedna pozitiva tu...kazu da ljudi koji imaju nizak pritisak duze zive a ja sa calove strane imam brdo ultra dugovecnih rodjaka...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je najniži izmjeren pritisak bio 70/55 (kako li se već piše) i tada sam se bukvalno teturala.
Kod nižeg pritiska krvni sudovi trpe manji pritisak, ali je teško izdržavati, šti bi se reklo "nizak pritisak: dug život a pasji"

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Kod niskog pritiska preporučuje se:
čaša crnog vina nakon jela
jutarnja kafa
česta konzumacija supa
nešto viši unos proteinske hrane
blago povišen unos soli

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Join the club!

Ja kuburim odavno s niskim pritiskom. Kada je oblačno i kišovito jedva se dovučem kući s posla.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 01:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
A.J.V.A.R. je napisao:
Zadnjih 5-6 dana osjecam tegobe zbog niskog pritiska kao nikada do sada. Malaksalost, cjelodnevne glavobolje i pospanost. Gledam da unosim dosta tecnosti i da hranu malo jace solim (iako to ne volim), dok recimo kafu ne pijem i ne namjeravam poceti. Zanima me kako se vi nosite sa ovim baksuzom (ko vec ima slicnih problema) i postoje li jos kakvi kulinarski trikovi, napici ili homeopatski lijekovi koji mogu ublaziti simptome, bar dok ovo ogavno vrijeme ne prodje?

Ma kakva kafa i ostali napitci,to ima rok trajanja pola sata.Fizicka aktivnost je najbitnija.Nizak pritisak ne trpi pasivnost.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 06:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Moze biti i posledica zivota i takodje prehrane. Izmorenost, nisko proteinska prehrana, dehidratacija i anemicnost. Nemoj se prezderavati vec jedi manje obroke, nemoj se tusirati vrelom vodom itd. mnogo stvari moze biti uzrok. Jel se osjecas samo malaksalo ili si jerio pritisak? Izmjeri pritisak da vidis jesi li hipotenzican ili je samo do pada secera.Pored veceg unosenja tecnosti i malo pojacanog unosa soli obavezno se preporucuje fizicka aktivnost. Manjak fizicke aktivnosti moze biti jedan od uzrocnika takodje tako da preporucio bih malo setnje i verujem da ce to rjesiti problem. sretno

Poslednji put menjao ratkop dana 05 Jun 2013, 06:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 06:13 
Nisam znao da niskoproteinska ishrana izaziva nizak pritisak...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Moze biti i posledica zivota i takodje prehrane. Izmorenost, nisko proteinska prehrana, dehidratacija i anemicnost. Nemoj se prezderavati vec jedi manje obroke, nemoj se tusirati vrelom vodom itd. mnogo stvari moze biti uzrok. Jel se osjecas samo malaksalo ili si jerio pritisak? Izmjeri pritisak da vidis jesi li hipotenzican ili je samo do pada secera.Pored veceg unosenja tecnosti i malo pojacanog unosa soli obavezno se preporucuje fizicka aktivnost. Manjak fizicke aktivnosti moze biti jedan od uzrocnika takodje tako da preporucio bih malo setnje i verujem da ce to rjesiti problem. sretno

Par postova iznad sam odgovorila o svom nacinu ishrane. Trenutno nemam tolike tegobe (sem pospanosti koja po ovom vremenu muci vise-manje sve ljude) koliko je bilo pritislo u vrijeme pisanja posta. Kada su simptomi umjereni, nije problem ni fizicka aktivnost. U vrijeme pisanja posta sam toliko bila malaksala da sam se jedva vukla, kakva crna fizicka aktivnost tada, jedino malj u glavu :D.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Koliko je kvalitetno to sto jedes, jel jedes zdravo ili brza hrana?
Mozda si anemicna pa si zato malaksala, mozda je secer. Izmeri pritisak 4-5 puta u jednom danu u razmacima od sat vremena i tada ces znati da li je u pitanju hipotenzija.
Kako spavas, koliko spavas? Mozda si hronicno neispavana.
Koliko god da si malaksala izadji napolje i prosetaj i kad proradi krv bice druga prica. Znam da je tesko ali probaj.
I ja sam skrsen kad dodjem s posla ali psihicki se nateram da odem na trcanje i kad se vratim druga sam osoba,preporodi me.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Pozdrav,
internista mi je prije par godina na pregledu rekao da imam orgomno srce u odnosu na moj organizam, skoro pa kao 2 srca. veliko i lijeno.
otkucaji skoro da nikad ne prelaze 60.
pritisak uvijek nizak i organizam se naucio na njega. na jednomm pregledu u jutarnjim satima je bio cak 68/49 - bukvalno me pitao kako hodas.
nizak pritisak ne podnosi pasivnost sto rece neko gore u postovima. moras se vise zadavati, raditi kardio vjezbe da natjeras srce da malo jace pumpa. meni pritisak skoro nikad ne prelazi 100/70 ali ja se osjecam dobro, mozda zato sto nisam od onih koji mogu sjediti ilii lezati 'nako. jedem dobro i slano i slatko pijem kafu (ujutro i poslijepodne). nemam problema s glavoboljama.
teretana sve lijeci, bukvalno, ali bukvalno sve.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
cicak je napisao:
Pozdrav,
internista mi je prije par godina na pregledu rekao da imam orgomno srce u odnosu na moj organizam, skoro pa kao 2 srca. veliko

Ovo je izgleda izvor svih tvojih problema. Sijeci to...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
_зока je napisao:
cicak je napisao:
Pozdrav,
internista mi je prije par godina na pregledu rekao da imam orgomno srce u odnosu na moj organizam, skoro pa kao 2 srca. veliko

Ovo je izgleda izvor svih tvojih problema. Sijeci to...

bolje da dam pola nekome...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 07:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Koliko je kvalitetno to sto jedes, jel jedes zdravo ili brza hrana?
Mozda si anemicna pa si zato malaksala, mozda je secer. Izmeri pritisak 4-5 puta u jednom danu u razmacima od sat vremena i tada ces znati da li je u pitanju hipotenzija.
Kako spavas, koliko spavas? Mozda si hronicno neispavana.
Koliko god da si malaksala izadji napolje i prosetaj i kad proradi krv bice druga prica. Znam da je tesko ali probaj.
I ja sam skrsen kad dodjem s posla ali psihicki se nateram da odem na trcanje i kad se vratim druga sam osoba,preporodi me.

Brzu hranu jedem jako rijetko. Nije ishrana problem, hranim se relativno zdravo (nisam manijak po tom pitanju ali daleko od toga da mi neceg fali u ishrani). Trenutno je ok situacija po pitanju krvnog pritiska, jeste nizi ali je podnosljivo. Natjeram se na fizicku aktivnost i kad sam smorena od posla, a da bih trebala da je pojacam to stoji. Tih par dana u maju sam bila totalno neupotrebljiva, pa me zanimalo cim covjek sebi moze olaksati simptome (makar trenutno) kada apsolutno nije u stanju da upraznjava fizicku aktivnost.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2013, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daj Čile ne zaebavaj se, čuj duplo veće. Kod profi sportista je to skoro pa propratna pojava, nastala usljed treninga i veće potražnje za pumpanjem krvi i snabdijevanjem kiseonikom.
Bez obzira što "sportsko srce" ne nastaje usljed bolesti nego zbog ekstremnih napora u sportu granični sa bolešću.
Bratanac je zbog niskih otkucaja srca pod naporom hitno upućen na pretrage i nosio dopler 24 sata. Ispostavilo se da je sve u redu, ali će se prije zamoriti nego neko ko ima veći broj otkucaja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]