banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 03:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Apr 2010, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ovako, trebam voditi cerkicu da vadi krajnike, sada se dvoumim izmedju ova dva metoda.
Argumenti za i protiv?
Kakva su vasa iskustva?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa zar svi forumasi imaju krajnike :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
A joj Blekice.....
Jel bas mora??....Mislim jeste da kad ih izvadis posle si miran.....nema vise da te zbog case hladne vode zabole pa oteknu ili ne znam sta....
Ja sam izvadio krajnike al ima od toga ihahiii.....i meni su vadili u BL sa skalpelom (tradicionalna metoda) tako da ti ne znam reci sta je bolje jer ne znam kako to sa laserom rade..... :( :(
Znam samo da sam jeo na slamku nekakve bljuvotine u bolnici ne znam ni ja koliko.....
Sretno tebi i tvom slatkisu!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:29 
mene su ostavljali x puta na operaciji, ja x puta bjezala... moji i nisu bili pretjerano za to da ih vadim, jer tad ostavljas cist prostor za laku upalu pluca ... krajnici stite, i vade se samo u prijekoj nuzdi..
licno, nije mi sad krivo sto ih nisam izvadila, i necu ako ne bude bas pitanje ili ili

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: Isto tako i ja :lol:
I dan danas ih imam i hvala Bogu, vise mi ne prave probleme :)
Ali..cerkica mi ima 3.krajnik..prosle godine su je slali na operaciju..uspjela sam malo prolongirati jer je jako mala...nije imala drugih problema u toku prosle godine sem sto jako hrce..a kako to moze da stetno djeluje na srce, planiram ove jeseni da to rijesimo.
Sada se samo dvoumim izmedju laserai skalpela.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:34 
ja i ako odem, ne daj Boze icu na laser...
koliko kosta to?

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
majlili je napisao:
mene su ostavljali x puta na operaciji, ja x puta bjezala... moji i nisu bili pretjerano za to da ih vadim, jer tad ostavljas cist prostor za laku upalu pluca ... krajnici stite, i vade se samo u prijekoj nuzdi..
licno, nije mi sad krivo sto ih nisam izvadila, i necu ako ne bude bas pitanje ili ili

da to jeste...jer bez krajnika (koji sluze kao zastita pluca) lakse se moze dobiti upalu pluca...ali opet problem kod krajnika je to da se mora paziti non stop...znaci dosta je popiti nesto ledeno i odma pocinju da zezaju pa nateknu pa temperatura, pa antibiotike, pa zagnjoje se....mislim ne znam valjda doktori znaju preporuciti bolje...
ja nisam bjezao nego cupaj al mislim da nije to lose jer od tada stvarno nisam imao problema vise sa grlom....a ni upalu pluca....

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ja i ako odem, ne daj Boze icu na laser...
koliko kosta to?

Ne znam da li moze ovdje u BL laserski..ja cu svoju klinku ako se odlucim za laser, voditi u NS...cula sam da je oko 500e ali nisam sigurna..tek pocinjem sa istrazivanjem.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:41 
ja kad sam bila mala, tj. kad je to bilo aktuelno prije cca 20 godina, jedina takva vrsta operacije bila je u ZG, kao kod stomatologa. dodjes, odrade ti to za sat i ides.
cula sam da imaju i u BL to, ali ne znam gdje.
iskreno, logicno je da doktori znaju najbolje, ali vjeruj mi, oni bukvalno, cim vide nekog da ima malo uvecane krajnike, govore ajd vadi ih..
vjeruj mi, znam to i sa sigurnoscu tvrdim da je tako

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
ala su ljudi zapeli za to vadjenje krajnika .. ja ih nisam vadio i nikad mi nikakve probleme nisu pravili
zvucis kao da ih vadis radi vadjenja .. a ne zato sto prave nekakav problem

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Laserski odstranjeni krajnici i polipi na glasnim zicama. Rijesila se bijede i muke. Kod nas se lasersko odstranjivanje placa privatno? :o

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 07:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
blackrose je napisao:
:lol: Isto tako i ja :lol:
I dan danas ih imam i hvala Bogu, vise mi ne prave probleme :)
Ali..cerkica mi ima 3.krajnik..prosle godine su je slali na operaciju..uspjela sam malo prolongirati jer je jako mala...nije imala drugih problema u toku prosle godine sem sto jako hrce..a kako to moze da stetno djeluje na srce, planiram ove jeseni da to rijesimo.
Sada se samo dvoumim izmedju laserai skalpela.

Krajnici se ne uklanjaju, jedino ako su oni hronično oboljeli, ali pošto ti kćerka ima i problem s trećim krajnikom onda pretpostavljam da je operacija nužna.

Posavjetuj se sa ljekarom u vezi prednosti i mana operacije klasičnim hirurškim načinom ili laserom.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2010, 07:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ i see pretpostavljam da si se meni obracao.

Ne lupam gluposti i ne bih da saljem dijete na operaciju ako ne treba. Klinka je od svog 6 mj zivota stalno imala problema sa krajnicima : upale, gnojne angine, pa zatim bronhitis, laringitis....tu je i 3. krajnik pored toga sto su ova dva prirodno, od rodjennja joj uvecani (naslijedila od mame), nije bio mjesec da nismo bili kod doktora. Proslo proljece su je slali na operaciju, ali kako tada nije imala ni 30mj odbila sam. Poslednju godinu nije imala problema jer smo nasli nacin kako da se borimo sa njenom osjetljivoscu, bar privremeno, sem sa tim da dijete hrce kao odrastao covjek. Kako to lose utice na srce, ne bih zeljela da ugrozavam djetetovo zdravlje.
Naravno prije svega cu uraditi sve pretrage, necu je voditi na operaciju na svoju ruku.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 19:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
Moj najmladji brat je operisao krajnike u bolnici u Banjaluci prije 3 mjeseca. Operisala ga je dr Gnjatic. Stvarno sve pohvale za nju i za operaciju, sve je proteklo u najboljem redu i brat se super osjeca. Mislim da u bolnici nemaju taj laser i da on uopste nije bitan, bitno je ko radi operaciju i da li zna da je uradi na pravi nacin.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
U novom sadu ima laserski fazon ja mislim d aje oko 400 eur znam da sam aj gedao da to odradim. Mnogo je bolje jer nema krvarenja koliko sam ja skontao sta je doktorica govorila. Ides kuci odma poslije operacije :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 19:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2009, 17:18
Gdje se u bl moze uraditi operacija krajnika kod odraslih u potpunoj anesteziji?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
KC

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
cabar je napisao:
Gdje se u bl moze uraditi operacija krajnika kod odraslih u potpunoj anesteziji?

KC...osjećaj uspavljivanja je genijalan i legalan.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Zar se to radi u opštoj anesteziji??
Znam za manju djecu.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Na KC Banjaluka se radi vise opsta nego lokalna anestezija
Osnovna indikacija za takav vid operacije - komfor pacijenta (a i hirurga operatera)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]